Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Junior Verpleegkundige | Centrum voor Chronische Beademing in Zuidhorn

Start jouw carrière in de beademingszorg!

Ben jij junior MBO verpleegkundige en op zoek naar een uitdagende baan waarin je je kan specialiseren? Dan kunnen wij misschien iets voor elkaar betekenen. Het Centrum voor Chronische Beademing, onderdeel van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn, biedt jou een unieke werkplek waar je opgeleid wordt tot een specialist in chronische beademing!


Wie zijn wij?

Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn levert topzorg op het gebied van chronische beademing. Het Centrum voor Chronische Beademing (CCB) heeft een zorgconcept dat zich richt op een complexe patiëntengroep. De combinatie van 24-uurs patiëntbewaking, hoog gekwalificeerde medische beademingszorg en –behandeling en maximale inzet op welzijn voor de patiënt levert dit unieke zorgconcept. Ook bieden we een programma om patiënten te ontwennen en te revalideren van de beademing. Om deze beademingszorg te kunnen bieden, is het nodig om de kennis, vaardigheden (kunde) en kwaliteit te borgen door middel van opleiding. We werken nauw samen met het Centrum voor Thuis Beademing van het UMCG.


Unieke topzorg zoekt unieke verpleegkundigen!

De inzet van verplegen, begeleiden en vaak ook revalideren van onze complexe patiëntengroep is gericht op de kwaliteit van leven van de patiënt en zijn of haar omgeving. Dit vraagt een bepaalde expertise van jou als medewerker. Je moet je continu blijven ontwikkelen. Daarom biedt het CCB nieuwe verpleegkundigen een scholing: “Chronische beademingszorg voor verpleegkundigen”. Als verpleegkundige heb je deze opleiding nodig om de beademing te monitoren en op basis van de uitkomsten de juiste acties uit te zetten. De opleiding duurt anderhalf jaar en als je deze succesvol hebt afgerond ben je gespecialiseerd verpleegkundige.


Wie ben jij?

Je staat aan het begin van je carrière als verpleegkundige en je zit volop energie om het werkveld te verkennen! Je verleent verpleegkundige zorg aan cliënten die chronische beademing nodig hebben. Je stelt op basis van een indicatie het (verpleegkundig) deel van het zorgplan op en coördineert en bewaakt de zorgverlening. Ook zie je erop toe dat er wordt opgetreden bij knelpunten en bijzonderheden in het zorgproces, zodat de cliënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.


Als junior verpleegkundig ben je

 • (Bijna) in het bezit van een MBO diploma Verpleegkundige niveau 4
 • Bekwaam in de verpleegtechnische handelingen (BIG)
 • In staat richtlijnen, regels en protocollen ten aanzien van het vakgebied rapportage en medicatie veiligheid vlot eigen te maken
 • Oplossingsgericht, flexibel, zelfstandig en werk je klant- en resultaatgericht
 • Een sociale persoonlijkheid en communicatief sterk;
 • Bereid de benodigde opleiding te volgen.

 


Wat bieden wij jou?

Een plezierige werkomgeving in een gezellig en informeel team. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Je gaat werken volgens rooster in alle diensten in een vast team.

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Het aantal te werken uren wordt in overleg met jou vastgesteld (ca. 24 - 28 uur per week)
 • Een salaris volgens de CAO VVT, FWG 45 (maximaal € 3.153,90 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband)
 • Zodra je de opleiding “Chronische beademingszorg voor verpleegkundigen” succesvol hebt afgerond krijg je als gespecialiseerd verpleegkundige een salaris volgens de CAO VVT FWG 50 (maximaal € 3.582,26 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband,)
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een nieuwe (elektrische) fiets, voordelig fitnessen of wil je toch liever een laptop of een tablet? Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden!

Solliciteren?

Wil je graag meer informatie over de vacature of een keer meelopen? Neem dan contact op met één van de verpleegkundigen van het Centrum voor Chronische Beademing via telefoonnummer 0594-508450.

Wil je direct solliciteren? Stuur je brief met CV vóór maandag 27 januari aanstaande naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 20.007. De gesprekken worden gepland op maandag 3 februari aanstaande.

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Liever flexibel aan de slag?