Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Recruiter | Centraal Bureau in Zuidhorn

Voor onze opdrachtgever Zonnehuisgroep Noord zijn we op zoek naar een recruiter.

De tijd van vacatures uitzetten en rustig afwachten is voorbij! Als recruiter weet jij dit als geen ander en ga je graag de uitdaging aan om, samen met een gedreven team, Zonnehuisgroep Noord op een creatieve manier uit te laten blinken op de arbeidsmarkt. Weet jij in de krappe arbeidsmarkt de juiste professionals te bereiken en te binden? Lees dan snel verder wat ze te bieden hebben!

Help jij hen om uit te blinken op de arbeidsmarkt?

Zonnehuisgroep Noord biedt specialistische zorg en behandeling bij mensen thuis of bij een locatie in de provincie Groningen. Cliënten in de gemeenten Westerkwartier, het Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen kunnen rekenen op een breed dienstenpakket, passend bij de persoon en zijn behoeften. Dit doen ze samen met de cliënt, mantelzorgers, naasten, deskundige medewerkers en vrijwilligers. Vanuit ieders eigen kracht. Als medewerker bij Zonnehuisgroep Noord heb jij binnen je team je eigen unieke inbreng. Ze ondersteunen jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling met diverse scholingen. Want ook jouw persoonlijke groei realiseren ze samen vanuit eigen kracht!
 

Wie zoeken wij?
Als recruiter ken je de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Werven, binden en boeien van medewerkers doe je niet alleen, maar samen met de hele organisatie. Jij weet je collega’s hiervan te doordringen en maakt ze hiermee ambassadeurs. Dat vraagt van jou ondernemerschap, doorzettingsvermogen en een flinke dosis enthousiasme! Jouw focus ligt op het werven van de meest passende kandidaten voor de openstaande vacatures. Je werkt nauw samen met de adviseur werving & selectie die de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zowel binnen als buiten de organisatie, samen met jou vertaalt naar het recruitmentproces.
 

Een greep uit de werkzaamheden:
• Je bewaakt het wervingsproces van A tot Z. Je stelt pakkende vacatureteksten op, zet de juiste wervingskanalen in en voert intake gesprekken met kandidaten
• Je bouwt een talentpool op en beheert deze waarbij je continue proactief contact onderhoudt met de kandidaten
• Je verbetert de huidige processen zodat jij en je collega’s nog beter kunnen (samen)werken
• Je organiseert wervingsevenementen (on-en offline) en durft hierbij ‘out-of-the-box’ te denken • Je bouwt het netwerk met scholen verder op en organiseert gastcolleges
• Je bent projectleider voor het werven van vakantiekrachten en de organisatie van de Summerschool (training voor vakantiekrachten)
• Je gaat samen met je P&O collega’s de interne werving en mobiliteit verder professionaliseren Functie-eisen:
• Je hebt een relevant HBO diploma en minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie (bijvoorbeeld recruiter of intercedent)
• Je hebt een hands-on mentaliteit, bent creatief en communicatief sterk • Je bent een netwerker met een commerciële drive
• Je hebt ervaring met het actief inzetten van social media voor de werving
• Je bent een teamplayer met een duidelijke visie op recruitment in de zorg
• Je bent een doener die denkt in kansen en oplossingen
• Je beschikt over een energieke en optimistische persoonlijkheid
 

Wat hebben ze jou te bieden?
Een gedreven, gepassioneerd en gezellig team dat altijd openstaat voor verdere ontwikkeling en in kansen denkt. Het Werving en Selectie team bestaat uit een Adviseur Werving & Selectie en twee administratief ondersteuners. Daarnaast werk je veel samen met je collega’s van PO&O en Marketing/ Communicatie. Ze bieden je een zelfstandige functie binnen een ondernemende zorgorganisatie. Jouw thuisbasis wordt het centraal bureau in Zuidhorn.

De functie valt binnen de CAO VVT, FWG 50. De salarisindicatie is afhankelijk van je ervaring met een max. van € 3.942,98 bruto per maand op basis van 36 uur. Daarnaast heb je nog recht op een eindejaarsuitkering (8,33%). Deelname aan de Fiscfree regeling, waarmee je met korting, een telefoon, laptop of tablet kunt kopen en deelname aan het fietsplan en bedrijfsfitness zijn mooie extra’s. Daarnaast bieden ze diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 

Over de sollicitatieprocedure:
Voor de sollicitatieprocedure maakt Zonnehuisgroep Noord gebruik van de diensten van de Jong & Laan. Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Lisette Pool, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13699962.

Interesse? Wacht dan niet te lang met solliciteren. We ontvangen graag je cv met een korte motivatiebrief door hier te klikken. 

De eerste selectiegesprekken vinden plaats bij de Jong & Laan in Groningen.

Zonnehuisgroep Noord en de Jong & Laan werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en niet gewenst.

 

 

Liever flexibel aan de slag?