Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Clustermanager Midden-Groningen

Word jij één van onze boegbeelden?

Ben jij een ervaren zorgmanager die kansen pakt en zich bij voorkeur richt op vernieuwing en verandering? Wij zoeken een ‘alleskunner’ die met een warme maar ook zakelijke blik aanstuurt op een professionele uitvoering van zorg. Dankzij jouw leidinggevende capaciteiten worden medewerkers gestimuleerd om te werken volgens onze visie waarbij onze cliënten, samen vanuit eigen kracht, de zorg krijgen die ze nodig hebben en waarbij eigen regie wordt gestimuleerd. Je wordt integraal verantwoordelijk voor twee Zonnehuizen en de dagbesteding in Sappemeer en Muntendam, ca. 135 medewerkers (83 Fte) en 130 cliënten.

Over ons

Zonnehuisgroep Noord biedt specialistische zorg en behandeling aan kwetsbare ouderen thuis of bij een locatie in de provincie Groningen. De zorg sluit zoveel mogelijk aan op de mogelijkheden, behoeftes en gewoontes van ca. 3000 cliënten. Samen met ca. 1900 medewerkers en 800 vrijwilligers werken we aan een organisatie waar trotse, deskundige medewerkers en vrijwilligers met plezier en toewijding samenwerken en meer regelvrijheid krijgen voor het vanuit eigen kracht organiseren van zorg. Waarbij ruimte wordt gegeven voor ontdekken, leren en verbeteren.

Jouw cluster: twee Zonnehuizen en dagbesteding

Zonnehuis Ufkenshuis heeft 66 eenpersoonsappartementen en 5 tweepersoons appartementen. Het gebouw ligt middenin een moderne woonwijk, aan de rand van Siddeburen, op loopafstand van het winkelhart van het dorp. Gastvrijheid, creativiteit en vrijheid staan voorop. Het grote gebouw bestaat uit drie delen. Twee zijn in gebruik van het Ufkenshuis, de derde is in gebruik door de Cosis. Er is een grand café, restaurant en een theater.  

Zonnehuis St. Jozef heeft na de verbouwing 66 eenpersoonsappartementen. Het gebouw heeft door haar ligging en ontstaansgeschiedenis een plek middenin de samenleving van Sappemeer. In 1936 startte de Sint Jozefstichting met kraamzorg, onderwijs en bejaardenzorg. St. Jozef is nu een eigentijds woonzorgcentrum voor ouderen en nog steeds een begrip in Sappemeer en omgeving. Er heerst een gemoedelijke sfeer, het ‘ons kent ons’. Momenteel wordt het gebouw aangepast om beter aan de veranderende zorgvraag te voldoen én het woongemak en –plezier te verbeteren. Op iedere verdieping worden twee grotere huiskamers met open keuken gerealiseerd.  

Ouderen die zelfstandig wonen en behoefte hebben samen met anderen activiteiten te ondernemen kunnen terecht bij de dagbesteding in Sappemeer of Muntendam. Een professioneel team organiseert diverse activiteiten en zorgt indien nodig voor zorg en ondersteuning.

Wat ga je doen

Wij hebben de laatste jaren volop gewerkt aan het vormgeven van de toekomst. De randvoorwaarden zijn bepaald en we zijn op dit moment bezig met het optimaliseren van (zorg)processen. Aan jou als clustermanager de uitdaging om de ingezette lijn te continueren en de huidige ontwikkelingen, zoals het stimuleren van de door ontwikkeling en professionaliteit van onze zelf organiserende teams. Jij staat achter onze missie, waarbij ruimte voor eigenheid en persoonlijkheid, voortdurend leren en op zoek gaan naar de mogelijkheden om de zorg nog beter te maken jouw belangrijkste speerpunten zijn. Je bouwt mee aan een werkomgeving waar iedereen zich veilig, vertrouwd, gewaardeerd en trots voelt.

 • Je gaat de teams binnen de dagbesteding, het Ufkenshuis en St. Jozef ondersteunen in het zelfstandig uitvoeren van de (zorg)taken, waar de prioriteit ligt bij het behalen van de afgesproken resultaten, doelmatigheid en kwaliteit.
 • Je bouwt in- en externe contacten met andere sectoren en ketenorganisaties op en onderhoudt deze.
 • Je bent integraal verantwoordelijk, je bouwt mee aan het tactisch/operationele clusterbeleid en je rapporteert aan de manager zorg.
 • Binnen jouw cluster ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg, de zorg logistieke processen en een financieel gezonde organisatie van de zorg. Je maakt de vertaalslag van de zorg naar cijfers (en vice versa) en betrekt je teams bij keuzes en prioriteitstelling.
 • De zorgvraag wordt steeds complexer en specialistischer neemt toe. Aan jou de taak om dit mede vorm te geven binnen jouw cluster.
 • Je zorgt voor adequate invulling van de cliëntmedezeggenschap en voor een klimaat waarbinnen de vrijwilligers en mantelzorgers zich betrokken voelen bij de zorg en dienstverlening.

 
Wie ben jij?

Als ervaren zorgmanager weet je als geen ander hoe je jouw teams positief kunt stimuleren en sturen, met als doel om de locaties uitstekend te laten functioneren. Gezien de grootte van het cluster werk je vaak op afstand, maar je voelt feilloos aan wanneer je er voor je medewerkers en cliënten ‘moet zijn’ en de verbinding vasthoudt. Je bent integraal verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en de resultaten van het cluster.

We bieden je een functie die vraagt om een flexibele instelling en de vaardigheid om je tijd goed te kunnen indelen en managen. Je zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen, stuurt op adequate processen en daarbij horende besluitvorming. Dit alles in concrete stappen wat uiteindelijk leidt tot een juiste energiebalans bij medewerkers en steeds betere zorg.

Specifiek over jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde managementopleiding op HBO- of WO-niveau, (bijvoorbeeld bedrijfskunde) aangevuld met meerjarige ervaring in een soortgelijke functie in de VVT zorg binnen een organisatie en aansturing cluster van vergelijkbare omvang
 • Je hebt meerdere jaren met verandermanagement
 • Je hebt leidinggevende ervaring, bent laagdrempelig en beschikt over een coachende stijl van leidinggeven
 • Je werkt planmatig en zet plannen in beweging door zaken operationeel en concreet te maken
 • Je werkt gestructureerd en bent “in control”, ook in een dynamische omgeving
 • Je voelt je verantwoordelijk voor jouw cluster, maar ook voor de organisatie als geheel.
 • Je bent ondernemend, integer en proactief
 • Je hebt ervaring met persoonsgericht en zelforganiserend werken

Dit hebben wij te bieden

Een plezierige werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is. Een positie waar jij zelf mede inhoud en vorm aan geeft. 

 • Een arbeidsovereenkomst op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week) voor de duur van een jaar met de intentie deze voor onbepaalde tijd te verlengen
 • Een salaris volgens de CAO VVT, FWG 65 (maximaal € 5.584,67 bruto per maand op fulltime basis)
 • Diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een 13e maand, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan)

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Karin Delger (P&O adviseur) via telefoonnummer 06 211 27 839. 

Wil je solliciteren? Stuur je brief met CV vóór maandag 17 augustus a.s. naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 20.071. 

De sollicitatiegesprekken worden gepland op vrijdag 21 augustus a.s. 

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Liever flexibel aan de slag?