Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Maatschappelijk Werker

Word jij onze nieuwe expert?

Ben jij een enthousiaste en betrokken maatschappelijk werker? Zoek je waardevol en uitdagend werk waar ook ruimte is om mee te denken in beleid? We zijn een fris en enthousiast team met zowel beginnende als meer ervaren collega’s die elkaar goed aanvullen.

Heb jij als maatschappelijk werker ervaring met psychosociale problematiek en heb je affiniteit met kwetsbare cliënten? Binnen Zonnehuis Experts hebben wij ruimte voor een nieuwe flexibele collega. Lees snel verder wat wij te bieden hebben!
 

Wat ga je doen?

Ziekte, opname, verblijf en ontslag brengen veranderingen met zich mee in het leven van onze cliënten en familieleden. Als maatschappelijk werker biedt je behandeling en begeleiding aan bewoners en hun naasten om met deze veranderingen om te gaan. In het kader van psychosociale hulpverlening verstrek je informatie en geef je voorlichting aan belanghebbenden. Bovendien verricht je onderzoek ter bevordering van het welbevinden en draag je zorg voor rapportage, signalering, belangenbehartiging en preventie. Daarnaast coördineer je als maatschappelijk werker de hulpvraag in de meest brede zin. Je behandelt en begeleidt onze cliëntgroepen, te weten: cliënten die chronische beademingszorg krijgen, geriatrische revalidanten en cliënten van de woongroepen gerontopsychiatrie, niet-aangeboren hersenletsel, psychogeriatrie en somatiek.

Je biedt onder andere ondersteuning bij:

 • Lichamelijke en geestelijke beperkingen
 • Eenzaamheid en depressie
 • Aanpassen aan een nieuwe leefomgeving
 • Rouw- en verliesverwerking
 • Aanvragen bewindvoering en/of mentorschap, informatie over wet- en regelgeving etc.
   

Wie ben jij?

Jij hebt een duidelijke visie op het vak maatschappelijk werk in de (gespecialiseerde) verpleeghuiszorg. Je hebt gevoel voor de problematiek van onze bewoners/cliënten en hun familieleden, waarbij je op een respectvolle, maar duidelijke manier met diverse belanghebbenden communiceert. Je bent sociaal zeer vaardig, durft beslissingen te nemen, bent nauwkeurig en oplettend.

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Maatschappelijk Werk
 • Bij voorkeur heb je ervaring met één of meer van onze speciale doelgroepen
 • Analytisch en verbindend zijn sterke eigenschappen die op jou van toepassing zijn
 • Je kan uitstekend zelfstandig èn in teamverband werken
 • Je hebt goede kennis van de sociale kaart
   

Wie zijn wij?

Zonnehuisgroep Noord biedt met ca. 1700 medewerkers voornamelijk zorg aan ouderen en tevens specialistische zorg zoals gerontopsychiatrie, chronische beademing, niet-aangeboren hersenletsel, geriatrische revalidatiezorg en psychogeriatrie.
Zonnehuis Experts is de behandeldienst en werkt, met ruim 70 behandelaren, vanuit twee regionale behandelcentra in de provincie Groningen, Zuidhorn en Delfzijl. Met een grote diversiteit aan specialisten en multidisciplinaire samenwerking sluiten we zo goed mogelijk aan op de zorgbehoefte en wensen van onze cliënten. Ons team is ambitieus, zo werken we samen aan innovatie en ontwikkeling om de kwaliteit van onze zorg en behandeling steeds beter te maken. Vanuit de zorgvraag zijn wij een verbindende schakel in de zorgketen en bundelen de krachten waar nodig. Samen organiseren we de zorg om –toekomstige- cliënten heen, zoveel mogelijk in de buurt. Op deze manier houden we de zorg in de provincie Groningen beschikbaar en toegankelijk.
Tevens zijn wij aangesloten bij UNO UMCG en nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek.
 

Wat bieden wij jou?

Een plezierige werkomgeving in een organisatie die in beweging is. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

 • We bieden een jaarcontract met de intentie deze voor onbepaalde tijd te verlengen als we goed bij elkaar passen
 • Een dienstverband van ca. 24 uur per week
 • Je krijgt een salaris volgens de CAO VVT, FWG 55 (maximaal € 4.286,78 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan.
   

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie kun je bellen met Jantje Bakker (Maatschappelijk Werker) op telefoonnummer 06-31770880 of met Mirjam Wijma (Consulent Behandeldienst) op telefoonnummer 06-31770853.

Wil je direct solliciteren? We ontvangen graag je sollicitatie voor donderdag 21 oktober a.s. 

 

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Liever flexibel aan de slag?