Centrum voor Gerontopsychiatrische zorg

Als u te maken heeft met een psychiatrische of psychosociale aandoening is dat ingrijpend voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. Vaak gaat dit samen met lichamelijke problemen.

Als thuis wonen niet meer mogelijk is, kunt u verhuizen naar een van de woongroepen in het Centrum voor Gerontopsychiatrische zorg op het terrein van Zonnehuis Oostergast. Dit kan voor een korte periode, maar ook voor lange tijd. 

Kleinschalig wonen in een woongroep

Heeft u behoefte aan een huiselijke omgeving, bekende medebewoners en vaste begeleiders? Dan is kleinschalig wonen een goede woonvorm voor u. In een open setting woont en leeft u samen met andere cliënten, zij hebben een soortgelijke zorgbehoefte. 

Het moderne gebouw in Zuidhorn beschikt over drie woongroepen met 12 cliënten, in totaal is er plaats voor 36 cliënten. Iedere woongroep heeft twee cliëntgroepen van 6 cliënten. Cliënten van een woongroep maken samen gebruik van een grote huiskamer met open keuken en balkon. Ook is er een grote besloten binnentuin.

De studio's bestaan uit een woon/slaapkamer en een eigen badkamer. U kunt de ruimte naar uw eigen persoonlijke smaak inrichten. Familie en andere betrokkenen zijn van harte welkom deel te nemen aan uw dagelijkse leven. 

Therapeutisch klimaat

Niet alleen uw ziektebeeld is bepalend voor de zorg en behandeling die we bieden. We kijken vooral ook naar uw behoeften en mogelijkheden ten aanzien van wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten. Misschien vindt u het prettig om contact met anderen te zoeken of trekt u zich juist liever terug. Het kan zijn dat u graag actief bezig bent of dat u juist liever rust en veiligheid om u heen heeft. 

Familie en vrienden

Wij vinden het belangrijk dat uw familie en vrienden actief bij uw leven betrokken zijn, dat zij zich ook thuis voelen. Zij zijn altijd welkom in uw eigen appartement. Zo kunt u voortzetten wat u gewend bent samen te doen. Naasten kunnen in overleg ook blijven logeren. Wij brengen de kosten voor het eten en drinken dat uw naaste nuttigt dan in rekening. 

Evaluatie

In het algemeen zult u zo lang mogelijk in dezelfde woongroep verblijven. U heeft een vast team van verzorgenden, woonbegeleiders en een eigen zorgcoördinator. Het kan zijn dat uw zorgvraag, behoeften en mogelijkheden veranderen. Wij evalueren daarom samen met u en uw naasten ieder half jaar uw zorgleefplan. Wij bekijken of uw woonomgeving nog steeds het beste aansluit op uw behoeften. 

Zonnehuis Oostergast

Het Centrum voor Gerontopsychiatrische zorg is gevestigd in een apart gebouw, maar maakt deel uit van Zonnehuis Oostergast. U kunt dan ook gebruik maken van alle faciliteiten in Zonnehuis Oostergast. In Zonnehuis Oostergast wonen mensen met diverse achtergronden en zorgvragen, ze wonen in diverse gebouwen. Bewoners doen hun boodschappen in de winkel of kunnen naar het restaurant gaan om te eten. Op het grote terrein bevindt zich het gebouw Dorpsplein met diverse voorzieningen. Op het overdekte plein worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zonnehuis Oostergast ligt op loopafstand van het centrum van Zuidhorn en van het station. 

Vrijwilligers

In Zonnehuis Oostergast helpen ongeveer 350 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. Ook binnen het Centrum voor Gerontopsychiatrische zorg helpen vrijwilligers mee met diverse activiteiten. Bijvoorbeeld spelletjes, koken of fietsen. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk? Neem dan contact op via telefoonnummer 0594 508 508.

Wilt u meer weten of u aanmelden?

Neem dan contact op met een van onze cliëntadviseurs via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Adressen

Cursastraat 3-5, Gemmastraat 2-6 en Gemmastraat 4-8 
9801 VG Zuidhorn
Algemeen telefoonnummer 0594 508 508 
(maandag t/m vrijdag tussen 8.30-17.00 uur)

 

 

 

Wat voor een cliënt de
dag de moeite waard
maakt, daar doen we
het voor.