Zonnehuis St. Jozef

In Zonnehuis St. Jozef in Sappemeer wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Het is een gastvrij woonzorgcentrum dat openstaat voor iedereen. Woont u nog zelfstandig? U kunt eventueel deelnemen aan de dagbesteding. Wonen in een van onze huurappartementen is ook een mogelijkheid.
 

De bewoners, de deelnemers aan de dagbesteding en de mensen die het Zonnehuis bezoeken vormen samen een levendige gemeenschap.

 

St. Jozef

Zonnehuis St. Jozef ligt aan de hoofdweg van Sappemeer, de Noorderstraat. Het huis en de weg worden door een wandelparkje met vijver gescheiden. Aan de achterkant van het gebouw is een woonwijk. Aan de linkerzijde prijkt de monumentale kerk.

Levendige gemeenschap

Zonnehuis St. Jozef heeft door haar ligging en door haar ontstaansgeschiedenis een plek middenin de samenleving van Sappemeer. In 1936 startte de Sint Jozefstichting met kraamzorg, onderwijs en bejaardenzorg. Door de jaren heen veranderde er veel. Zonnehuis St. Jozef is nu een eigentijds woonzorgcentrum voor ouderen en nog steeds een begrip in Sappemeer en omgeving. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Mensen van buitenaf komen langs voor activiteiten of een warme maaltijd. Bewoners voelen zich thuis in hun St. Jozef. Juist door die gemoedelijkheid, het ‘ons kent ons’, zijn er hechte vriendschappen ontstaan.

Woonzorgcentrum

Zelfstandig wonen gaat niet meer. U wordt ouder en wilt graag wonen in een prettige en veilige omgeving. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Dat u kunt leven zoals u dat graag wilt. Onze zorg plannen wij daarom in overleg met u op een vast tijdstip. En natuurlijk zijn wij ook op onvoorziene momenten bereikbaar als u dat nodig heeft.

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die in het Zonnehuis aanwezig zijn. U mag een huisdier houden, mits het geen overlast bezorgt. In Zonnehuis St. Jozef zijn 75 eenpersoons zorgappartementen. U kunt met uw partner wonen in St. Jozef. U heeft dan allebei een eigen appartement dicht bij elkaar. In de zomer kunt u op het terras of op een van de gemeenschappelijke balkons lekker buiten zitten.

Appartementen
De appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer, open keuken met koelkast en magnetron, en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Er is een hulpoproepsysteem. U kunt uw kamer zelf inrichten met uw eigen meubels. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen.

Voorzieningen

In Zonnehuis St. Jozef kunt u gebruik maken van een aantal faciliteiten:

 • Restaurant
 • Recreatiezaal
 • Activiteitenruimte
 • Winkel
 • Bibliotheek
 • Terras/balkons
 • Kapel
 • Biljart
 • Kapsalon/Pedicure
 • Tandarts/Huisarts
 • Pinautomaat
 • Duofiets

Er is een familiekamer die u kunt huren voor bijvoorbeeld het vieren van uw verjaardag. Het restaurant kan dan eventueel uw drankjes en hapjes verzorgen. De vele winkelvoorzieningen van Sappemeer zijn op loopafstand. Er is een bushalte vlak bij het Zonnehuis. Het dichtstbijzijnde station is in Hoogezand Sappemeer. Bezoekers kunnen parkeren op het eigen terrein van St. Jozef. 

Eten en drinken

U kunt zelf elke dag aan de hand van het menu kiezen wat u wilt eten. Wij zorgen voor eten dat lekker smaakt en bijdraagt aan uw gezondheid. Heeft u speciale wensen ten aanzien van uw maaltijd of volgt u een bepaald dieet? In overleg is er veel mogelijk. In onze winkel kunt u extra’s aanschaffen, zoals koekjes of alcoholische dranken. U kunt alleen eten of met anderen, in uw kamer of in het restaurant. In het restaurant komen ook regelmatig mensen uit Sappemeer en omgeving eten.

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Uw naasten kunnen eventueel blijven logeren in de logeerkamer. Hier zijn kosten aan verbonden (zie tarievenlijst). Uw naaste betaalt dan ook voor het eten en drinken.

Activiteiten

U kunt deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Kegelen
 • Klaverjas
 • Sjoelen
 • Bloemschikken
 • Jeu de boules
 • Rummikub
 • Gymnastiek ‘Meer bewegen voor ouderen’

U kunt wekelijks tijdens de spelmiddagen meedoen met diverse spellen. Wij organiseren regelmatig ontspanningsavonden met toneel, muziek, dans, film of diavoorstellingen. In het restaurant is om de week op vrijdag ‘bruin café’. Dan is het extra gezellig en wordt er geborreld, gepraat en gelachen. In de kapel van St. Jozef kunt u kerkdiensten bijwonen. Op uw eigen televisie kunt u via de huiskabelkrant de activiteitenagenda inzien. Voor sommige activiteiten moet u een eigen bijdrage betalen.

Uitstapjes

Wij organiseren in de zomer af en toe uitstapjes voor onze cliënten. Voorbeelden hiervan zijn: bezoek aan de markt, braderie of museum, een picknick of ergens een visje kopen. U kunt hier aan meedoen, maar u bent dit niet verplicht. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage.

Vakantie

Wilt u graag weer eens op vakantie? Wij organiseren ieder jaar een vakantiereis voor cliënten. U wordt bijgestaan door verpleegkundigen, artsen en vrijwilligers. U kunt zorgeloos genieten van een leuke vakantie. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage.

Behandeling

Wij bieden zorg met en zonder behandeling met een Wlz-indicatie.

Zorg zonder behandeling
Zorg zonder behandeling betekent dat uw huisarts de behandelend arts is.

Zorg met behandeling
Zorg met behandeling betekent dat onze specialist ouderengeneeskunde uw behandelend arts is. 

Vrijwilligers

In Zonnehuis St. Jozef helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren.

De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Contact

Wilt u meer weten over Zonnehuis St. Jozef? Neem dan contact met ons op via 0594 - 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in Zonnehuis St. Jozef? Neem dan contact op met St. Jozef via 0598 - 364 000.

Adres Zonnehuis St. Jozef

Noorderstraat 142
9611 AN Sappemeer
T (0598) 364 000

Zonnehuis St. Jozef is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 8.00 – 15.30 uur.

Fotogalerij Zonnehuis St. Jozef

Links

 

 

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord