Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Capaciteitsplanner

Welke plannerscapaciteiten heb jij?

 

Zie jij het als een uitdaging om knelpunten te signaleren én op te lossen en blijft onze zorg mede dankzij jouw capaciteiten steeds doorgaan? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en expertise en hopen dat jij ons kan ondersteunen in deze mooie uitdaging!
 

Wat ga je doen?

Binnen de locaties van Zonnehuisgroep Noord wordt er door ca. 1600 medewerkers zorg geboden aan ca. 1500 cliënten, waardoor er 24 uur per dag, 7 dagen in de week personeel ingezet wordt. Als capaciteitsplanner ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bijhouden en bewaken van de planning van de medewerkers. Je zorgt voor gezonde roosters op basis van CAO/ ATW en de organisatie- en teamafspraken. Dit doe je samen met collega’s capaciteitsplanners, een adviseur capaciteitsmanagement, onze teams en de clustermanager. Je komt soms voor lastige planningsvraagstukken te staan, maar dankzij jouw creatieve oplossingen kunnen onze cliënten altijd rekenen op hun vertrouwde zorg.

 • Je hebt een signalerende en adviserende rol als het gaat om knelpunten en vraagstukken ten aanzien van de personeelsplanning en termen als forecast en capaciteitsplanning zijn jou bekend.
 • Je neemt beslissingen binnen de gegeven kaders en stelt prioriteiten bij conflicterende belangen. Je signaleert tekorten in het dienstrooster en lost zelfstandig problemen in de planning op.
 • Voor de lange termijnplanning regel je vervanging tijdens de vakantie, feestdagen, verplichte scholingen en verloven. Je schakelt tijdig met je collega’s om ook de inzet in deze periodes te kunnen blijven garanderen.
 • Om je werkzaamheden goed te kunnen vervullen heb je intensief contact met de clustermanagers van de locaties. Hoe verhoudt de formatie en beschikbaarheid van de afdelingen zich ten opzichte van het (basis)rooster? Hoe speel je het spel tussen de wensen van de medewerkers en een goed rooster voor iedereen?

 

Wie ben jij?

Je werkt in een dynamische omgeving, daarom ben je flexibel, heb je een frisse kijk op zaken en beschik je over een behoorlijke dosis energie. Je krijgt een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk en een rol van betekenis spelen in de professionalisering van de dienstverlening van het planproces.

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, hebt specifieke kennis van planning en roostering en minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt ervaring in de uitvoering en optimalisatie van personeelsplanning, zowel met forecast, rooster, capaciteitsplanning als bijsturen en rapportage
 • Je hebt kennis van roosterprogramma’s, kent de belangrijkste arbeidsvoorwaarden en arbeidstijden en weet hoe ze toegepast kunnen worden. Ervaring met SDB/Aysist is een pré
 • Je haalt energie uit het oplossen van personeelsvraagstukken en kunt goed onder druk werken
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met tegengestelde belangen
 • Je bent communicatief vaardig, hebt affiniteit met ICT en hebt een goed analytisch vermogen omdat je over een groot tijdsbestek aanvragen moet kunnen overzien
 • Qua persoonlijkheid ben je stevig, vasthoudend, daadkrachtig en stressbestendig
 • Bij voorkeur heb je ervaring in de VVT zorg
   

Wat hebben wij jou te bieden?

Je komt te werken in een team van energieke en betrokken collega’s. Bij ons krijg je ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Samen proberen we de doelen te behalen en nauwe samenwerking is vanzelfsprekend. Jouw thuisbasis is in Zuidhorn en op de locatie waarvoor je capaciteitsplanner bent.

 • Een jaarcontract (mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd), het aantal uren leggen we in overleg vast
 • De functie is ingeschaald in functiegroep FWG 45 van de CAO VVT, dit is maximaal                       € 3.471,49 bruto per maand op fulltime basis (36 uur)
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan
 • Passende scholingsmogelijkheden
   

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carolien Nijland (Clustermanager) via telefoonnummer 06-151 977 49.
 

Wil je direct solliciteren?  

Wil je direct solliciteren? We ontvangen graag voor maandag 16 mei je sollicitatie via onderstaande button.

 

 

 

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

 

 

Liever flexibel aan de slag?