Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Verzorgende IG Gerontopsychiatrie

Verzorg jij graag cliënten met een bijzondere zorgvraag?

Als verzorgende IG functioneer je het beste in onverwachte en complexe situaties. Je wordt warm van een baan waar je zowel lichamelijke als psychische klachten van jouw cliënten kan helpen verlichten. Herken jij jezelf hierin? En, zie je het als uitdaging om aan de wieg te staan van een nieuw op te bouwen woongroep? Lees snel wat wij te bieden hebben!

Jouw werkplek

De gerontopsychiatrie is een woonvorm waar cliënten wonen die de grip op hun leven kwijt zijn. Dit in combinatie met een lichamelijke zorgvraag. Je gaat aan de slag bij één van de drie leefmilieus (woongroepen) waar de zorg en begeleiding vooral individueel gericht is of in een kleine groep. Structuur, duidelijkheid en houvast zijn belangrijke ingrediënten van het leefmilieu waar de cliënten wonen. Als verzorgende IG krijgt je de kans een waardevolle relatie op te bouwen met de cliënten waarbij eigen regie van de cliënt het uitgangspunt vormt. 

“Wat ik erg waardevol vind is dat je een goede band op kunt bouwen doordat bewoners langere tijd binnen een woonvorm wonen. Vertrouwen en veiligheid bieden is de basis om hun gevoel voor eigenwaarde te vergroten” –Margreet van Dam | Zorgcoördinator


Nieuwe woongroep

De specialistische zorgvraag neemt toe. Om hieraan te voldoen is de gerontopsychiatrie van Zonnehuis Oostergast een vierde woongroep voor twaalf nieuwe cliënten aan het ontwikkelen.

De nieuwe groep start in januari 2020 en voor de (gefaseerde) opbouw van deze woongroep kunnen we jouw expertise goed gebruiken. Als verzorgende IG bieden we jou de kans om een belangrijk onderdeel uit maken van dit nieuwe zorgteam.

Hoe ziet de functie eruit?

Als verzorgende IG ondersteun je onze cliënten bij verschillende zorgvragen vanuit een vastgesteld zorgleefplan. Eigen regie van de cliënt vormt hierbij het uitgangspunt. Samen met de cliënt en eventuele familie bekijk je wat er mogelijk is en hoe leefgewoonten gefaciliteerd kunnen worden. Je durft hierbij out-of-the-box te denken. Samen met je collega’s ga jij voor het beste resultaat en creëer je een fijne leefomgeving waarin je écht iets kan betekenen voor de ander. 

“De Chronische Psychiatrische bewoner boeit mij omdat je erg veel te maken hebt met mensen die, vanwege hun psychische kwetsbaarheid, een juiste balans nodig zijn in hun dagelijks leven” –Margreet van Dam | Zorgcoördinator 


Dit ben jij

 • In het bezit van (minimaal) een MBO diploma Maatschappelijke Zorg/ Verzorgende IG
 • Je hebt al wat werkervaring (bij voorkeur met een sociaal agogische of psychiatrie achtergrond)
 • Je hebt hart voor de cliënt, staat stevig in je schoenen en bent communicatief sterk.
 • Je hebt specifieke affiniteit met de doelgroep en beschikt over de daarbij passende competenties, zo heb jij: oog voor je omgeving en kunt hier makkelijk op inspelen, gevoel voor tact en een dienstverlenende houding
 • Samenwerken met je team staat bij jou voorop, je voelt je als een vis in het water binnen een zelforganiserend team.
 • Een sociale evenwichtige persoonlijkheid en communicatief sterk
 • Je werkt graag voornamelijk late diensten en nachtdiensten

Aan de slag voor de specialistische doelgroepen?

Binnen Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn bieden wij specialistische zorg en een fijne woon- en leefomgeving aan cliënten met een bijzondere zorgvraag. Cliënten met specialistische zorgvragen hebben uiteenlopende ziektebeelden. Denk hierbij aan chronisch psychiatrische of psychosociale aandoeningen, Huntington, Parkinson, Beademingszorg, Canulezorg, Korsakov, Multiple Sclerose en niet-aangeboren Hersenletsel (NAH). Zij verblijven op locaties van Zonnehuis Oostergast, waar alle kennis rondom de verschillende zorgvragen is gebundeld. Met recht kunnen we spreken van een bijzondere expertise in deze specialistische zorg.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een fijne werkomgeving in een zelforganiserend team. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Je gaat werken volgens rooster in voornamelijk late diensten in een vast team.  

 • Per direct een vast contract
 • Het aantal te werken uren leggen we in overleg met jou vast
 • Een salaris volgens de CAO VVT, FWG 35 (maximaal € 2.668,93 per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een nieuwe (elektrische) fiets, voordelig fitnessen of wil je toch liever een laptop of een tablet? Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden!

Wil je solliciteren?

Stuur je motivatiebrief met CV vóór 16 maart naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 20.024. 

Voor meer informatie bel je met Cornée Schipper (clustermanager) of Alida Oosterveld (zorg coördinator), te bereiken via telefoonnummer: 0594 508508.
Liever flexibel aan de slag?