Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

Dagbesteding

Ouderen die zelfstandig wonen en behoefte hebben om samen met anderen activiteiten te ondernemen kunnen terecht bij de dagbesteding. U kunt deelnemen aan de dagbesteding met indicatie in Marum, Zuidhorn, Sappemeer of Muntendam. Dagbesteding zonder indicatie bieden wij in Zuidhorn.


U woont zelfstandig en u redt zich nog goed. Toch zou u graag eens ergens heen gaan waar gezelligheid en vertier is. Waar u samen met anderen iets kunt ondernemen, gezellig kletsen of een kop koffie drinken. Dan biedt dagbesteding uitkomst. Dagbesteding wordt ook wel dagopvang of dagverzorging genoemd. U kunt een of meerdere dagen per week naar de dagbesteding komen. We bespreken met u in welke groep u zich op uw gemak zult voelen en op welke dagen u kunt komen.


Activiteiten

U bepaalt zelf wat u wil doen tijdens de dagbesteding, bijvoorbeeld:

  • Gezellig koffie drinken
  • Oude hobby’s oppakken
  • Wandelen 
  • Computeren
  • Schilderen
  • Woondecoraties maken voor binnen en buiten

U krijgt alle ruimte om uw dagdeel of dag bij ons zelf in te vullen. Er zijn mensen in de buurt die u helpen. Maar wellicht vindt u het juist leuk om anderen te helpen bij bepaalde dingen, zoals een kopje koffie inschenken, de krant voorlezen, handwerken of computeren. Natuurlijk is er tijd voor een goed gesprek met tijd en aandacht voor elkaar. Uw wensen vormen ons uitgangspunt.


Dagbesteding met indicatie

Als u gedurende een of meerdere dagdelen per week ondersteunende begeleiding en eventueel lichte verzorging nodig heeft, dan kunt u in aanmerking komen voor dagbesteding met indicatie. U heeft daarvoor een indicatie van de gemeente nodig. Wij bieden dagbesteding met indicatie in Zonnehuis de Hoorn in Marum (De Hoornse Sociëteit), Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn, Zonnehuis St. Jozef in Sappemeer (d' Oetkomst) en Dagbesteding Muntendam. U betaalt een eigen bijdrage voor de dagbesteding met indicatie (zie tarievenlijst).

Een professioneel team organiseert diverse activiteiten en zorgt indien nodig voor zorg en ondersteuning. De activiteiten vinden plaats in kleine groepen, waarbij de huiselijke sfeer voorop staat. Er is een gemeenschappelijke huiskamer, maar u kunt zich ook terugtrekken in een aparte ruimte. De dagbesteding kan in de Zonnehuizen gecombineerd worden met een bezoek aan de kapper of pedicure.

Contact dagbesteding met indicatie
Wilt u meer weten over de dagbesteding met indicatie?
Neem dan contact met ons op via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.


Dagbesteding zonder indicatie

Als u (nog) geen indicatie krijgt voor dagbesteding, dan kunt u terecht bij de dagbesteding van Trefpunt OosterGastVrij in Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Gedurende de dag kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Zo heeft u een gezellige dag met fijne contacten. U krijgt een warme maaltijd tussen de middag en koffie en thee gedurende de dag. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage per dag. Vrijwilligers begeleiden de dagbesteding zonder indicatie, met ondersteuning van een beroepskracht.

Contact dagbesteding zonder indicatie
Wilt u meer weten over de dagbesteding zonder indicatie of wilt u zich direct aanmelden? Neem dan contact op met Baukje Donker, coördinator Trefpunt OosterGastVrij, via 0594 508 564 of via e-mail: b.donker@zonnehuisgroepnoord.nl.

Bekijk hier het maandprogramma van de activiteiten van het Verenigingsleven in Zonnehuis Oostergast
Woont u zelfstandig en heeft u zorg nodig?

Lees meer over onze thuiszorg!Maandprogramma activiteiten Verenigingsleven Oostergast
Contact hoofdkantoor

Izarstraat 1, Zuidhorn
        Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
        Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps


Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord