Palliatieve zorg

Als blijkt dat u niet lang meer heeft te leven, staat u voor de keuze waar u de laatste levensperiode wil doorbrengen. Veel mensen geven aan dat zij in deze omstandigheden het liefst thuis blijven. Soms is dat om uiteenlopende redenen niet mogelijk. In dat geval kunt u ook terecht in een van onze Zonnehuizen of in Hospice de Mantel in Zuidhorn. Wij bieden u deskundige, toegewijde en warme zorg. Persoonlijke wensen, aandacht en eigenheid staan centraal.
 

U houdt de regie en krijgt de ondersteuning die nodig is om in alle waardigheid, op uw eigen manier en samen met uw naasten afscheid te nemen van het leven.

 

Zorg in de laatste levensfase noemen we ook wel palliatieve zorg. Dat betekent dat alle zorg erop gericht is om deze periode voor u en uw naasten zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.  Pijnbestrijding en het voorkomen van ongemakken zijn de belangrijkste pijlers van de zorg.

Thuiszorg: Onze medewerkers van Zonnehuis Thuis kunnen u thuis begeleiden en verzorgen.

Zonnehuis: Als thuis wonen niet meer lukt, kunt u ook terecht in een van onze Zonnehuizen. U krijgt dan 24-uurs zorg en begeleiding.

Hospice de Mantel: In Hospice de Mantel kunt u terecht als uw levensverwachting korter is dan drie maanden.

Advies en begeleiding

Onze zorgmedewerkers kunnen u en uw familie begeleiden en adviseren over de mogelijkheden. Zij ondersteunen u en uw familie in de omgang met het feit dat u niet meer lang heeft te leven. De zorgmedewerker is voor u een vast aanspreekpunt en biedt zowel emotionele als praktische ondersteuning.

Familie en dierbaren

Uw contact met familie en dierbaren  wordt waarschijnlijk intenser als u weet dat u niet lang meer heeft te leven. Wij betrekken uw naasten graag bij de zorg- en dienstverlening. De aandachtsvelder palliatieve zorg heeft ook oog voor de situatie van uw dierbaren. Voor alle vragen rondom de ziekte en andere gerelateerde onderwerpen zoals angst, verdriet, waken en het afscheid nemen wij de tijd.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zorg in de laatste levensfase? Neem dan contact met Cliëntenservice via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl. Voor thuiszorg kunt u direct contact opnemen met het wijkteam in uw buurt.

Meer informatie: www.overpalliatievezorg.nl