Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Hospice de Mantel
Terug naar Locaties

Warme deken


Lees het artikel over Hospice de Mantel in de Streekkrant van december 2017:

Zorg voelt als een warme deken


Hospice de Mantel

Hospice de Mantel biedt palliatief-terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Het hospice heeft plaats voor zes cliënten. Het biedt een warme omgeving waar de cliënt samen met familie en dierbaren kan zijn. Hospice de Mantel maakt deel uit van Zonnehuis Oostergast.

Voor wie het door omstandigheden niet mogelijk is om thuis te sterven, is Hospice de Mantel een geschikt alternatief. Kwaliteit van leven staat voorop, juist voor iemand die terminaal ziek is. Hospice de Mantel is gevestigd in Zuidhorn.

Ons doel is dat mensen steun, veiligheid en vertrouwen ervaren in hun laatste levensfase. Dat de cliënt zich zo geborgen voelt, dat hij het leven kan loslaten als het moment van sterven is aangebroken. Persoonlijke wensen, aandacht en eigenheid staan centraal.

Palliatief-terminale zorg

Hospice de Mantel is een high care hospice met 24-uurs zorg. De arts van de hospice is gespecialiseerd in palliatief-terminale zorg en werkt intensief samen met een vast zorgteam. Het team heeft naast zorg en behandeling aandacht voor psychosociale, emotionele en spirituele aspecten. Andere professionals kunnen betrokken worden, als daar behoefte aan is. De Mantel neemt deel aan het Palliatief Netwerk Groningen. In dit netwerk wordt met andere zorgaanbieders samengewerkt om goede palliatieve zorg in de regio te realiseren.

Hospice de Mantel

Elke cliënt beschikt over een eigen kamer en badkamer. De kamer is voorzien van een hoog-laag bed, een nachtkastje, twee stoelen, een tafeltje en een kast. De cliënt kan de ruimte verder naar eigen inzicht inrichten. Er is een gezamenlijke huiskamer met een keuken. Er is ook gelegenheid om buiten te zitten.

Familie en dierbaren

Naasten kunnen, als zij dat willen, een deel van de zorg op zich nemen en eventueel blijven logeren. Zij zijn dag en nacht welkom. Er is alle ruimte voor de cliënt om samen met geliefden te zijn.

Vrijwillige Palliatief Terminale Zorg (VPTZ)

In het najaar van 2017 heeft Hospice de Mantel het lidmaatschap van VPTZ toegekend gekregen. Door de samenwerking tussen de professionals en de gespecialiseerde vrijwilligers willen we een optimale begeleiding en warme sfeer creëren rondom het levenseinde. Zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts zullen er naar behoefte vrijwilligers voor de cliënt klaar staan. Dit staat nog in de kinderschoenen, de eerste betrokken vrijwilligers zijn reeds gestart. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Criteria voor aanmelding

  • Een levensverwachting van minder dan drie maanden.
  • Behoefte aan 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding toegespitst op palliatief-terminale zorg.
  • Beschikking ELV Palliatief.

Bij aanmelding zijn er geen:

  • leeftijdsbeperkingen.
  • beperkingen vanwege bijkomende ziektebeelden.
  • beperkingen vanwege psychosociale problematiek.

Cliënten kunnen ook tijdelijk terecht bij De Mantel. Dit kan bijvoorbeeld voor het bijstellen van de palliatieve behandeling, de medicatie of het tijdelijk vervangen van mantelzorg. Indien nodig kunnen cliënten direct vanuit het ziekenhuis bij Hospice de Mantel terecht.

Contact

Wilt u meer weten over Hospice de Mantel? Neem dan contact met ons op via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Hospice de Mantel? Neem dan contact op via telefoonnummer 0594 508 508.

Adres Hospice de Mantel

Cursastraat 16
 9801 VD Zuidhorn
 T 0594 508 508Warme deken


Lees het artikel over Hospice de Mantel in de Streekkrant van december 2017:

Zorg voelt als een warme deken