Hospice de Mantel

Hospice de Mantel biedt palliatief-terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Het hospice heeft plaats voor zes cliënten. Het biedt een warme omgeving waar de cliënt samen met familie en dierbaren kan zijn. Hospice de Mantel maakt deel uit van Zonnehuis Oostergast en is gevestigd in Zuidhorn.

Voor wie het door omstandigheden niet mogelijk is om thuis te sterven, is Hospice de Mantel een geschikt alternatief. Kwaliteit van leven staat voorop, juist voor iemand die terminaal ziek is.

Ons doel is dat mensen steun, veiligheid en vertrouwen ervaren in hun laatste levensfase. Dat de cliënt zich zo geborgen voelt, dat hij het leven kan loslaten als het moment van sterven is aangebroken. Persoonlijke wensen, aandacht en eigenheid staan centraal.


Palliatief-terminale zorg

Hospice de Mantel is een hospice met 24-uurs zorg. De arts van de hospice is gespecialiseerd in palliatief-terminale zorg en werkt intensief samen met een vast zorgteam. Het team heeft naast zorg en behandeling aandacht voor psychosociale, emotionele en spirituele aspecten. Andere professionals kunnen betrokken worden, als daar behoefte aan is. De Mantel neemt deel aan het Palliatief Netwerk Groningen. In dit netwerk wordt met andere zorgaanbieders samengewerkt om goede palliatieve zorg in de regio te realiseren.
 

Hospice-plus

Hospice de Mantel biedt meer dan alleen zorg in de laatste levensfase. Door de mogelijkheid om intensief zorg en begeleiding te bieden, is het hospice ook geschikt voor wat we palliatieve reactivering noemen: een tijdelijke opname in een situatie waarbij het doel nog wel is om terug te keren naar de eigen woning, maar waarbij de intensieve behandelingen van de gewone  revalidatieafdeling te hoog gegrepen zijn. Bijvoorbeeld bij niet meer te genezen, maar nog wel te vertragen, kanker, ernstig hart- of longlijden.
 

Hospice de Mantel

Elke cliënt beschikt over een ruime eigen kamer, badkamer en eigen terras. De kamer is voorzien van een hoog-laag bed, een nachtkastje, twee stoelen, een tafeltje en een kast. De cliënt kan de ruimte verder naar eigen inzicht inrichten. Er is een gezamenlijke huiskamer met een keuken.
 

Familie en dierbaren

Naasten kunnen, als zij dat willen, een deel van de zorg op zich nemen en eventueel blijven logeren. Zij zijn dag en nacht welkom. Er is alle ruimte voor de cliënt om samen met geliefden te zijn.
 

Vrijwillige Palliatief Terminale Zorg (VPTZ)

In het najaar van 2017 heeft Hospice de Mantel het lidmaatschap van VPTZ toegekend gekregen. Door de samenwerking tussen de professionals en de gespecialiseerde vrijwilligers streven we ernaar om een optimale begeleiding en warme sfeer creëren rondom het levenseinde. Zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts zullen er naar behoefte vrijwilligers voor de cliënt klaar staan. Dit staat nog in de kinderschoenen, maar de eerste betrokken vrijwilligers zijn reeds gestart. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.
 

Criteria voor aanmelding

  • Een levensverwachting van minder dan drie maanden.
  • Behoefte aan 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding toegespitst op palliatief-terminale zorg.
  • Beschikking ELV Palliatief.

Of:

  • Om medische redenen tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen, maar wel als doel om weer terug te keren naar het eigen huis.
  • Behoefte aan 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding toegespitst op nog enig herstel maar in een rustig tempo, of in geval van tijdelijke uitval van mantelzorgers thuis.
  • Beschikking ELV hoog-complex of een DBC voor geriatrische revalidatiezorg.

Bij aanmelding zijn er geen leeftijdsbeperkingen, beperkingen vanwege bijkomende ziektebeelden of beperkingen vanwege psychosociale problematiek.
 

Contact

Wilt u meer weten over Hospice de Mantel? Neem dan contact met ons op via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Hospice de Mantel? Neem dan contact op via telefoonnummer 0594 508 508.
 

Adres Hospice de Mantel

Cursastraat 16
9801 VD Zuidhorn

Algemeen telefoonnummer 0594 508 508 (maandag t/m vrijdag tussen 8.30-17.00 uur) 

 

 

 

Lees meer over:

Zorg voelt als een warme deken

 

We zoeken nog vrijwilligers voor Hospice de Mantel!

 

 

 

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord