Zonnehuis Wiemersheerd

In Zonnehuis Wiemersheerd wonen ouderen die meer zorg nodig hebben dan ze thuis kunnen krijgen. Het Zonnehuis maakt een belangrijk deel uit van het mooie plattelandsdorp Loppersum. Veel bewoners kennen elkaar van vroeger en andere dorpsbewoners komen geregeld langs. Er heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Er zijn vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten in en rond Wiemersheerd. Hét trefpunt is de recreatiezaal, de Huiskamer van Loppersum. Tijdens het koffie-uurtje, de middagmaaltijd en de middagactiviteit is het er gezellig druk.

Woonzorgcentrum

Zelfstandig wonen gaat niet meer. U wordt ouder en wilt graag wonen in een prettige en veilige omgeving. Bij ons bent u verzekerd van professionele zorg. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Dat u kunt leven zoals u dat graag wilt. Onze zorg plannen wij daarom in overleg met u op een vast tijdstip. En natuurlijk zijn wij ook op onvoorziene momenten bereikbaar als u dat nodig heeft. 

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die in het Zonnehuis aanwezig zijn. Huisdieren zijn welkom, indien u er zelf voor kunt zorgen. In Zonnehuis Wiemersheerd zijn 58 appartementen, die ook geschikt zijn voor echtparen. Daarnaast zijn er 4 kamers beschikbaar voor eerstelijnsverblijf. Bijvoorbeeld als u moet herstellen na een ziekenhuisopname. In de zomer kunt op het gezellige grote terras aan de voorkant van het gebouw buiten zitten of op een van de gemeenschappelijke balkons. Er is een binnentuin met volière en zitjes.

Appartementen
De appartementen bestaan uit een woonkamer met keuken met koelkast en magnetron, slaapkamer en een sanitaire ruimte. Er is een hulpoproepsysteem. U kunt uw kamer zelf inrichten met uw eigen meubels. Gordijnen, vitrage en een vloerbedekking zijn in het appartement aanwezig. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen.

Voorzieningen

In Zonnehuis Wiemersheerd kunt u gebruik maken van een aantal faciliteiten:

  • winkel
  • bibliotheek
  • kapsalon
  • schoonheidssalon
  • recreatiezaal
  • biljart

Er is wifi in het Zonnehuis beschikbaar. Zonnehuis Wiemersheerd ligt vlakbij het centrum van Loppersum, op loopafstand van het winkelcentrum en de kerk. Er is een bushalte vlakbij en het station is op 200 meter afstand. Bezoekers kunnen parkeren op het eigen terrein van Wiemersheerd.

Eten en drinken

U kunt zelf elke dag aan de hand van het menu kiezen wat u wilt eten. Wij zorgen voor eten dat lekker smaakt en bijdraagt aan uw gezondheid. Heeft u speciale wensen ten aanzien van uw maaltijd of volgt u een bepaald dieet? In overleg is er veel mogelijk. In onze winkel kunt u extra’s aanschaffen. U kunt alleen eten of met anderen, in uw kamer of in het restaurant. In het restaurant komen ook regelmatig mensen uit Loppersum en omgeving eten.

Familie

Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Uw naasten kunnen eventueel blijven logeren in uw eigen kamer. Wij brengen de kosten voor het eten en drinken dat uw naaste nuttigt dan in rekening. Uw familie kan via een besloten groep op Facebook op de hoogte blijven van uw leven in Zonnehuis Wiemersheerd.

Activiteiten

U kunt deelnemen aan de individuele en gezamenlijke activiteiten die worden georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn:

  • creatieve activiteiten
  • muziek en spel
  • beweging
  • ontspanningsmogelijkheden

Daarbij werken we samen met plaatselijke verenigingen, organisaties en scholen. Natuurlijk is er voldoende ruimte om uw eigen hobby uit te voeren. Elke maand brengen we een nieuwe activiteitenkrant uit. U kunt daarin zien waaraan u kunt meedoen. Voor sommige activiteiten moet u een eigen bijdrage betalen.

Behandeling

Op dit moment bieden we in Zonnehuis Wiemersheerd zorg met en zonder behandeling. Als u een indicatie heeft voor zorg zonder behandeling, dan is de huisarts uw behandelend arts. Met een indicatie voor zorg met behandeling, is onze specialist ouderengeneeskunde uw behandelend arts.

U kunt indien nodig fysiotherapie, ergotherapie, muziektherapie, logopedie of bewegingstherapie krijgen. Ook kunt u terecht bij een psycholoog, maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of diëtist. U heeft daarvoor een verwijzing nodig van uw huisarts, de specialist ouderengeneeskunde of een medisch specialist.

Apotheek
De bij Zonnehuis Wiemersheerd betrokken apotheek:
Apotheek Salentijn
Stadshaven 1
9902 DA Appingedam
Apotheker: R.N. Chaudhry MSc

Vrijwilligers

In Zonnehuis Wiemersheerd helpen meer dan 100 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.

Nieuwbouwplannen

De gemeente Eemsdelta, Woonzorg Nederland en Zonnehuisgroep Noord werken samen aan de nieuwbouwplannen voor Zonnehuis Wiemersheerd en de huurwoningen aan ‘t Hoge Heem en de Dr. P.J. van Leeuwenhof in het Wiemersheerdgebied in Loppersum. De inzet is om een woonomgeving te creëren met zorgstudio’s en zelfstandige huurappartementen en grondgebonden huurwoningen. Meer informatie is te vinden op de website van het Groninger Zorgakkoord (www.gza.nl). 

Contact

Wilt u meer weten over Zonnehuis Wiemersheerd? Neem dan contact met ons op via 0594 - 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in Zonnehuis Wiemersheerd? Neem dan contact op met Marjolijn de Haan, vrijwilligerscoördinator, via 0596 - 649 600.

Adres Zonnehuis Wiemersheerd

Zonnehuis Wiemersheerd
De Schepperij 2, 9919 HJ Loppersum
T 0596 649 600

Zonnehuis Wiemersheerd is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 8.30 – 12.30 uur.

Fotogalerij Wiemersheerd

 

Links