Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Paramedisch Assistent

Kom jij onze ergotherapeuten ondersteunen?

Eigen regie houden over je leven, of je nu 20 of 80 bent, dat is wat iedereen zolang mogelijk wil en waar je als paramedisch assistent een bijdrage aan kan leveren! Onze cliënten verdienen een mooie (oude) dag en mede dankzij jouw inzet kleurt het de dag een beetje mooier.

Ons team van ergotherapeuten is op zoek naar een assistent die kan ondersteunen tijdens de behandeling, administratieve taken oppakt en onze hulpmiddelen beheert. Je gaat aan de slag op meerdere locaties van Zonnehuisgroep Noord in de regio Noord-Oost Groningen, tijdens de vakantieperiode mogelijk ook in de regio West Groningen.

Wat doet een ergotherapeut?

Onze ergotherapeuten zorgen ervoor dat cliënten hun dagelijkse activiteiten kunnen (blijven) doen. Zo kan mevrouw de Vries dankzij verkeerstraining weer op pad met haar scootmobiel. En meneer de Jong slaapt eindelijk weer goed omdat hij geen pijn meer heeft als hij in bed ligt. De ergotherapeut levert een belangrijk bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten.

Binnen diverse woonzorg- en verpleeghuislocaties in de provincie Groningen behandelen we verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan cliënten met dementie of met een somatische hulpvraag. Daarnaast is de ergotherapeut er ook voor cliënten die doorverwezen zijn door bijvoorbeeld de huisarts. Afwisselend kun je het vak dus zeker noemen!

Wat ga je doen?

Je ondersteunt onze ergotherapeuten in de breedste zin van het woord. Samen met de paramedisch assistent in Zuidhorn mag je pionieren in het vormgeven van deze uitdagende nieuwe functie! Als eerste aanspreekpunt verzorg jij de telefoon en afhandeling van de mail. We vragen je ook te notuleren tijdens werkoverleggen en de papieren en digitale administratie op orde te houden. Om zo concreet mogelijk te zijn hebben wij de werkzaamheden puntsgewijs samengevat:

 • Ondersteuning tijdens de behandeling: hierbij kan je denken aan het maken van hulpmiddelen zoals verdikken van handvatten, bevestigen van klittenband, het opmeten van tilbanden. Maar ook (onder supervisie van de ergotherapeut) een cliënt trainen in het rijden met de rolstoel of scootmobiel. En ondersteunen bij het vinden van een comfortabele zit- en lighouding
 • Beheer hulpmiddelen: traject van inzetten van hulpmiddelen bij cliënten wordt door jou gevolgd. Dit houdt in, dat je de administratie van de hulpmiddelen bijhoudt, de noodzaak om in te zetten controleert en ervoor zorgt dat de hulpmiddelen in goede staat worden geretourneerd 
 • Eerste lijn: je bent het eerste aanspreekpunt voor ergotherapie. Je plant afspraken, maakt nieuwe dossiers, verwerkt rapportages en onderhoud contacten met verwijzers.
 • Assistentie tijdens scholingen: je ondersteunt de ergotherapeut docent tijdens de scholing van zorgmedewerkers op het gebied van decubitus, PDL, fysieke belasting en regelt de organisatorische en administratieve zaken.

Dit ben jij

Je hebt kunnen lezen dat we niet zomaar een collega zoeken, maar iemand die zelfstandig, flexibel, leergierig en vooral initiatiefrijk is. Je ziet het werk liggen en wil net als wij groeien in ons vak en nog meer cliënten een waardevolle dag bieden. Verder vinden wij dit belangrijk:

 • Je bent in het bezit van een relevant diploma op MBO niveau, bijvoorbeeld een Mbo-opleiding in de zorg-, verpleging en/of administratieve sector. Volg je de Hbo-opleiding ergo- of fysiotherapie? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren!
 • Bij voorkeur heb je ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Ysis en SDB 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen auto.

Wat bieden wij jou?

Een vertrouwde werkomgeving in een gezellig en informeel team. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Je bent werkzaam op onze locaties in Delfzijl, Siddeburen, Sappemeer en Loppersum.

 • We bieden een jaarcontract met de intentie deze te verlengen als we goed bij elkaar passen
 • Het aantal te werken uren wordt in overleg met jou vastgesteld, het gaat om een dienstverband van 12 uur per week
 • Je krijgt een salaris volgens de CAO VVT, FWG 40 (maximaal € 3.159,64 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan.

Wie zijn wij?  

Zonnehuisgroep Noord biedt met ca. 1700 medewerkers voornamelijk zorg aan ouderen en tevens specialistische zorg zoals gerontopsychiatrie, chronische beademing, niet-aangeboren hersenletsel, geriatrische revalidatiezorg en psychogeriatrie.  Zonnehuis Experts is de behandeldienst en werkt, met 70 behandelaren, vanuit twee regionale behandelcentra in de provincie Groningen, Delfzijl en Zuidhorn. Met een grote diversiteit aan specialisten en multidisciplinaire samenwerking sluiten we zo goed mogelijk aan op de zorgbehoefte en wensen van onze cliënten. Ons team is ambitieus. Zo werken we samen aan innovatie en ontwikkeling om de kwaliteit van onze zorg en behandeling steeds beter te maken. Vanuit de zorgvraag zijn wij een verbindende schakel in de zorgketen en bundelen de krachten waar nodig. Samen organiseren we de zorg om –toekomstige- cliënten heen, zoveel mogelijk in de buurt? Op deze manier houden we de zorg in de provincie Groningen beschikbaar en toegankelijk? 

Tevens zijn wij aangesloten bij UNO UMCG en nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek. 

Meer informatie

Voor meer informatie bel je met Ria de Vries (Ergotherapeut), op telefoonnummer 06-31779502 of met Mirjam Wijma (Consulent behandeldienst), op telefoonnummer 06-31770853.

Wil je direct solliciteren?

Wil je direct solliciteren? We ontvangen graag je sollicitatie via onderstaande button. De sluitingsdatum van deze vacature is 22 mei.

 

 

 

 

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

 

 

Liever flexibel aan de slag?