Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Maatschappelijk Werker Zonnehuis Experts

Word jij onze nieuwe expert?

Ziekte, opname, verblijf en ontslag brengen veranderingen met zich mee in het leven van onze cliënten en familieleden. Als maatschappelijk werker begeleid jij onze cliënten en hun systeem om met deze veranderingen te leren omgaan. Heb jij als maatschappelijk werker ervaring met psychosociale problematiek en heb je affiniteit met kwetsbare cliënten? Lees dan snel verder wat wij te bieden hebben!


Wat ga je doen?

Als maatschappelijk werker begeleid en behandel je bewoners en hun systeem. In het kader van psychosociale hulpverlening verstrek je informatie en geef je voorlichting aan belanghebbenden. Bovendien verricht je onderzoek ter bevordering van het welbevinden en draag je zorg voor rapportage, signalering, belangenbehartiging en preventie. Daarnaast coördineer je als maatschappelijk werker de hulpvraag in de meest brede zin. Je behandelt en begeleid onze cliëntgroepen, te weten: cliënten met beademing, geriatrische revalidanten en cliënten van de woongroepen Gerontopsychiatrie, Niet Aangeboren Hersenletsel en somatiek.

Je biedt onder andere ondersteuning bij:

 • Lichamelijke en geestelijke beperkingen
 • Eenzaamheid en depressie
 • Aanpassen aan een nieuwe leefomgeving
 • Rouw- en verliesverwerking
 • Aanvragen bewindvoering en/of mentorschap, informatie over wet- en regelgeving etc.

Samen met de casemanagers dementie vorm je een vakgroep die momenteel volop in ontwikkeling is en waaraan jij een belangrijke bijdrage mag leveren. Tevens werk je ter ondersteuning van het opnameproces nauw samen met de cliëntenservice.


Wie ben jij?

Jij hebt een duidelijke visie op het vak maatschappelijk werk in de (gespecialiseerde) verpleeghuiszorg. Je hebt gevoel voor de problematiek van onze bewoners/cliënten en hun familieleden, waarbij je op een respectvolle, maar duidelijke manier met diverse belanghebbenden communiceert. Je bent sociaal zeer vaardig, durft beslissingen te nemen, bent nauwkeurig en oplettend.

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding maatschappelijk werk en tenminste 2 jaar relevante werkervaring
 • Bij voorkeur heb je ervaring met één of meer van onze speciale doelgroepen
 • Analytisch en verbindend zijn sterke eigenschappen die op jou van toepassing zijn
 • Je kan uitstekend zelfstandig èn in teamverband werken
 • Je hebt goede kennis van de sociale kaart


Wie zijn wij?

Maatschappelijk werk is onderdeel van Zonnehuis Experts, dé behandeldienst van Zonnehuisgroep Noord. Zonnehuis Experts is gespecialiseerd in gezondheid gerelateerde problematiek van somatische, psychogeriatrische en psychiatrische aard. Wij bieden extra expertise vanwege de specialistische doelgroepen binnen de organisatie en de complexe problematiek die zich voordoet bij de cliënten.

De behandeling en/of hulpverlening aan een individuele cliënt en diens naasten heeft als doel het psychosociaal welbevinden van de cliënt te verbeteren in relatie tot de gezondheidsproblematiek en de behandeling dan wel opname in de zorginstelling. Het maatschappelijk werk ondersteunt hiermee het primaire proces en de integrale cliëntenzorg.


Wat bieden wij jou?

Een plezierige werkomgeving in een organisatie die in beweging is. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

 • We bieden een jaarcontract met de intentie deze voor onbepaalde tijd te verlengen als we goed bij elkaar passen
 • Een dienstverband van ca. 24 uur per week, waarbij er tot eind 2021 de mogelijkheid is om maximaal 28 uur per week te werken
 • Je krijgt een salaris volgens de CAO VVT, FWG 55 (maximaal € 4.286,78 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden Een nieuwe (elektrische) fiets, voordelig fitnessen of wil je toch liever een laptop of een tablet?


Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie kun je bellen met Jantje Bakker (Maatschappelijk Werker) op telefoonnummer 06-31770880 of met Mirjam Wijma (Consulent Behandeldienst) op telefoonnummer 06-31770853.

Wil je direct solliciteren? Stuur je brief met CV voor dinsdag 22 juni aanstaande naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nlonder vermelding van vacaturenummer 21.074

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Liever flexibel aan de slag?