Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Ergotherapeut 

Help jij eigen regie en zelfstandigheid te behouden? 

Eigen regie houden over je leven, of je nu 20 of 80 jaar bent, dat is wat iedereen zolang mogelijk wil en waar je als ergotherapeut een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Onze cliënten verdienen een mooie (oude) dag en dankzij jouw inzet draag jij bij aan de kwaliteit van leven. Denk aan mevrouw de Vries die weer op pad kan dankzij jouw begeleiding op haar scootmobiel of meneer de Jong die eindelijk een nacht kan doorslapen omdat hij geen pijn meer heeft als hij in bed ligt. Jij maakt het verschil voor deze mensen en daarom willen we jou graag een voorstel doen.  

Lees snel verder!   
 

Wat ga je doen? 

Je onderzoekt, behandelt, begeleidt en adviseert onze cliënten en mantelzorgers. Daarbij werk je intensief samen met familie, verwijzers én collega’s van andere disciplines binnen Zonnehuisgroep Noord. Je hebt veel contact met diverse ketenpartners en verstrekkers van hulpmiddelen en voorzieningen. Jij zorgt ervoor dat alles geregeld wordt en zet hierbij jouw ‘spin-in-het-web’ kwaliteiten in.  

Hoe jouw functie er precies uit komt te zien, gaan we samen bekijken. Afhankelijk van je ervaring, wensen en kwaliteiten, werk je op één of meerdere locaties of afdelingen binnen Zonnehuisgroep Noord.  

Affiniteit met de geriatrische doelgroep is belangrijk. Je werkt met cliënten binnen de woonvormen somatiek, NAH, psychogeriatrie of geronto-psychiatrie. Daarnaast behandel je cliënten in de eerste lijn. Afwisselend kun je jouw functie dus zeker noemen! 
 

Dit ben jij  

Wij zoeken een collega, die zelfstandig, flexibel, leergierig en vooral initiatiefrijk is. Je ziet het werk liggen en wil net als wij groeien in ons vak. Je wilt je meer specialiseren en vak inhoudelijke kennis vergaren om nog gerichter cliënten te kunnen ondersteunen. Ben je onlangs afgestudeerd als ergotherapeut dan leert ons ervaren team je graag de kneepjes van het vak. We nodigen je van harte uit om te solliciteren. 

Verder vinden wij het belangrijk dat: 

 • Je de HBO opleiding ergotherapie succesvol hebt afgerond  
 • Je staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici 
 • Je een actieve inbreng hebt in de ontwikkeling en profilering van ergotherapie, zowel binnen als buiten de organisatie 
 • Je affiniteit hebt met de behandeling van mensen met diverse hulpvragen van een of meerdere afdelingen binnen Zonnehuisgroep Noord, zoals: bewoners van de kleinschalige woonvormen voor psychogeriatrie, geronto-psychiatrie en NAH en cliënten met somatische hulpvragen 
 • Je interesse in of ervaring hebt met PDL, EDOMAH, Sensorische Informatieverwerking en cognitieve revalidatie  
 • Je in het bezit bent van een rijbewijs en eigen auto. 
   

Wat bieden wij jou?  

Een vertrouwde werkomgeving in een gezellig en informeel team. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.  

 • Jouw thuisbasis wordt Zonnehuis Experts in Zuidhorn. Je functie kan ook gecombineerd worden met werkzaamheden bij onze locaties in Noord en Oost Groningen.  
 • Een contract voor onbepaalde tijd
 • Het aantal te werken uren wordt in overleg met jou vastgesteld, wij denken aan een dienstverband tussen de 16 en 36 uur per week  
 • Je krijgt een salaris volgens de CAO VVT, (FWG 55, maximaal € 4.161,92 bruto per maand bij een fulltime dienstverband) 
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden 
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn 
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op je zorgverzekering, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan. 
 • Wij zijn graag bereid tot woningbemiddeling in de stad of provincie Groningen en bieden een verhuiskostenvergoeding aan. 

 

Wie zijn wij?  

De Zonnehuis Experts, waar je als Ergotherapeut onderdeel van uit gaat maken, zijn gehuisvest in het gebouw de Kompaan. Van hieruit worden de verschillende afdelingen en locaties van Zonnehuisgroep Noord bezocht. De Zonnehuis Experts bestaan uit artsen, muziektherapeuten, bewegingstherapeuten, geestelijke verzorgers, casemanagers dementie, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werk. Multidisciplinaire en interdisciplinaire samenwerking is één van de kenmerken van het werk bij onze behandeldienst.  

Samen met andere disciplines en de zorgafdelingen werken we aan een zo optimaal mogelijke behandeling en leefomgeving voor onze cliënten waarbij kwaliteit van leven voor ons voorop staat. De betrokkenheid onder collega’s is groot en je kunt altijd bij elkaar terecht voor overleg.  
 

Meer informatie 

Voor meer informatie bel je voor functie inhoudelijke vragen met Ergotherapeuten Wendy Been op telefoonnummer 06 317 70 843 of Saskia de Jong op 06 115 31 909. Voor overige vragen kun je bellen met Riemie Kalsbeek (manager) op 06 550 06 638.
 

Wil je direct solliciteren?  

Stuur je brief met CV voor donderdag 5 november a.s. naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 20.125.  

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

 

 

Liever flexibel aan de slag?