Zonnehuis Ufkenshuis

Zonnehuis Ufkenshuis is een eigentijds woonzorgcentrum, middenin een nieuwe woonwijk, aan de rand van Siddeburen. Het is gevestigd op loopafstand van het winkelhart van het dorp. Als u Zonnehuis Ufkenshuis binnenkomt over de rode loper, proeft u de gastvrije sfeer.

Eigentijds, inspirerend, kleurrijk en gastvrij

Zonnehuis Ufkenshuis spreekt veel mensen aan. De sfeer is verschillend te omschrijven, de één noemt het artistiek, de ander noemt het verrassend. Iedereen ervaart de kleurrijke omgeving op zijn eigen manier. Het heeft vooral te maken met de mensen die er wonen en werken. Gastvrijheid en vrijheid staan voorop. Lekker ontspannen de dag beginnen in een inspirerende omgeving. Het is toch prachtig om dagelijks je kop koffie in een grandcafé te drinken en mensen te ontmoeten? Even de krant meenemen voor de buurman, of de buurvrouw die wat minder goed ter been is even helpen zodat ze mee gaan. En daarna naar het atelier om te schilderen of ‘computeren’ in het eigen appartement. ’s Avonds naar het restaurant voor een gezellige maaltijd en af en toe naar het theater.

Showbizz

In Zonnehuis Ufkenshuis is de showbizz altijd dichtbij. Daar zie je ook andere gezichten. Want ook mensen uit de buurt komen regelmatig langs om te genieten. Het is fijn dat je mensen om je heen hebt, die naar je luisteren en waar je plezier mee hebt. Er is veel ruimte in alle opzichten: in het eigen appartement, in het gebouw en om dat te doen wat je leuk vindt. Ruimte om dingen te laten ontstaan: vriendschap, plezier of een gezamenlijke passie.

Wonen

In Zonnehuis Ufkenshuis zijn 66 eenpersoonsappartementen. De appartementen bestaan uit een woonkamer met keuken met koelkast en magnetron, een slaapkamer en een eigen moderne, ruime sanitaire ruimte. Daarnaast zijn er nog 5 tweepersoonsappartementen. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen. Dit bepaalt u zelf.

Voorzieningen

Zonnehuis Ufkenshuis heeft een restaurant, grandcafé, bibliotheek, kapsalon, biljartruimte, atelier, theater, fitnesstuin en jeu de boules banen. Daarnaast is er een huiskamer voor bewoners die meer zorg, structuur en aandacht nodig hebben in de vorm van groepsgerichte activiteiten. Ook is een eigen website voor bewoners en hun familie mogelijk (Family-Net).

Samen iets ondernemen

Bewoners van Zonnehuis Ufkenshuis kunnen dagelijks een kop koffie drinken, lunchen en dineren in de sfeervolle Eetkamer van Oranje. Iedereen, die samen met de bewoners van Zonnehuis Ufkenshuis wil genieten van een maaltijd in een sfeervolle omgeving, is van harte welkom. Het is ook dé plek om iets te vieren, bijvoorbeeld uw verjaardag, een jubileum of zomaar vanwege het feestelijke gevoel. Er zijn dagelijks gezellige activiteiten in Zonnehuis Ufkenshuis en de Eetkamer van Oranje. Er is van alles te beleven, zowel kleinere activiteiten als grotere evenementen. Een paar keer per jaar worden er themaweken rondom kunst en cultuur georganiseerd, samen met plaatselijke verenigingen, organisaties, scholen en de andere woonzorgcentra in de regio.

Theater

Zonnehuis Ufkenshuis is in de wijde omgeving bekend om de vele evenementen. Regionale artiesten en artiesten uit de landelijke showbizz treden geregeld op in het theater van Zonnehuis Ufkenshuis. Soms staat het hele huis bol van de activiteiten, bijvoorbeeld tijdens een uitmarkt of wellnessmarkt.

Contact

Voor meer informatie over wonen in Zonnehuis Ufkenshuis kunt u contact met ons opnemen via 0900 686 0 686, of mailen naar contact@zonnehuisgroepnoord.nl

Adres Zonnehuis Ufkenshuis

Reint Dijkemastraat 1

9628 CW Siddeburen

T 0598 363 100