Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Verzorgende IG Gerontopsychiatrie Oostergast

Verzorg jij graag cliënten met een bijzondere zorgvraag?

Als verzorgende IG functioneer je het beste in onverwachte en complexe situaties. Je wordt warm van een baan waar je zowel lichamelijke als psychische klachten van jouw cliënten kan helpen verlichten.
Herken jij jezelf in bovenstaande?  Wij hebben binnen de diverse woonvormen van de gerontopsychiatrie ruimte voor meerdere nieuwe collega’s, zowel voor vast als op tijdelijke basis. Lees snel wat wij te bieden hebben!


Jouw werkplek

Binnen de  gerontopsychiatrie wonen cliënten die, vanwege psycho-sociale en/of psychiatrische ziekte, de grip op hun leven kwijt zijn. Dit in combinatie met een lichamelijke zorgvraag. Je gaat aan de slag binnen één van de woonvormen waar de zorg en begeleiding vooral individueel gericht is of in een kleine groep. Structuur, duidelijkheid en houvast zijn belangrijke ingrediënten van het leefmilieu waar de cliënten wonen. Wij zijn volop in ontwikkeling en als verzorgende IG krijg je de kans om hier actief in mee te denken. Daarnaast krijgt je de ruimte een waardevolle relatie op te bouwen met de cliënten waarbij persoonsgerichte zorg het uitgangspunt vormt.


Hoe ziet de functie eruit?

Als verzorgende IG lever je een actieve bijdrage aan de totstandkoming van de multidisciplinaire zorg en ondersteun je onze cliënten bij hun verschillende zorgvragen. De persoonlijke geschiedenis van de cliënt vormt hierbij het uitgangspunt. Samen met de cliënt en eventuele familie bekijk je wat er mogelijk is en hoe leefgewoonten gefaciliteerd kunnen worden. Je durft hierbij out-of-the-box te denken. Samen met je collega’s ga jij voor het beste resultaat en creëer je een fijne leefomgeving waarin je écht iets kan betekenen voor de ander.


Dit ben jij

 • In het bezit van (minimaal) een MBO diploma Maatschappelijke Zorg/ Verzorgende IG
 • Je hebt hart voor de cliënt, staat stevig in je schoenen en bent communicatief sterk.
 • Je hebt (enige) werkervaring en specifieke affiniteit met de doelgroep en beschikt over de daarbij passende competenties, zo heb jij: oog voor je omgeving, kun je hier makkelijk op inspelen, gevoel voor tact en een dienstverlenende houding
 • Samenwerken met je team staat bij jou voorop, je voelt je als een vis in het water binnen een zelfstandig werkend team.
 • Een sociale evenwichtige persoonlijkheid en communicatief sterk


Aan de slag voor de specialistische doelgroepen?

Binnen Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn bieden wij specialistische zorg en een fijne woon- en leefomgeving aan cliënten met een bijzondere zorgvraag. Cliënten met specialistische zorgvragen hebben uiteenlopende ziektebeelden. Denk hierbij aan chronisch psychiatrische of psychosociale aandoeningen, Huntington, Parkinson, Beademingszorg, Canulezorg, Korsakov, Multiple Sclerose en niet-aangeboren Hersenletsel (NAH). Zij verblijven op locaties van Zonnehuis Oostergast, waar alle kennis rondom de verschillende zorgvragen is gebundeld. Met recht kunnen we spreken van een bijzondere expertise in deze specialistische zorg.


Wat hebben wij jou te bieden?

Een fijne werkomgeving in een zelforganiserend team. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Je gaat werken volgens rooster in een vast team.

 • We bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband (per direct een vast contract is bespreekbaar)
 • Het aantal te werken uren wordt in overleg vastgesteld, wij denken aan een dienstverband van 20 – 28 uur per week (eventueel aan te vullen met meer uren in de flex)
 • Een salaris volgens de CAO VVT, FWG 35 (maximaal € 2.762,34 per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een nieuwe (elektrische) fiets, voordelig fitnessen of wil je toch liever een laptop of een tablet? Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden!


Wil je solliciteren?

Stuur je motivatiebrief met CV vóór dinsdag 4 mei a.s. naar sollicitatie@zonnehuisgroepnoord.nl onder vermelding van vacaturenummer 21.039.

Voor meer informatie bel je met Cornée Schipper (clustermanager) te bereiken via telefoonnummer: 06 156 585 52.

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Liever flexibel aan de slag?