Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Verzorgende IG | Niet-aangeboren hersenletsel | Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn

Verzorg jij graag cliënten met een bijzondere zorgvraag?

Ben jij een deskundig verzorgende IG en heb je affiniteit met kleinschalig wonen? Het werk binnen onze woonvormen voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel is elke dag weer anders en vraagt van jou veel creativiteit en deskundigheid in de omgang met cliënten. Ben jij in staat om          met sensitiviteit, fijnzinnigheid en humor voor een prettige en veilige sfeer te zorgen? Wij hebben een leuke uitdaging voor je!

Aan de slag voor specialistische doelgroepen?

Binnen Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn bieden wij specialistische zorg en een fijne woon- en leefomgeving aan cliënten met een bijzondere zorgvraag. Cliënten met specialistische zorgvragen hebben uiteenlopende ziektebeelden. Denk hierbij aan chronisch psychiatrische of psychosociale aandoeningen, Huntington, Parkinson, Beademingszorg, Canulezorg, Korsakov, Multiple Sclerose en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zij verblijven op locaties van Zonnehuis Oostergast, waar alle kennis rondom de verschillende zorgvragen is gebundeld. Met recht kunnen we spreken van een bijzondere expertise in deze specialistische zorg.

Jouw werkplek

In Zonnehuis Oostergast wonen 19 cliënten, in de leeftijd van 18 tot ongeveer 60 jaar, met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Je gaat aan de slag bij één van de twee leefmilieus waar de zorg en begeleiding vooral individueel gericht is of in een kleine groep. Structuur, duidelijkheid en houvast zijn belangrijke ingrediënten van het leefmilieu waar de cliënten wonen. We proberen een waardevolle relatie op te bouwen met de cliënten die op onze begeleiding en zorg zijn aangewezen en aan te sluiten op wie de ander is. Vertrouwen is hier de verbindende factor.

Hoe ziet de functie eruit?

Als verzorgende IG lever je een actieve bijdrage aan de totstandkoming van de multidisciplinaire zorg en ondersteun je onze cliënten bij hun verschillende zorgvragen. Eigen regie van de cliënt vormt hierbij het uitgangspunt. Samen met de cliënt en eventuele familie bekijk je wat er mogelijk is en hoe leefgewoonten gefaciliteerd kunnen worden . Je durft hierbij out-of-the-box te denken. Samen met je collega’s ga jij voor het beste resultaat en creëer je een fijne leefomgeving waarin je écht iets kan betekenen voor de ander.

Dit ben jij

 • In het bezit van (minimaal) een MBO diploma Maatschappelijke Zorg/ Verzorgende IG
 • Je hebt al wat werkervaring (bij voorkeur met een sociaal agogische of psychiatrie achtergrond)
 • Je hebt hart voor de cliënt, staat stevig in je schoenen en bent communicatief sterk.
 • Je hebt specifieke affiniteit met de doelgroep en beschikt over de daarbij passende competenties, zo heb jij: oog voor je omgeving en kunt hier makkelijk op inspelen, gevoel voor tact en een dienstverlenende houding
 • Samenwerken met je team staat bij jou voorop, je voelt je als een vis in het water binnen een zelfstandig team.
 • Een sociale evenwichtige persoonlijkheid en communicatief sterk

Wat hebben wij jou te bieden?

Een fijne werkomgeving in een zelfstandig team. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Je gaat werken volgens rooster in een vast team.

 • Per direct een vast contract 
 • Het aantal te werken uren wordt in overleg vastgesteld, wij denken aan een dienstverband van 24 – 28 uur per week  
 • Een salaris volgens de CAO VVT, FWG 35 (maximaal € 2.937,68 per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een nieuwe (elektrische) fiets, voordelig fitnessen of wil je toch liever een laptop of een tablet? Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden!

Ben jij benieuwd naar wat jouw toekomstige collega's vertellen over hun werk in Oostergast?           Je leest hier alle verhalen.

Wil je solliciteren?

Voor meer informatie kun je bellen met Mirjam van der Laar op 06  - 13 74 91 75.

Wil je direct solliciteren? We ontvangen graag je sollicitatie via onderstaande button.

 

 

 

Let op: ben je al werkzaam bij Zonnehuisgroep Noord? Solliciteer dan via onze intranet vacaturepagina.

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Liever flexibel aan de slag?