Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Capaciteitsplanner 

Welke plannerscapaciteiten heb jij?

Zie jij het als een uitdaging om knelpunten vroegtijdig te signaleren én op te lossen en blijft de zorg mede dankzij jouw plannerscapaciteiten steeds doorgaan? Wij zijn op zoek naar jouw ervaringen en expertise!
 

Wat ga je doen?

Binnen Zonnehuisgroep Noord biedt Zonnehuis Thuis met ca. 200 medewerkers thuiszorg aan ca. 600 cliënten. Zonnehuis Thuis werkt vanuit 12 lokale teams in de provincie Groningen. Als capaciteitsplanner ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bijhouden en bewaken van de planning van de medewerkers. Je zorgt voor gezonde roosters op basis van CAO en organisatie afspraken.

Samen met wijkverpleegkundigen, thuiszorgteams en de manager Zonnehuis Thuis ga je aan de slag om het planningsproces verder vorm te geven. Je behoudt hierbij te allen tijde het overzicht en bouwt mee aan de fundering voor de samenwerking binnen de regio’s. Je lost bezettingsproblemen creatief op waar het kan en daadkrachtig waar het moet. Hierbij kijk je kritisch naar de inzet van extern personeel, zonder de eigen medewerkers uit het oog te verliezen.

Je werkt voornamelijk vanuit Zuidhorn. Periodiek sluit je aan bij team overleggen om wijkverpleegkundigen en teamleden te ondersteunen bij het roosterproces. Je komt hierbij soms voor lastige planningsvraagstukken te staan, gelukkig kun je terugvallen op de collega’s van het centraal planbureau.

 • Je hebt een signalerende en adviserende rol als het gaat om knelpunten en vraagstukken ten aanzien van de personeelsplanning en termen als forecast en capaciteitsplanning zijn jou bekend.
 • Je neemt beslissingen binnen de gegeven kaders en stelt prioriteiten bij conflicterende belangen. Je signaleert tekorten in het dienstrooster en lost zelfstandig proactief problemen in de planning op.
 • Voor de lange termijnplanning regel je vervanging tijdens de vakantie, feestdagen, verplichte scholingen en verloven. Je schakelt tijdig met je collega’s van het Flexbureau om ook de inzet in deze periodes te kunnen blijven garanderen.
 • Om je werkzaamheden goed te kunnen vervullen heb je intensief contact met de manager Zonnehuis Thuis en de teamplanners binnen de teams. Hoe verhoudt de formatie en beschikbaarheid van de teams zich ten opzichte van het (basis)rooster? Hoe speel je het spel tussen de wensen van de medewerkers en een goed rooster voor iedereen?

 

Wie ben jij?

 • Je werkt in een dynamische omgeving, daarom ben je flexibel, oplossingsgericht, heb je een frisse kijk op zaken en beschik je over een behoorlijke dosis energie. Je krijgt een baan met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Je benadert een probleem als een uitdaging en zet alles op alles om een goede oplossing te realiseren. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, hebt specifieke kennis van planning en roostering en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring in de uitvoering en optimalisatie van personeelsplanning, zowel met forecast, rooster, capaciteitsplanning als bijsturen en rapportage.
 • Je hebt kennis van roosterprogramma’s, kent de belangrijkste arbeidsvoorwaarden en arbeidstijden en weet hoe ze toegepast kunnen worden. Ervaring met Nedap/ONS is een pré.
 • Je bent een verbinder die energie haalt uit het oplossen van personeelsvraagstukken en kunt goed onder druk werken.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met tegengestelde belangen.
 • Je bent communicatief vaardig, hebt affiniteit met ICT en hebt een goed analytisch vermogen omdat je over een groot tijdsbestek aanvragen moet kunnen overzien.
 • Qua persoonlijkheid ben je stevig, vasthoudend, daadkrachtig en stressbestendig.
 • Bij voorkeur heb je ervaring in de VVT/Thuiszorg.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
   

Wat hebben wij jou te bieden?

Bij ons krijg je ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Samen proberen we de doelen te behalen en nauwe samenwerking is vanzelfsprekend. Je werkt primair vanuit Zuidhorn maar komt ook bij de thuiszorgteams waar je voor plant.

 • Een jaarcontract (mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd)
 • Het aantal te werken uren leggen we in overleg met jou vast. Wij denken aan een dienstverband tussen de 24 en 32 uur per week
 • De functie is ingeschaald in functiegroep FWG 40 van de CAO VVT, dit is maximaal € 2.971,05 bruto per maand op fulltime basis (36 uur)
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ferdinand Hoogeveen (Wijkverpleegkundige Zonnehuis Thuis) via telefoonnummer 06-15423256 of met Liesbeth Ridder (Manager Plan- en Flexbureau) via telefoonnummer 06-11045764.

 

Wil je direct solliciteren?

Ben jij enthousiast geworden om ons te versterken? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Stuur je brief met CV vóór maandag 23 november a.s. naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 20.146. De sollicitatiegesprekken staan gepland voor maandag 30 november.

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

 

Liever flexibel aan de slag?