Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Capaciteitsplanner in Zuidhorn

Welke plannerscapaciteiten heb jij?

Zie jij het als een uitdaging om knelpunten te signaleren én op te lossen en blijft de zorg mede dankzij jouw plannerscapaciteiten steeds doorgaan? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en expertise!


Wat ga je doen?

Binnen de locaties van Zonnehuisgroep Noord wordt er door ca. 1600 medewerkers zorg geboden aan ca. 1500 cliënten, waardoor er 24 uur per dag, 7 dagen in de week personeel ingezet wordt. Als capaciteitsplanner ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bijhouden en bewaken van de planning van de medewerkers. Je zorgt voor gezonde roosters op basis van cao en de organisatie- en teamafspraken. Dit doe je vanuit het Centraal Planbureau in Zuidhorn samen met collega’s capaciteitsplanners, een adviseur capaciteitsmanagement en collega’s van het Flexbureau. Je komt soms voor lastige planningsvraagstukken te staan, maar dankzij jouw creatieve oplossingen kunnen onze cliënten altijd rekenen op hun vertrouwde zorg.

 • Je hebt een signalerende en adviserende rol als het gaat om knelpunten en vraagstukken ten aanzien van de personeelsplanning en termen als forecast en capaciteitsplanning zijn jou bekend.
 • Je neemt beslissingen binnen de gegeven kaders en stelt prioriteiten bij conflicterende belangen. Je signaleert tekorten in het dienstrooster en lost zelfstandig problemen in de planning op.
 • Voor de lange termijnplanning regel je vervanging tijdens de vakantie, feestdagen, verplichte scholingen en verloven. Je schakelt tijdig met je collega’s van het Flexbureau om ook de inzet in deze periodes te kunnen blijven garanderen.
 • Om je werkzaamheden goed te kunnen vervullen heb je intensief contact met de clustermanagers van de locaties. Hoe verhoudt de formatie en beschikbaarheid van de afdelingen zich ten opzichte van het (basis)rooster? Hoe speel je het spel tussen de wensen van de medewerkers en een goed rooster voor iedereen?


Wie ben jij?

Je werkt in een dynamische omgeving, daarom ben je flexibel, heb je een frisse kijk op zaken en beschik je over een behoorlijke dosis energie. Je krijgt een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk en een rol van betekenis spelen in de professionalisering van de dienstverlening van het planbureau.

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, hebt specifieke kennis van planning en roostering en minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt ervaring in de uitvoering en optimalisatie van personeelsplanning, zowel met forecast, rooster, capaciteitsplanning als bijsturen en rapportage
 • Je hebt kennis van roosterprogramma’s, kent de belangrijkste arbeidsvoorwaarden en arbeidstijden en weet hoe ze toegepast kunnen worden. Ervaring met Aysist is een pré
 • Je haalt energie uit het oplossen van personeelsvraagstukken en kunt goed onder druk werken
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met tegengestelde belangen
 • Je bent communicatief vaardig, hebt affiniteit met ICT en hebt een goed analytisch vermogen omdat je over een groot tijdsbestek aanvragen moet kunnen overzien
 • Qua persoonlijkheid ben je stevig, vasthoudend, daadkrachtig en stressbestendig.
 • Bij voorkeur heb je ervaring in de VVT zorg


Wat hebben wij jou te bieden?

Je komt te werken in een team van energieke en betrokken collega’s. Bij ons krijg je ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Samen proberen we de doelen te behalen en nauwe samenwerking is vanzelfsprekend. Jouw thuisbasis is het planbureau in Zuidhorn, maar je komt ook regelmatig op de locatie waar je voor plant.

 • Een jaarcontract (met mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd )
 • Het aantal te werken uren leggen we in overleg met jou vast. Wij denken aan een dienstverband tussen de 28 en 36 uur per week
 • De functie is ingeschaald in functiegroep FWG 40 van de CAO VVT, dit is maximaal € 2.870,58 bruto per maand op fulltime basis (36 uur)
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan.


Meer informatie

Voor meer informatie kun je van maandag t/m donderdag contact opnemen met Marijke Stuyt (Manager Plan- en Flexbureau) via telefoonnummer 06-15289179.


Wil je direct solliciteren?

Ben jij enthousiast geworden om ons team te versterken? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

 Stuur je motivatiebrief met CV voor maandag 17 juni a.s. naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 19.042.

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Liever flexibel aan de slag?