Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Vrijwilligers voor Hospice de Mantel in Zuidhorn

We zoeken overdag, 's avonds en 's nachts nog nieuwe vrijwilligers. Met name voor de nacht hopen we op zeer korte termijn nieuwe vrijwilligers te vinden. Maak  met ons het verschil in de laatste maanden van iemands leven.

De Mantel is een kleinschalig high care hospice in de nieuwe wijk Oostergast in Zuidhorn. Het biedt 24 uur per dag professionele zorg en behandeling aan maximaal zes mensen, met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Vrijwilligers zijn onmisbaar in het hospice om cliënten en hun naasten te ondersteunen. Ons uitgangspunt is zorg afgestemd op persoonlijke wensen en behoeften.


Hoe kunt u bijdragen?

Het er zijn is vaak belangrijker dan het doen, maar u kunt ook prima handelen wanneer dat nodig is. De wensen en de mogelijkheden van onze cliënten staan altijd centraal. Door uw steun is er bij ons altijd ruimte voor één op één zorg en aandacht, ook voor naasten. U kunt bijvoorbeeld bijdragen op het gebied van zorg,  gastvrijheid, plannen, koken/tuin/huishouden, activiteiten en ook waken.

Wat maakt het interessant?

Als vrijwilliger kunt u werkelijk het verschil maken in de laatste levensfase. Met het hele team zorgt u ervoor dat iemand rustig kan sterven. Dat elke gast zich veilig  voelt, geborgen en vertrouwd. Dat is ontzettend waardevol. U wordt onderdeel van een bevlogen en professioneel team, leert nieuwe mensen kennen en bouwt nieuwe ervaringen op.

Wie zoeken wij?

Mannen en vrouwen die echt iets willen betekenen voor een ander. Die evenwichtig, zelfstandig en flexibel zijn. Niet bang om aan te pakken, sociaal vaardig, geduldig ,respectvol en zorgzaam.  Minimaal 21 jaar oud en 1 à 2 keer per week vier uur beschikbaar zijn. Ervaring in de zorg is geen vereiste. Iedereen kan vrijwilliger worden! Studenten psychologie, geneeskunde, maatschappelijk werk, geestelijke zorg en verpleegkunde worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Wat bieden wij?

In ruil bieden wij zinvol en boeiend werk, met soms onvergetelijke ervaringen. Natuurlijk verzorgen we een gedegen introductietraining, goede scholing en begeleiding. De Mantel is lid van  Vrijwillige Palliatief Terminale Zorg (VPTZ) en werkt met VPTZ-richtlijnen. Tijdens het vrijwilligerswerk wordt u bijgestaan door professionele medewerkers en bent u uiteraard goed verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid. Indien van toepassing krijgt u een reiskostenvergoeding.


Meer informatie of aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor vrijwilligerswerk? Stuur dan een e-mail naar Ada Beuker, verpleegkundige en contactpersoon vrijwilligers Hospice de Mantel, via A.Beuker@zonnehuisgroepnoord.nl. Of naar Ineke Huistra, zorgcoördinator, via E.Huistra@zonnehuisgroepnoord.nl.