Zonnehuis de Marne

In Zonnehuis de Marne in Leens wonen ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Het is een kleinschalig woonzorgcentrum met een huiselijke sfeer. In het gebouw ervaart u door kleur en foto’s de sfeer van het Groninger landschap.

Zonnehuis de Marne ligt middenin het centrum van Leens. De appartementen bevinden zich boven de winkels van winkelcentrum De Marren.

Woonzorgcentrum

Thuis wonen gaat niet meer. U wordt ouder en wilt graag wonen in een prettige en veilige omgeving. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Dat u kunt leven zoals u dat graag wilt. Onze zorg plannen wij daarom in overleg met u op een vast tijdstip. En natuurlijk zijn wij ook op onvoorziene momenten bereikbaar als u dat nodig heeft.

U kunt gebruik maken van de faciliteiten die in het Zonnehuis aanwezig zijn. Huisdieren zijn welkom. In Zonnehuis de Marne zijn 43 eenpersoons appartementen. Samenwonen met uw partner is niet mogelijk. In de zomer kunt u op het terras in de daktuin lekker buiten zitten.

Appartementen
De appartementen zijn verdeeld over een aantal afdelingen:

  • twee afdelingen voor kleinschalig wonen met op elke afdeling 9 zit-slaapkamers en eigen sanitaire ruimte (circa 27 m2) en een huiskamer, voor mensen met dementie.
  • 10 zit-slaapkamers en eigen sanitaire ruimte voor intensieve lichamelijke zorg (circa 27 m2).
  • 13 woningen met aparte woonkamer, badkamer en slaapkamer (circa 68 m2).

Er is een hulpoproepsysteem. U kunt uw kamer zelf inrichten met uw eigen meubels. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen.

Voorzieningen

In Zonnehuis de Marne kunt u gebruik maken van de boeken uitleen en de daktuin. Deze mooi aangelegde daktuin bevindt zich tussen de appartementen. U kunt hier wandelen, tuinieren, lekker op het terras zitten en genieten van het zonnetje. Of kijken naar de medewerkers van ‘Mien Toentje’ die zorgen dat de tuin mooi blijft. Vlakbij het Zonnehuis bevindt zich een supermarkt, pinautomaat en andere winkels. Er is een bushalte tegenover het Zonnehuis en het dichtstbijzijnde station is in Winsum. Bezoekers kunnen parkeren rondom het Zonnehuis.

Eten en drinken

U kunt zelf elke dag aan de hand van het menu kiezen wat u wilt eten. Wij zorgen voor eten dat lekker smaakt en bijdraagt aan uw gezondheid. Heeft u speciale wensen ten aanzien van uw maaltijd of volgt u een bepaald dieet? In overleg is er veel mogelijk.

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Uw naasten kunnen eventueel blijven logeren in uw eigen kamer. Wij brengen de kosten voor het eten en drinken dat uw naaste nuttigt dan in rekening.

Activiteiten en uitstapjes

U kunt deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten die worden georganiseerd, zoals gymnastiek, samen zingen of bingo. Daarnaast kunt u individuele activiteiten doen, die aansluiten bij uw wensen.

Wij organiseren af en toe uitstapjes voor onze cliënten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • bezoek aan Lauwersoog om een visje te eten
  • bezoek aan een museum
  • winkelen

U kunt hier aan meedoen, maar u bent dit niet verplicht. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage.

Behandeling

Op dit moment bieden we in Zonnehuis de Marne zorg met en zonder behandeling. Als u een indicatie heeft voor zorg zonder behandeling, dan is de huisarts uw behandelend arts. Met een indicatie voor zorg met behandeling, is onze specialist ouderengeneeskunde uw behandelend arts.

U kunt indien nodig fysiotherapie, ergotherapie, muziektherapie, logopedie of bewegingstherapie krijgen. Ook kunt u terecht bij een psycholoog, maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of diëtist. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw huisarts, de specialist ouderengeneeskunde of een medisch specialist.

Apotheek
De bij Zonnehuis De Marne betrokken apotheek:
Apotheek Leens
Hoofdstraat 21a
9965 PA Leens
Apotheker: R. Oosterhof MSc

Vrijwilligers

In Zonnehuis de Marne helpen vrijwilligers mee met diverse activiteiten. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Contact

Wilt u meer weten over Zonnehuis de Marne? Neem dan contact met ons op via 0594 - 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in De Marne? Neem dan contact op met de activiteitenbegeleider van De Marne via 0595 - 401 252.

Adres Zonnehuis de Marne

De Brouwerij 1
9965 NB Leens 

T 0595 - 401 252 (somatiek)
T 0595 - 401 021 (psychogeriatrie)

Zonnehuis de Marne is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 9.00 – 17.00 uur.

 

 

Links