Geestelijke zorg

Binnen Zonnehuisgroep Noord zijn geestelijk verzorgers werkzaam. Hieronder leest u wat geestelijke zorg inhoudt en wat de geestelijk verzorgers voor u kunnen betekenen als u in een van onze locaties verblijft.
 

Wat is geestelijke verzorging?

Wanneer u in een woonzorgcentrum komt wonen, tijdelijk of langdurig, komt er veel op u af. Er kunnen heel verschillende vragen opkomen, zoals:

 • Waarom overkomt mij dit?
 • Hoe ga ik om met wat mij is overkomen?
 • Wat is van waarde in mijn bestaan?

Geestelijk verzorgers staan u bij in de gevoelens en vragen die het verblijf in een woonzorgcentrum met zich meebrengen. Samen zoeken we vanuit uw persoonlijke situatie en behoeften naar wat u nodig heeft om met de veranderingen in uw leven om te gaan. Uw vragen bij deze overgang in uw leven, uw eigen ervaringen, normen en waarden en levensovertuiging zijn daarbij het vertrekpunt. Vanwege het beroepsgeheim van de geestelijk verzorger blijft alles wat gezegd wordt vertrouwelijk. Wij respecteren daarbij vanzelfsprekend uw eigen regie.

Ook bij een naderend levenseinde kan de geestelijk verzorger ondersteuning en begeleiding bieden. Hier kunnen vragen spelen zoals:

 • Hoe laat ik los wat mij dierbaar is?
 • Hoe neem ik afscheid?
 • Hoe kijk ik terug op mijn leven?

Geestelijk verzorgers bieden geen kant en klare antwoorden en oplossingen, maar zoeken samen met u naar wat voor u betekenisvol is in uw leven. Misschien wilt u wat dingen op een rijtje zetten of heeft u behoefte aan een luisterend oor? De geestelijk verzorger kan u helpen ‘op verhaal te komen’ en  in moeilijke situaties steun of troost te ervaren.
 

Voor wie?

Alle bewoners van Zonnehuisgroep Noord hebben recht op geestelijke verzorging, ongeacht hun achtergrond of levensbeschouwing. U hoeft niet gelovig te zijn om een beroep te doen op een geestelijk verzorger. Geestelijk verzorgers zijn er voor u en indien nodig ook voor uw naasten.
 

Hoe kan het contact eruit zien?

 • Het voeren van een persoonlijk gesprek.
 • Indien wenselijk en mogelijk het voeren van een groepsgesprek.
 • Begeleiden bij gevoelens van rouw en verlies, met (waar wenselijk) voor u passende rituelen.
 • Bemiddeling in het (hernieuwd) contact met een pastor, predikant of begeleider vanuit uw eigen religieuze achtergrond.
 • Geestelijk verzorgers zijn neutraal en onafhankelijk en kunnen daardoor ook helpen bij het nemen van eigen, vrije keuzes over bijvoorbeeld medisch beleid.
   

Wat zijn de kosten?

Voor cliënten die op een van onze locaties verblijven zijn er geen kosten verbonden aan het contact met de geestelijk verzorger.
 

Contact

U kunt altijd zelf vragen om contact met een geestelijk verzorger. U kunt contact laten opnemen via de zorg, de arts, via uw naasten of het algemene telefoonnummer 0594 508 508. Als u eens, vrijblijvend, kennis wilt maken, dan horen wij dat graag.

Lees meer over:

 

 

 

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord