Zonnehuis de Hoorn

In Zonnehuis de Hoorn in Marum wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Veel mensen uit Marum en omgeving kennen Zonnehuis de Hoorn. Men ziet De Hoorn als een ‘familiehuis’, een ontmoetingsplek. De Hoorn is een multifunctioneel woonzorgcentrum en werkt veel samen met andere partijen in de wijk. In toenemende mate ontwikkelt De Hoorn zich tot locatie met verpleeghuiszorg. Hierdoor is het ook voor ouderen met een complexe zorgvraag mogelijk om in De Hoorn te komen wonen. Zonnehuis de Hoorn biedt een speciale woonvoorziening voor ouderen met dementie. Deze afdelingen bieden een veilige en huiselijke plek in een gesloten setting. Al sinds 1993 bieden wij in het Westerkwartier begeleid wonen voor ouderen met dementie.

Woont u nog zelfstandig? U kunt eventueel deelnemen aan de dagbesteding.

Wij bieden 24-uurs zorg, begeleiding en behandeling. Daarbij zorgen we samen met de cliënt en familie voor een goede balans tussen de eigen regie en de hulp die nodig is.

 

Regelmatig worden er in Zonnehuis de Hoorn allerlei activiteiten georganiseerd. Mensen van buitenaf bezoeken graag Zonnehuis de Hoorn om deel te nemen aan de  verschillende activiteiten.Er zijn vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. In de sfeervolle recreatiezaal of tijdens een activiteit. Ook andere dorpsbewoners komen regelmatig langs. In de mooie wandeltuin kunt u genieten van de natuur.

Woonzorgcentrum

Zelfstandig wonen gaat niet meer. U wordt ouder en wilt graag wonen in een prettige en veilige omgeving. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Dat u kunt leven zoals u dat graag wilt. Onze zorg plannen wij daarom in overleg met u op een vast tijdstip. En natuurlijk zijn wij ook op onvoorziene momenten bereikbaar als u dat nodig heeft.

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die in het Zonnehuis aanwezig zijn. Er zijn 62 eenpersoons en 6 tweepersoons appartementen in Zonnehuis de Hoorn. U kunt met uw partner samenwonen in een tweepersoons appartement. Huisdieren zijn welkom, indien u er zelf voor kunt zorgen. In de zomer kunt u op het terras lekker buiten zitten.

Appartementen
De appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer, kleine keuken met koelkast en magnetron, en een kleine badkamer met douche, wastafel en toilet. Er is een hulpoproepsysteem. U kunt uw kamer zelf inrichten met uw eigen meubels. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen.

Voorzieningen

In Zonnehuis de Hoorn kunt u gebruik maken van een aantal faciliteiten:

 • Restaurant
 • Behandelcentrum met bewegingsstudio
 • Bibliotheek
 • Terras/tuin
 • Kapsalon
 • Pedicure
 • Huisarts
 • Duofiets/Rolstoelfiets

Zonnehuis de Hoorn ligt niet ver van het gezellige winkelcentrum van Marum. Er is een bushalte op 100 meter afstand van het Zonnehuis. Het dichtstbijzijnde station is in Buitenpost. Bezoekers kunnen op het terrein van het Zonnehuis parkeren.

Eten en drinken

U kunt zelf elke dag aan de hand van het menu kiezen wat u wilt eten. Wij zorgen voor eten dat lekker smaakt en bijdraagt aan uw gezondheid. Heeft u speciale wensen ten aanzien van uw maaltijd of volgt u een bepaald dieet? In overleg is er veel mogelijk. 

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Uw familielid en mantelzorger kan met de zorgmedewerker uw specifieke wensen afstemmen. Uw naasten kunnen eventueel blijven logeren in de logeerkamer. Hier zijn kosten aan verbonden (zie tarievenlijst). Uw naaste betaalt dan ook voor het eten en drinken.

Activiteiten

U kunt deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Jeu de boules
 • Wandelen
 • Seniorensport
 • Handwerken
 • Bingo
 • SOOS

Samen met 't Marheem organiseren wij periodiek de SOOS. Deze SOOS is bedoeld voor bewoners en voor mensen van buiten. We ondernemen gezamenlijk leuke activiteiten.

Genieten zonder actief bezig te zijn kan ook, wij organiseren filmmiddagen en culturele of muzikale avonden. Voor sommige activiteiten moet u een eigen bijdrage betalen.

Uitstapjes

Wij organiseren in de zomer af en toe uitstapjes voor onze cliënten. Voorbeelden hiervan zijn: bezoek aan de markt, winkel of museum. U kunt hier aan meedoen, maar u bent dit niet verplicht. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage.

Behandeling

Op dit moment bieden we in Zonnehuis de Hoorn zorg met en zonder behandeling. Als u een indicatie heeft voor zorg zonder behandeling, dan is de huisarts uw behandelend arts. Met een indicatie voor zorg met behandeling, is onze specialist ouderengeneeskunde uw behandelend arts.

U kunt indien nodig fysiotherapie, ergotherapie, muziektherapie, logopedie of bewegingstherapie krijgen. Ook kunt u terecht bij een psycholoog, maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of diëtist. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw huisarts, de specialist ouderengeneeskunde of een medisch specialist.

Nieuwbouw gestart

Naar verwachting is het nieuwe gebouw (naast het huidige gebouw) medio 2022 klaar. Het huidige gebouw is een verzorgingshuis uit 1968, en is sterk verouderd. Het is eigenlijk niet geschikt voor verpleeghuiszorg.

Het nieuwe gebouw speelt goed in op de toenemende behoefte aan zwaardere (thuis)zorg in Marum en omstreken. Het heeft straks 66 zorgstudio’s, verdeeld over drie verdiepingen en zes afdelingen/woongroepen, met ieder 11 cliënten. Elke woongroep beschikt over een ruime huiskamer met een keuken, eethoek en zithoek met televisie.

Het wijkteam van Zonnehuis Thuis krijgt op de begane grond een kantoor. Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis met thuiszorg, zo houden we goed de verbinding met de kwetsbare inwoners van Marum en omstreken. Op de begane grond komt ook een multifunctionele ruimte voor dagbesteding en laagdrempelige groepsactiviteiten. Inwoners van Marum zijn ook van harte welkom om hier gebruik van te maken.

Maandelijks verspreiden we een nieuwsbrief onder cliënten, eerste contactpersonen, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden. Dit zijn de edities:

Vrijwilligers

In Zonnehuis de Hoorn helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Contact

Wilt u meer weten over Zonnehuis de Hoorn? Neem dan contact met ons op via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in Zonnehuis de Hoorn? Neem dan contact op met Ali Veenstra of Lisanne Huizinga via 0594 641 812 of via e-mail: a.veenstra@zonnehuisgroepnoord.nl of l.huizinga@zonnehuisgroepnoord.nl.
 

Adres Zonnehuis de Hoorn

Nachtegaalstraat 2
9363 GB Marum
T 0594 641 812

Zonnehuis de Hoorn is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 9.00 – 12.30 uur.

Fotogalerij Zonnehuis de Hoorn

 

Links