Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Teamleider Wijkverpleging

Versterk jij de positie van onze wijkteams?

Ben jij een inspirerende, coachende leidinggevende met kennis van of affiniteit met wijkverpleging? Zie jij het als een uitdaging om de (regionale) positie van Zonnehuis Thuis te versterken? Ben je daarnaast in staat om de samenwerking binnen en buiten de wijkteams te bevorderen? Misschien kunnen wij dan iets voor elkaar betekenen!

Wij zijn op zoek naar een teamleider. Je werkt samen met je collega teamleider en elk hebben jullie je eigen regio onder je hoede. De vacature die is vrijgekomen betreft de regio: Westerkwartier, Siddeburen en Appingedam.

 

Jouw functie

Binnen Zonnehuis Thuis focussen we ons op de doorontwikkeling van de kwaliteit van zorg. Daarnaast ontwikkelen we, in samenwerking met onze intramurale collega’s, de meer specialistische zorg thuis. Deze ontwikkelingen worden regionaal, in de komende periode, vormgegeven door twee samenwerkende teamleiders en een clustermanager. Als teamleider werk je samen met de wijkverpleegkundigen en stem je af wie welke leidinggevende zaken zoals ziekteverzuimbegeleiding, functionering en beoordeling doet. De teamleider faciliteert waar dit nodig is en de behoefte ligt van het wijkteam. Je geeft zelfstandig leiding aan meerdere wijkteams binnen een regio. Je geeft richting en zet jouw teams in hun kracht. De medewerkers voelen zich gezien en gehoord en jij helpt ze zich verder te ontwikkelen.

De teamleider is vooral faciliterend in het tot stand brengen van de regionale samenwerking tussen wijkverpleegkundige en ketenpartners. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de teamresultaten op organisatie niveau en ondersteun je de wijkverpleegkundige in haar verantwoordelijkheid op zorginhoudelijk niveau. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat de randvoorwaarde voor het kunnen verlenen van zorg op orde zijn maar niet dat er op inhoud van zorg een bijdrage van je wordt verwacht. Kennis van de wijkverpleging is dan ook zeker een pré maar geen vereiste.

 

Dit ben jij

 • Kennis van of affiniteit met wijkverpleging
 • Ondernemend, communicatief en sociaal vaardig
 • Coachende stijl van leidinggeven
 • Ontwikkelingsgericht en daadkrachtig
 • Leidinggevende ervaring
 • Projectmatig kunnen werken
 • Een bedrijfsmatige kijk op resultaten
 • Stressbestendig
 • In het bezit van een relevant HBO diploma (bij voorkeur zorginhoudelijk)
 • In het bezit van een rijbewijs en een auto

 

Zonnehuis Thuis

Onze wijkteams zijn actief in de regio’s Westerkwartier (Zuidhorn, Grootegast, Leek en Marum), Gemeente Eemsdelta (Delfzijl, Appingedam en Loppersum) en in de gemeente Midden-Groningen (Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer). We werken persoonsgericht en samen vanuit eigen kracht, waarbij we uitgaan van de eigen kracht van onze cliënten en medewerkers. Wij leggen verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie en faciliteren onze medewerkers steeds meer vanuit eigen kracht te participeren. Deze manier van werken vraagt een hoge mate van flexibiliteit, (zelf)reflectie en eigenaarschap. Als teamleider krijg jij de ruimte om mee te denken over en actief bij te dragen aan de verdere professionalisering en (strategische) doorontwikkeling van Zonnehuis Thuis.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

Een plezierige werkomgeving in een dynamisch organisatie. Wij zijn trots op onze medewerkers en zetten ons in voor een fijne werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en gewaardeerd voelt. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. We bespreken in onderling overleg voor welke regio jij aan de slag gaat. Daarnaast bieden we jou:

 • Een jaarcontract (met uitzicht op verlenging).
 • Wij denken aan een dienstverband van 28 uur per week
 • Een salaris volgens de CAO VVT, FWG 55 (maximaal € 4.426,10 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan.
   

Wil je meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Sabina van Tol, Clustermanager Zonnehuis Thuis via telefoonnummer 06 – 550 010 66.

 

Solliciteren?

Wil je direct solliciteren? We ontvangen graag je sollicitatie via onderstaande button. De sluitingsdatum van de vacature is 20 juni en de gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 28 juni.

 

 

 

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

 

 

Liever flexibel aan de slag?