Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Specialist Ouderengeneeskunde Centrum voor Beademingszorg

Ben jij een ondernemende Specialist Ouderengeneeskunde die zich graag wil specialiseren in Beademingszorg? Ben je daarnaast op zoek naar een stevige positie binnen een unieke afdeling? Dan nodigen we jou graag uit voor een vrijblijvende kennismaking.

Wat maakt deze baan interessant?

 • We bieden je de mogelijkheid je (verder) te specialiseren in Beademingszorg
 • Het Centrum voor Beademingszorg neemt een eigen, zelfstandige en unieke, plek in tussen ziekenhuizen (IC) en de Centra voor Thuisbeademing (CTB).
 • Je werkt binnen een ambitieus multidisciplinair team aan innovatie en ontwikkeling om onze zorg en behandeling nóg beter te maken
 • Je krijgt ondersteuning van het medisch secretariaat, doktersassistenten, praktijk- en triageverpleegkundigen, zodat jij je kunt focussen op functie-inhoudelijke werkzaamheden

Markus Beetstra | Specialist Ouderengeneeskunde CvB
 

“Hier werken is echt bijzonder en een uitdaging. Bijdragen aan het herstel van cliënten is prachtig en dankbaar werk. Daarnaast blijft het vak ook medisch inhoudelijk boeien doordat we hier unieke afdelingen hebben.”

 

Wie zijn wij?

Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn levert topzorg op het gebied van beademing aan 8 bewoners en heeft 8 revalidatieplaatsen voor herstelgerichte beademing. Wij zijn ambitieus en hopen in de komende jaren het aantal plaatsen uit te kunnen breiden.

Het Centrum voor Beademingszorg (CVB) heeft een zorgconcept dat zich richt op een complexe patiëntengroep die veelal rechtstreeks van de IC komt en invasief of non-invasief beademd wordt. De combinatie van 24-uurs patiëntbewaking, hoog gekwalificeerde medische beademingszorg en –behandeling met maximale inzet op welzijn voor de patiënt levert dit unieke zorgconcept. Ook bieden we een programma om patiënten te ontwennen en te revalideren om van de beademing af te komen (long-covid, dwarsleasies, Guillan Barré). Om deze beademingszorg te kunnen bieden, is het nodig om de kennis, vaardigheden/kunde en kwaliteit te borgen door middel van opleiding; die bieden wij jou dan ook indien nodig.
 

Wat ga je doen?

Als Specialist Ouderengeneeskunde ben je eindverantwoordelijk voor de zorgverlening en superviseer je collega’s zodat jullie gezamenlijk de beste zorgkwaliteit kunnen leveren. Bij hoge complexiteit neem je de zorgvraag in eigen hand. Je werkt samen met de andere Specialist Ouderengeneeskunde voor de beademingszorg, verpleegkundig specialisten, (gespecialiseerde) zorgteams en een multidisciplinair behandelteam.

 • Je draagt bij aan de deskundigheidsbevordering van collega-artsen, behandelaren, verpleegkundigen en verzorgenden
 • Je neemt actief deel aan project- en/of werkgroepen gericht op kwaliteit, ontwikkeling en innovatie
 • Je onderhoud nauw contact met medisch specialisten en huisartsen
 • Je draagt bij aan de doorontwikkeling van het medisch beleid en de vakgroep
   

Wie ben jij?

Jij bent een eigentijdse professional waarbij de nadruk ligt op vaardigheden als innovatiekracht en teamsamenwerking.

 • Je bent (bijna) afgestudeerd specialist ouderengeneeskunde
 • Bij voorkeur heb je ervaring met beademingszorg of je bent bereid om scholing te volgen
 • Bij voorkeur ben je opleider van specialisten ouderengeneeskunde of ben je bereid om je in deze functie te ontwikkelen
 • Je bent ambitieus, initiatiefrijk, leergierig en neemt je verantwoordelijkheid
 • Je hebt een coachende en stimulerende manier van werken
 • Je bent zo nodig bereid te participeren in bereikbaarheidsdiensten (via de externe organisatie MedTzorg). Dit is geen eis maar wordt wel op prijs gesteld.
   

Zonnehuisgroep Noord en behandeldienst Zonnehuis Experts

Zonnehuisgroep Noord biedt met ca. 1700 medewerkers voornamelijk zorg aan ouderen en tevens specialistische zorg zoals gerontopsychiatrie, chronische en herstelgerichte beademing, niet-aangeboren hersenletsel, geriatrische revalidatiezorg en psychogeriatrie.

Zonnehuis Experts is de behandeldienst en werkt, met ruim 70 behandelaren, vanuit twee regionale behandelcentra in de provincie Groningen, Zuidhorn en Delfzijl. Met een grote diversiteit aan specialisten en multidisciplinaire samenwerking sluiten we zo goed mogelijk aan op de zorgbehoefte en wensen van onze cliënten. Ons team is ambitieus, zo werken we samen aan innovatie en ontwikkeling om de kwaliteit van onze zorg en behandeling steeds beter te maken. Vanuit de zorgvraag zijn wij een verbindende schakel in de zorgketen en bundelen de krachten waar nodig. Samen organiseren we de zorg om –toekomstige- cliënten heen, zoveel mogelijk in de buurt. Op deze manier houden we de zorg in de provincie Groningen beschikbaar en toegankelijk. Tevens zijn wij aangesloten bij UNO UMCG en nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek.
 

Wat bieden we jou?

Een prettige werkomgeving binnen een ambitieuze behandeldienst die zich ontwikkelt tot een proactief, zelfstandig en slagvaardig team met focus op de inhoudelijke ontwikkeling van onze doelgroepen.

 • We bieden per direct een vast contract 
 • Wij denken aan een dienstverband tussen 24 en 36 uur per week, dit is bespreekbaar 
 • De honorering is conform de CAO VVT, FWG 75 (maximaal €8.390,86 bruto op basis van een fulltime (36 uur) dienstverband 
 • We bieden diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden 
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn 
 • Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering

Ben jij benieuwd naar wat jouw toekomstige collega's vertellen over hun werk in de beademingszorg? Je leest hier alle verhalen.
 

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie kun je bellen met Riemie Kalsbeek (Manager Behandeldienst Zonnehuis Experts) op telefoonnummer 06-55006638, Gabriëlla Guds (Eerste Geneeskundige) op telefoonnummer 06-82154820 of met Markus Beetstra (Specialist Ouderengeneeskunde Centrum voor Beademingszorg) telefoonnummer 06-25633710.

Wil je graag een dag meelopen? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden! Neem ook dan contact op met Riemie Kalsbeek, Gabriëlla Guds of Markus Beetstra.

Wil je direct solliciteren? Stuur dan je brief met CV naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 21.167.

 

 

Liever flexibel aan de slag?