Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Leerling Verzorgende IG 

Kunnen wij jouw ambitie helpen waarmaken?

Is het werken in de zorg helemaal jouw ding? En zou je het liefst door willen leren en jouw ambitie waar willen maken? Herken jij jezelf hierin? Dan kunnen wij misschien iets voor elkaar betekenen.
In februari starten we met meerdere BBL leer- werkplekken voor de functie van Verzorgende IG op onze nieuwe leerafdeling!

In februari 2023 starten we met een fonkelnieuw opleidings- en werkconcept in Zonnehuis Oostergast: de Leerafdeling! Opleiden, leren, werken, ontwikkelen én de zorg voor cliënten komen hier samen in één nieuwe afdeling. Het is een nieuwe manier van opleiden waarbij je werken en leren meer met elkaar verbindt.

Door het creëren van een uitdagend leerklimaat waarbij praktijk en opleiding beter op elkaar aansluiten, kunnen we meer leerlingen opleiden en is er minder druk op werkbegeleiders en collega’s. Met de Leerafdeling Oostergast willen we een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven door zo optimaal en breed mogelijk op te leiden. Het resultaat? Samen leuker en vooral effectiever leren!
 

Wat houdt de functie van Verzorgende IG in?

Als verzorgende IG ondersteun en verzorg je onze cliënten bij een aantal dagelijkse bezigheden die zij niet meer zelfstandig kunnen doen, zoals douchen, aankleden of het tijdig innemen van medicijnen. Je draagt bij aan het opstellen van een zorgleefplan en het uitvoeren hiervan. In het zorgleefplan staat op welke wijze je de cliënt bij de persoonlijke verzorging ondersteunt, hoe je zorgt dat een cliënt zelfredzaam blijft en bij welke activiteiten je ondersteuning biedt.


Wat ga je doen?

Vanaf februari 2023 ga je de opleiding MBO Verzorgende IG volgen bij een regionaal opleidingsinstituut. De duur van de opleiding is circa 2 tot 2,5 jaar. Gedurende deze periode ga je 1 dag per week naar school en werk je ca. 3 dagen per week op de leerafdeling van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn. Tijdens de opleiding verzorg je onze cliënten en werk je in teamverband aan een warme leefomgeving voor hen.


Dit ben jij

Je ziet het helemaal zitten om werken en leren te combineren en na je diplomering aan de slag te gaan als verzorgende IG. Om de functie van Verzorgende IG aan te kunnen sta je stevig in je schoenen en ben je communicatief sterk. Je begrijpt dat de zorg zich niet beperkt tot kantoortijden maar 24/7 doorgaat. Je hebt zin in een nieuwe uitdaging en een leer-werkplek waar je écht iets kan betekenen voor onze cliënten!

 • Je bent minimaal in het bezit van een VMBO-kader of MBO niveau 2 diploma
 • Je bent in staat om zelf regie te nemen over je eigen leerproces, deze in te plannen en voortgang te bewaken en om aan te geven wanneer je hulp nodig hebt
 • Je bent 30 uur per week beschikbaar
 • Je houdt van aanpakken en bent leergierig en betrouwbaar
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs

 

Wat bieden wij jou?

We bieden je een BBL leer- werkplek met professionele begeleiding, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

 • Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst van 30 uur per week als leerling Verzorgende IG.
 • Je gaat 24 uur per week in de praktijk werken. Daarnaast zal je 6 uur per week naar school gaan.
 • Je ontvangt een passend salaris conform de CAO VVT. Daarnaast vergoeden wij jouw studiekosten conform de studiekostenregeling.
 • Na het behalen van jouw diploma bieden wij jou een baangarantie voor de functie van Verzorgende IG binnen Zonnehuisgroep Noord.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Een nieuwe (elektrische) fiets, voordelig fitnessen of koop je liever een laptop of een tablet met korting? Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden!


Jouw werkplek

Zonnehuis Oostergast ligt midden in de nieuwbouwwijk Oostergast in Zuidhorn. Ongeveer 300 cliënten wonen tijdelijk of langdurig in diverse moderne gebouwen; individueel of in een groep. Mensen zo lang mogelijk de regie laten houden over hun eigen leven, in een aantrekkelijke, levendige omgeving. Dat is in een notendop de filosofie achter deze toonaangevende locatie.

De leerafdeling biedt zorg aan cliënten die zo zelfstandig mogelijk blijven wonen maar verzekerd willen zijn van 24 uurszorg. Zij wonen in een woonzorgappartement. Daarnaast wonen er cliënten met een complexe en chronische lichamelijke (oftewel somatische) zorgvraag. Tot slot biedt de leerafdeling overbruggingszorg aan cliënten die tijdelijk verblijven tot hun definitieve plaatsing, dit zijn met name revalidanten die net uit het ziekenhuis komen.


Sollicitatieprocedure en contactgegevens

We ontvangen je sollicitatie graag voor donderdag 8 december a.s. via onderstaande button. Op maandag 12 december a.s. organiseren we speeddates. Na de sluitingsdatum laten we je weten of je geselecteerd bent voor een speeddate.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met team werving & selectie per mail via sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl. Wil je iets overleggen? Dan kan je bellen naar 06-21524165

De definitieve aanstelling als leerling Verzorgende IG vindt plaats nadat je bent toegelaten bij het opleidingsinstituut.

 

Let op: ben je al werkzaam bij Zonnehuisgroep Noord? Solliciteer dan via onze intranet vacaturepagina. 

 
Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

 

 

Liever flexibel aan de slag?