Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Ergotherapeut | Zonnehuis Experts |regio Noord-Oost Groningen

Kom jij de vakgroep ergotherapie versterken?

Ben jij een ondernemende persoonlijkheid die de vakgroep ergotherapie binnen Zonnehuis Experts komt versterken? Voor de regio Oost-Groningen hebben wij ruimte voor een nieuwe collega tussen de 20 en 36 uur per week!

 

Wat ga je doen?

Je onderzoekt, behandelt, begeleidt en adviseert onze cliënten en mantelzorgers. Daarbij werk je intensief samen met familie, verwijzers én collega’s van andere disciplines binnen Zonnehuisgroep Noord.

Je draagt zorg voor het opstellen en uitvoeren van een optimaal ergotherapeutisch behandelplan. Zo help jij onze cliënten in hun zelfredzaamheid en dagelijkse functioneren. Daarnaast onderhoud je contacten met zowel leveranciers als behandelaren. Ook adviseer, instrueer en coach jij op het gebied van ergotherapeutische interventies en hulpmiddelen.

Als ergotherapeut ben je onderdeel van een multidisciplinair team waarbij jij vanuit je vakinhoudelijke kennis bijdraagt aan het welzijn van de client en zijn of haar omgeving.

Hoe jouw functie er precies uit komt te zien gaan we samen bekijken. Afhankelijk van je ervaring, wensen en kwaliteiten, werk je op één of meerdere locaties of afdelingen binnen Zonnehuisgroep Noord. Denk hierbij aan cliënten met een somatische- en psychogeriatrische zorgvraag, die wonen in één van de locaties van Zonnehuisgroep Noord. Daarnaast behandel je ook cliënten in de eerste lijn.

 

Leren en innoveren bij Expertisecentrum Eemsdelta

Wil jij werken voor een zorgorganisatie die innovatief is en over haar eigen grenzen heen kijkt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In de regio Eemsdelta willen we de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg op een nieuwe manier organiseren, zodat dit ook op de langere termijn dichtbij beschikbaar blijft. De Hoven, Lentis en Zonnehuisgroep Noord bundelen hiervoor de krachten. Dit gebeurt in het Expertisecentrum Eemsdelta, waaruit geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg intensief met elkaar samenwerken.

Expertisecentrum Eemsdelta heeft als doel uit te groeien naar dé leer- en innovatieplek van zorg in Noord Nederland. Daarbij wordt intensief samengewerkt met hogescholen en universiteiten. We willen leren van elkaar, over de organisaties heen.

 

Dit ben jij

Als ergotherapeut ben je zelfstandig, flexibel, leergierig en vooral initiatiefrijk. Je ziet het werk liggen en je organiseert je eigen werkzaamheden. Verder vinden wij het belangrijk dat:

 • Je de HBO opleiding ergotherapie succesvol hebt afgerond.
 • Je geregistreerd staat in het Kwaliteitsregister Paramedici.
 • Je een actieve inbreng hebt in de ontwikkeling en profilering van ergotherapie, zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Je affiniteit hebt met de behandeling van oudere cliënten met diverse hulpvragen.
 • Je interesse in of ervaring met PDL, EDOMAH, en Sensorische Informatieverwerking hebt.
 • Je in het bezit bent van een rijbewijs en eigen auto
 • Je flexibel bent om op verschillende locaties zelfstandig te werken.

 

Vakgroep Ergotherapie

De vakgroep ergotherapie van Zonnehuis Experts bestaat uit 6 ergotherapeuten en een paramedisch assistent. Een deel van de vakgroep werkt vanuit Zuidhorn, een deel vanuit Delfzijl.

 We willen optimaal gebruik maken van de specialistische kennis binnen de vakgroep ergotherapie, door te leren van elkaar. Ons team is ambitieus, zo werken we samen aan innovatie en ontwikkeling om de kwaliteit van onze zorg en behandeling steeds beter te maken.

 

Wat bieden wij jou?

Een unieke werkomgeving met zeer uiteenlopende patiëntengroepen, zowel op het gebied van leeftijd als ziektebeeld. Alle denkbare ziektebeelden komen voor. We bieden je een baan met veel afwisseling en je hebt de gelegenheid om jezelf te ontplooien binnen de verschillende doelgroepen. Jouw thuisbasis wordt Zonnehuis BetingeStaete in Delfzijl. Vanuit deze standplaats werk je op diverse locaties in de provincie Groningen.

 • We bieden een contract voor onbepaalde tijd
 • Het aantal te werken uren wordt in overleg met jou vastgesteld, wij denken aan een dienstverband tussen de 20 en 36 uur per week
 • Je krijgt een salaris volgens de CAO VVT, (FWG 55, maximaal € 4.286,78 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan. Wij bieden indien nodig een verhuiskostenvergoeding aan.

 

Zonnehuis Experts  

Zonnehuisgroep Noord biedt met ca. 1700 medewerkers voornamelijk zorg aan ouderen en tevens specialistische zorg zoals gerontopsychiatrie, chronische beademing, niet-aangeboren hersenletsel, geriatrische revalidatiezorg en psychogeriatrie.   

Zonnehuis Experts is de behandeldienst en werkt, met 70 behandelaren, regionaal vanuit de behandelcentra in Zuidhorn en Delfzijl. Met een grote diversiteit aan specialisten en multidisciplinaire samenwerking sluiten we zo goed mogelijk aan op de zorgbehoefte en wensen van onze cliënten. Samen organiseren we de zorg om –toekomstige- cliënten heen, zoveel mogelijk in de buurt. Op deze manier houden we de zorg in de provincie Groningen beschikbaar en toegankelijk.  Tevens zijn wij aangesloten bij UNO UMCG en nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie bel je met Lidy Wallenburg (Ergotherapeut) via telefoonnummer
06 550 044 43 of met Mirjam Wijma-Groenewegen (Consulent behandeldienst) via telefoonnummer 06 317 708 53.

 

Wil je direct solliciteren?

Stuur je brief met CV voor donderdag 30 september a.s. naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 21.096.

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Liever flexibel aan de slag?