Zonnehuis St. Jozef

In Zonnehuis St. Jozef in Sappemeer wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Het is een gastvrij woonzorgcentrum dat openstaat voor iedereen. Woont u nog zelfstandig? U kunt eventueel deelnemen aan de dagbesteding
 

De bewoners, de deelnemers aan de dagbesteding en de mensen die het Zonnehuis bezoeken vormen samen een levendige gemeenschap.

 

St. Jozef

Zonnehuis St. Jozef ligt aan de hoofdweg van Sappemeer, de Noorderstraat. Het huis en de weg worden door een wandelparkje met vijver gescheiden. Aan de achterkant van het gebouw is een woonwijk. Aan de linkerzijde prijkt de monumentale kerk.

Levendige gemeenschap

Zonnehuis St. Jozef heeft door haar ligging en door haar ontstaansgeschiedenis een plek middenin de samenleving van Sappemeer. In 1936 startte de Sint Jozefstichting met kraamzorg, onderwijs en bejaardenzorg. Door de jaren heen veranderde er veel. Zonnehuis St. Jozef is nu een eigentijds woonzorgcentrum voor ouderen en nog steeds een begrip in Sappemeer en omgeving. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Mensen van buitenaf komen langs voor activiteiten of een warme maaltijd. Bewoners voelen zich thuis in hun St. Jozef. Juist door die gemoedelijkheid, het ‘ons kent ons’, zijn er hechte vriendschappen ontstaan.

Woonzorgcentrum

Zelfstandig wonen gaat niet meer. U wordt ouder en wilt graag wonen in een prettige en veilige omgeving. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Dat u kunt leven zoals u dat graag wilt. Onze zorg plannen wij daarom in overleg met u op een vast tijdstip. En natuurlijk zijn wij ook op onvoorziene momenten bereikbaar als u dat nodig heeft.

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die in het Zonnehuis aanwezig zijn. U mag een huisdier houden, mits het geen overlast bezorgt. In Zonnehuis St. Jozef zijn 75 eenpersoons zorgappartementen. U kunt met uw partner wonen in St. Jozef. U heeft dan allebei een eigen appartement dicht bij elkaar. In de zomer kunt u op het terras of op een van de gemeenschappelijke balkons lekker buiten zitten.

Appartementen
De appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer, open keuken met koelkast en magnetron, en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Er is een hulpoproepsysteem. U kunt uw kamer zelf inrichten met uw eigen meubels. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen.

Voorzieningen

In Zonnehuis St. Jozef kunt u gebruik maken van een aantal faciliteiten:

 • Restaurant
 • Winkel
 • Terras/balkons
 • Kapsalon/Pedicure
 • Duofiets

In het restaurant, dat gerund wordt door Werkpro, is het mogelijk om bijvoorbeeld uw verjaardag te vieren. Vanuit het restaurant worden dan de hapjes en drankjes verzorgd. Wanneer het niet mogelijk is het restaurant te gebruiken, kan in overleg de ruimte van de dagbesteding worden afgehuurd.

De vele winkelvoorzieningen van Sappemeer zijn op loopafstand. Er is een bushalte vlak bij het Zonnehuis, het dichtstbijzijnde station is in Hoogezand Sappemeer. Bezoekers kunnen parkeren op het eigen terrein van St. Jozef. Verder kunt u gewoon gebruik blijven maken van uw eigen huisarts en tandarts. 

Eten en drinken

Als bewoner van een aanleunwoning kunt u gebruik maken van het restaurant van Werkpro. Elke dag wordt er een menu samengesteld. Maar ook voor een kopje koffie of thee kunt u plaats nemen in het restaurant. In 2023 is het restaurant volledig gerenoveerd waarbij ook de bewoners hebben meegedacht over de inrichting. Het restaurant is hiermee weer helemaal van deze tijd. Ook is er een mogelijkheid om een alcoholische versnapering te nemen.

Daarnaast hebben we nog een winkeltje waar een aantal standaard producten op voorraad liggen.

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. 

Activiteiten

U kunt deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Klaverjas
 • Sjoelen
 • Bloemschikken
 • Schilderen
 • Gymnastiek ‘Meer bewegen voor ouderen’
 • Wekelijks een muziekavond met verschillende artiesten

Behandeling

Wij bieden zorg met en zonder behandeling met een Wlz-indicatie.

Zorg zonder behandeling
Zorg zonder behandeling betekent dat uw huisarts de behandelend arts is.

Zorg met behandeling
Zorg met behandeling betekent dat onze specialist ouderengeneeskunde uw behandelend arts is. 

Vrijwilligers

In Zonnehuis St. Jozef helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren.

De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Contact

Wilt u meer weten over Zonnehuis St. Jozef? Neem dan contact met ons op via 0594 - 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in Zonnehuis St. Jozef? Neem dan contact op met St. Jozef via 0598 - 364 000.

Adres Zonnehuis St. Jozef

Noorderstraat 142
9611 AN Sappemeer
T (0598) 364 000

Zonnehuis St. Jozef is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 8.00 – 15.30 uur.

Fotogalerij Zonnehuis St. Jozef

Links