Zonnehuis Ufkenshuis

In Zonnehuis Ufkenshuis in Siddeburen wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Mensen van buitenaf komen graag langs om deel te nemen aan diverse evenementen.

Het Ufkenshuis is een eigentijds, kleurrijk woonzorgcentrum waar gastvrijheid voorop staat.

Zonnehuis Ufkenshuis ligt middenin een nieuwe woonwijk, aan de rand van Siddeburen. Het is gevestigd op loopafstand van het winkelhart van het dorp. Gastvrijheid en vrijheid staan voorop. Lekker ontspannen de dag doorbrengen in een inspirerende omgeving. In het grand café kunt u gezellig een kop koffie drinken en andere mensen ontmoeten. U kunt deelnemen aan allerlei verschillende activiteiten. Eten in het restaurant en af en toe een voorstelling bekijken in het theater. Mensen vanuit het dorp en de omgeving komen langs voor activiteiten of een warme maaltijd.

Woonzorgcentrum

Zelfstandig wonen gaat niet meer. U wordt ouder en wilt graag wonen in een prettige en veilige omgeving. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Dat u kunt leven zoals u dat graag wilt. Onze zorg plannen wij daarom in overleg met u op een vast tijdstip. En natuurlijk zijn wij ook op onvoorziene momenten bereikbaar als u dat nodig heeft.

Zonnehuis Ufkenshuis bestaat uit drie delen. We noemen dit ook wel torens. Twee torens zijn in gebruik van het Ufkenshuis: de toren Carré en de toren Coulissen. De derde toren is in gebruik door de NOVO.

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die in het Zonnehuis aanwezig zijn. Als u bij ons komt wonen zijn huisdieren onder voorwaarden toegestaan. In Zonnehuis Ufkenshuis zijn 66 eenpersoons appartementen en 5 tweepersoons appartementen. U kunt met uw partner samenwonen in een tweepersoons appartement. In de zomer kunt u op het terras lekker buiten zitten.

Appartementen

De eenpersoons appartementen bestaan uit een woonkamer met keuken met koelkast en magnetron, een slaapkamer en een eigen moderne, ruime sanitaire ruimte. De tweepersoons appartementen hebben dezelfde indeling en zijn ingericht voor het wonen met twee personen. Er is een hulpoproepsysteem. U kunt uw kamer zelf inrichten met uw eigen meubels. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen.

Voorzieningen

In Zonnehuis Ufkenshuis kunt u gebruik maken van een aantal faciliteiten:

 • Restaurant
 • Grand café
 • Theater
 • Boekenuitleen
 • Atelier
 • Fitnessruimte
 • Jeu de boules banen
 • Terras
 • Kapsalon
 • Tandarts en huisarts
 • Pinautomaat
 • Duofiets

Er is een bushalte vlakbij en het station is op 200 meter afstand. Bezoekers kunnen parkeren op het eigen terrein van het Ufkenshuis.

Eten en drinken

U kunt zelf elke dag aan de hand van het menu kiezen wat u wilt eten. Wij zorgen voor eten dat lekker smaakt en bijdraagt aan uw gezondheid. Heeft u speciale wensen ten aanzien van uw maaltijd of volgt u een bepaald dieet? In overleg is er veel mogelijk. U kunt alleen eten of met anderen, in uw kamer of in het restaurant. In het restaurant komen ook regelmatig mensen uit Siddeburen en omgeving eten. U kunt het restaurant ook huren om bijvoorbeeld uw verjaardag te vieren.

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Uw naasten kunnen eventueel blijven logeren in uw eigen kamer. Wij brengen de kosten voor het eten en drinken dat uw naaste nuttigt dan in rekening. 

Activiteiten

U kunt deelnemen aan de activiteiten die worden georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Schilderen
 • Jeu de boules
 • Koersbal
 • De wandelclub en meer bewegen voor ouderen
 • Zingen
 • Boerengolf

Soms staat het hele huis bol van de activiteiten, bijvoorbeeld tijdens een uitmarkt of wellnessmarkt. Een paar keer per jaar organiseren wij themaweken rondom kunst en cultuur. Wij werken hiervoor samen met plaatselijke verenigingen, organisaties, scholen en de andere woonzorgcentra in de regio. U kunt in de activiteitenkrant zien waaraan u kunt meedoen. Deze wordt maandelijks uitgereikt. Voor sommige activiteiten moet u een eigen bijdrage betalen.

Theater Coulissen

Zonnehuis Ufkenshuis is in de wijde omgeving bekend om de vele evenementen. Regionale artiesten en artiesten uit de landelijke showbizz treden geregeld op in het theater van Zonnehuis Ufkenshuis. Daar ziet u ook andere gezichten. Want ook mensen uit de buurt komen regelmatig langs om te genieten.

Uitstapjes

Wij organiseren in de zomer af en toe uitstapjes voor onze cliënten. Voorbeelden hiervan zijn: bezoek aan de markt, braderie of museum, een picknick of ergens een visje kopen. U kunt hier aan meedoen, maar u bent dit niet verplicht. Wij vragen hiervoor een eigen bijdrage.

Behandeling

Op dit moment bieden we in Zonnehuis Ufkenshuis zorg met en zonder behandeling. Als u een indicatie heeft voor zorg zonder behandeling, dan is de huisarts uw behandelend arts. Met een indicatie voor zorg met behandeling, is onze specialist ouderengeneeskunde uw behandelend arts.

U kunt indien nodig fysiotherapie, ergotherapie, muziektherapie, logopedie of bewegingstherapie krijgen. Ook kunt u terecht bij een psycholoog, maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of diëtist. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw huisarts, de specialist ouderengeneeskunde of een medisch specialist.

Apotheek
De bij Zonnehuis Ufkenshuis betrokken apotheek:
Apotheek Salentijn
Stadshaven 1
9902 DA Appingedam
Apotheker: R.N. Chaudhry MSc

Vrijwilligers

In Zonnehuis Ufkenshuis helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Contact

Wilt u meer weten over Zonnehuis Ufkenshuis? Neem dan contact met ons op via 0594 - 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in het Ufkenshuis? Neem dan contact op met de activiteitenbegeleider van het Ufkenshuis via 0598 - 363 100

Adres Zonnehuis Ufkenshuis

Reint Dijkemastraat 1
9628 CW Siddeburen
T 0598 363 100

Zonnehuis Ufkenshuis is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 9.00 – 15.00 uur. 

Fotogalerij Zonnehuis Ufkenshuis

 

Links