Zonnehuis BetingeStaete

In Zonnehuis BetingeStaete in Delfzijl-Noord wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Mensen van buitenaf bezoeken graag het Zonnehuis om deel te nemen aan verschillende evenementen. BetingeStaete is een multifunctioneel woonzorgcentrum en werkt veel samen met andere partijen in de wijk.

Zonnehuis BetingeStaete ligt in Delfzijl-Noord, naast het winkelcentrum De Wending. Middenin de samenleving, met winkels om de hoek, de zorg binnen handbereik en de zee vlakbij. Wijkbewoners en andere gasten zijn van harte welkom. In het gebouw ziet u aan de kleuren en decoraties dat er een binding is met de zee en de zeevaart.

Woonzorgcentrum

Zelfstandig wonen gaat niet meer. U wordt ouder en wilt graag wonen in een prettige en veilige omgeving. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Dat u kunt leven zoals u dat graag wilt. Onze zorg plannen wij daarom in overleg met u op een vast tijdstip. En natuurlijk zijn wij ook op onvoorziene momenten bereikbaar als u dat nodig heeft.

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die in het Zonnehuis aanwezig zijn. In overleg kunnen bewoners huisdieren houden. In Zonnehuis BetingeStaete zijn 55 appartementen. De appartementen zijn zo ruim, dat ze ook geschikt zijn voor echtparen. In de zomer kunt u in de belevingstuin lekker buiten zitten.

Appartementen
De appartementen zijn ongeveer 75 m2 en bestaan uit een woonkamer en keuken met koelkast en magnetron, een slaapkamer, badkamer en een ruime hal. U kunt uw kamer zelf inrichten met uw eigen meubels. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen. In het gebouw bevindt zich ook Woonhaven BetingeStaete, waar ouderen met dementie wonen.

Voorzieningen

In Zonnehuis BetingeStaete kunt u gebruik maken van een aantal faciliteiten:

  • Restaurant
  • Grand café
  • Bibliotheek
  • Belevingstuin
  • Kapper
  • Pedicure

Naast het Zonnehuis bevindt zich een klein winkelcentrum. Er is een bushalte vlakbij en het station van Delfzijl is op loopafstand. Bezoekers kunnen parkeren op de parkeerplaatsen voor het Zonnehuis. 

Eten en drinken

U kunt zelf elke dag aan de hand van het menu kiezen wat u wilt eten. Wij zorgen voor eten dat lekker smaakt en bijdraagt aan uw gezondheid. Heeft u speciale wensen ten aanzien van uw maaltijd of volgt u een bepaald dieet? In overleg is er veel mogelijk. U kunt alleen eten of met anderen, in uw kamer of in het restaurant. In het restaurant komen ook regelmatig mensen uit Delfzijl en omgeving eten. U kunt het restaurant ook huren om bijvoorbeeld uw verjaardag te vieren.

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Uw naasten kunnen eventueel blijven logeren in uw eigen kamer. Wij brengen de kosten voor het eten en drinken dat uw naaste nuttigt dan in rekening.

Activiteiten en uitstapjes

Wij organiseren dagelijks gezellige activiteiten in BetingeStaete en in het restaurant. Voorbeelden hiervan zijn: dansen, zingen en toneel. U kunt samen met andere bewoners meedoen aan diverse spellen.

Wij organiseren af en toe uitstapjes voor onze cliënten. U kunt hier aan meedoen, maar u bent dit niet verplicht. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage.

Behandeling

Op dit moment bieden we in Zonnehuis BetingeStaete zorg zonder behandeling. Dat betekent dat u bij ons terecht kunt met een indicatie voor zorg zonder behandeling. De huisarts is dan uw behandelend arts. In Woonhaven BetingeStaete bieden we wel zorg met behandeling.

U kunt indien nodig fysiotherapie, ergotherapie, muziektherapie, logopedie of bewegingstherapie krijgen. Ook kunt u terecht bij een psycholoog, maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of diëtist. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Apotheek
De bij Zonnehuis BetingeStaete betrokken apotheek:
Apotheek Wildersgang
Ede Staalstraat 3
9933 KJ Delfzijl
Apotheker: Dhr. J. de Boer

Vrijwilligers

In Zonnehuis BetingeStaete helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Contact

Wilt u meer weten over Zonnehuis BetingeStaete? Neem dan contact met ons op via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in het BetingeStaete? Neem dan contact op met de activiteitenbegeleider van BetingeStaete via 0596 - 693 000.

Adres Zonnehuis BetingeStaete

Ede Staalstraat 1
9933 KJ Delfzijl
T 0596 693 000

Zonnehuis BetingeStaete is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 9.00 – 15.00 uur.