Woonhaven Oostergast in Zuidhorn

In Woonhaven Oostergast in Zuidhorn wonen ouderen met dementie. De Woonhaven biedt een veilige en huiselijke plek met zorg, begeleiding en behandeling in een gesloten setting. Woonhaven Oostergast maakt deel uit van Zonnehuis Oostergast.
 

Wij bieden 24-uurs zorg, begeleiding en behandeling. Daarbij zorgen we samen met de cliënt en familie voor een goede balans tussen de eigen regie en de hulp die nodig is.


In Zonnehuis Oostergast wonen mensen met diverse achtergronden. Onze cliënten wonen in aparte gebouwen, individueel, in een groep of kleinschalig. Bewoners doen hun boodschappen in de winkel of gaan naar het restaurant om te eten. Middenin bevindt zich het Dorpsplein met diverse voorzieningen. Op het overdekte plein worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zonnehuis Oostergast ligt op loopafstand van het centrum van Zuidhorn en van het station. Bezoekers kunnen vlakbij de Woonhaven parkeren.
 

Zorg bij dementie

Geheugenverlies en toenemende vergeetachtigheid is ingrijpend, niet alleen voor degene die het overkomt, maar ook voor de mensen om hen heen. Wij kunnen de cliënt en familie hierin begeleiden. De bewoners van de Woonhaven hebben te maken met een vast zorgteam. Onze zorgmedewerkers zijn deskundig op het gebied van dementie. Zij bieden geborgenheid, rust en stabiliteit. Wij verdiepen ons in de levensloop, het karakter en de gewoontes van de bewoner, van zowel nu als vroeger. Bewoners krijgen ondersteuning om de dingen te doen die ze thuis gewend waren.
 

Woonhaven

De Woonhaven bestaat uit 7 woningen. In elke woning kunnen 12 cliënten wonen. Iedere cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer met badkamer. Deze kan de cliënt naar eigen smaak inrichten. Daarnaast zijn er in elke woning twee gemeenschappelijke huiskamers waar cliënten naar toe kunnen gaan. De bewoners kunnen samen eten in de huiskamer en ondernemen daar diverse activiteiten.

Cliënten die op de begane grond wonen, kunnen buiten zitten in de tuin. De andere bewoners hebben een balkon tot hun beschikking. Medewerkers en vrijwilligers runnen samen met de bewoners het huishouden. Samenwonen met de partner is niet mogelijk. In overleg kunnen bewoners huisdieren houden in Woonhaven Oostergast.
 

Activiteiten

Wij organiseren diverse activiteiten, zoals geheugentraining, gymnastiek en creatieve middagen. Door hier aan mee te doen blijven de vaardigheden waarover de cliënt beschikt zo lang mogelijk behouden. De bewoner bepaalt zelf de dagindeling. Wij sluiten aan op de mogelijkheden en wensen van de bewoners.

Wij hebben twee tovertafels beschikbaar voor onze bewoners. Bewoners kunnen met de tovertafel lekker ontspannen en genieten van de kleuren, beelden en geluiden. De beelden worden geprojecteerd op de tafel of op het plafond. Het is een interactief spel dat reageert op de bewegingen van mensen.
 

Behandeling

Voor de behandeling krijgt de cliënt te maken met een specialist ouderengeneeskunde en psycholoog. Indien nodig kan de cliënt terecht bij een fysiotherapeut, ergotherapeut, muziektherapeut, logopedist, bewegingstherapeut, diëtist, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger.
 

De rol van familie

We vinden het belangrijk om familie en vrienden actief bij het leven van de bewoners te betrekken. Zij kunnen zo vaak langskomen als ze willen. Wij willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Eventueel kunnen ze mee eten. Logeren is in overleg mogelijk binnen Zonnehuis Oostergast (niet in de Woonhaven zelf). Aandacht en praktische hulp van naasten ondersteunen wij van harte. Wij bespreken regelmatig met de bewoner en naasten welke wensen en verwachtingen er zijn en hoe wij hieraan tegemoet kunnen komen.
 

Vrijwilligers

In Zonnehuis Oostergast helpen ongeveer 350 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.
 

Contact

Wilt u meer weten over Woonhaven Oostergast? Neem dan contact op met Cliëntenservice via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Woonhaven Oostergast? Neem dan contact op via telefoonnummer 0594 508 508.
 

Adres Woonhaven Oostergast

Gemmastraat 14
9801 VG Zuidhorn
 T 0594 508 508

Woonhaven Oostergast is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De servicebalie van Zonnehuis Oostergast is geopend van 8.00 – 20.00 uur.

 

 

Meer weten?

 

Neem dan contact met ons op via
0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.