Dagbesteding

Ouderen die zelfstandig wonen en behoefte hebben om samen met anderen activiteiten te ondernemen kunnen terecht bij de dagbesteding. U kunt deelnemen aan de dagbesteding met indicatie in Zuidhorn, Sappemeer of Muntendam. 

 

U woont zelfstandig en u redt zich nog goed. Toch zou u graag eens ergens heen gaan waar gezelligheid en vertier is. Waar u samen met anderen iets onderneemt wat u leuk vindt. Dan biedt dagbesteding uitkomst. Dagbesteding wordt ook wel dagopvang of dagverzorging genoemd. U kunt een of meerdere dagen per week naar de dagbesteding komen. We bespreken met u in welke groep u zich op uw gemak zult voelen en op welke dagen u kunt komen.


Doen wat bij u past

Wij vinden het heel belangrijk dat u bij de daginvulling zelf bepaalt waar u zin in heeft, bijvoorbeeld:

  • Gezellig koffie drinken
  • Oude hobby’s oppakken
  • Wandelen 
  • Computeren
  • Schilderen
  • Woondecoraties maken voor binnen en buiten

U geeft aan wat u graag wilt. U kunt ook gebruikmaken van de mogelijkheid om een warme maaltijd te nuttigen en een activiteit  ’s morgens of ’s middags te combineren. Uw wensen vormen ons uitgangspunt. Samen een prettige dag hebben, je verhaal kwijt kunnen, met de andere cliënten iets leuks ondernemen of iets maken.

Dagbesteding met indicatie

Als u gedurende een of meerdere dagdelen per week ondersteunende begeleiding en eventueel lichte verzorging nodig heeft, dan kunt u in aanmerking komen voor dagbesteding met indicatie. U heeft daarvoor een WMO-indicatie van de gemeente of een Wlz-indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Wij bieden dagbesteding met alléén Wlz-indicatie in Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn en met Wlz- of WMO-indciatie in Zonnehuis St. Jozef in Sappemeer (d' Oetkomst) en Dagbesteding Muntendam. Als u een WMO-indicatie heeft betaalt u een eigen bijdrage voor de dagbesteding (zie tarievenlijst).  

Een professioneel team organiseert diverse activiteiten en zorgt indien nodig voor zorg en ondersteuning. De activiteiten vinden plaats in kleine groepen, waarbij de huiselijke sfeer voorop staat. Er is een gemeenschappelijke huiskamer, maar u kunt zich ook terugtrekken in een aparte ruimte. De dagbesteding kan in de Zonnehuizen gecombineerd worden met een bezoek aan de kapper of pedicure.

Contact dagbesteding met indicatie
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 0594 508 508 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

 

 

 

 

 

Woont u zelfstandig en heeft u zorg nodig?

Lees meer over onze thuiszorg!