Woongroep gerontopsychiatrie

Heeft u te maken met chronisch psychiatrische of psycho-sociale aandoeningen en kunt u niet meer thuis wonen? Wij kunnen u 24-uurs verblijf met professionele, intensieve zorg, behandeling en begeleiding bieden in Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn. Wij helpen u om een nieuwe balans te vinden.

Als u te maken heeft met chronisch psychiatrische of psycho-sociale aandoeningen, kunt u de grip op uw leven kwijt zijn. Vaak gaat dit samen met lichamelijke problemen. Dit is ingrijpend voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen.

In Zonnehuis Oostergast is een woonvorm voor mensen met psychiatrische problemen. U kunt uw eigen appartement naar uw eigen persoonlijke smaak inrichten. Familie en andere betrokkenen zijn van harte welkom deel te nemen aan uw dagelijkse leven. U kunt buiten zitten in de gemeenschappelijke tuin.
 

Leefomgeving

Binnen de woongroep gerontopsychiatrie zijn drie woonvormen voor mensen met psycho sociale en/of psychiatrische problemen. Niet alleen uw ziektebeeld is bepalend voor de zorg en behandeling die we bieden. We kijken vooral ook naar uw behoeften en mogelijkheden ten aanzien van wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten. Misschien vindt u het prettig om contact met anderen te zoeken of trekt u zich juist liever terug. Het kan zijn dat u graag actief bezig bent of dat u juist liever rust en veiligheid om u heen heeft. Binnen de gerontopsychiatrie werken we daarom met socio- therapeutische milieus. We bespreken samen met u en uw naasten welk leefmilieu het beste bij u past.

Kleinschalig wonen
Er zijn twee leefmilieus met een kleinschalige setting. Deze appartementen bevinden zich aan de Cursastraat. Het gaat om 2x6 kleine appartementen. De appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer en een eigen badkamer.

Grote appartementen
Deze appartementen bevinden zich aan de Gemmastraat. Het zijn grote appartementen met op de etage een gemeenschappelijke huiskamer. Het gaat om 16 appartementen van 60 m2. De appartementen bestaan uit een woon- en slaapkamer en een eigen badkamer.
 

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Familie kan in overleg blijven logeren. Wij brengen de kosten voor het eten en drinken dat uw naaste nuttigt dan in rekening.
 

Evaluatie

In het algemeen zult u zo lang mogelijk in uw appartement blijven wonen. U heeft een vast team van verzorgenden, woonbegeleiders en een eigen zorgcoördinator. Het kan zijn dat uw zorgvraag, behoeften en mogelijkheden veranderen. Wij evalueren daarom samen met u en uw naasten ieder half jaar uw zorgleefplan. Wij bekijken of uw woonomgeving nog steeds het beste aansluit op uw behoeften. Het kan zijn dat een ander leefmilieu op dat moment beter bij u past. U kunt dan verhuizen naar een ander appartement in een ander leefmilieu.
 

Zonnehuis Oostergast

De woongroep gerontopsychiatrie is gevestigd in een apart gebouw, maar maakt deel uit van Zonnehuis Oostergast. U kunt dan ook gebruik maken van alle faciliteiten in Zonnehuis Oostergast. In Zonnehuis Oostergast wonen mensen met diverse achtergronden. Onze cliënten wonen in aparte gebouwen, individueel, in een groep of kleinschalig. Bewoners doen hun boodschappen in de winkel of kunnen naar het restaurant gaan om te eten. Middenin bevindt zich het Dorpsplein met diverse voorzieningen. Op het overdekte plein worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zonnehuis Oostergast ligt op loopafstand van het centrum van Zuidhorn en van het station. 
 

Vrijwilligers

In Zonnehuis Oostergast helpen ongeveer 350 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. Ook binnen de woongroepen gerontopsychiatrie helpen vrijwilligers mee met bijvoorbeeld koken of fietsen. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.
 

Contact

Wilt u meer weten over de woongroep gerontopsychiatrie? Neem dan contact op via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij de woongroep gerontopsychiatrie? Neem dan contact op via telefoonnummer 0594 508 508.
 

Adres woongroep gerontopsychiatrie

Cursastraat 3-5/Gemmastraat 2-6/Gemmastraat 83
9801 VG Zuidhorn
T 0594 508 508

De woongroep gerontopsychiatrie is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De servicebalie van Zonnehuis Oostergast is geopend van 8.00 – 20.00 uur.

 

 

 

Wat voor een cliënt de dag de moeite waard maakt, daar doen we het voor