Werken bij
Zonnehuis Oostergast

 

In Zonnehuis Oostergast wonen mensen

met diverse achtergronden en bieden

wij verschillende specialistische zorg.

 

 

 

 

Werken bij
Zonnehuis Oostergast

 

In Zonnehuis Oostergast wonen mensen

met diverse achtergronden en bieden

wij verschillende specialistische zorg.

 

 

 

 

 

 

Lees meer over werken bij Zonnehuisgroep Noord:

Verhalen van onze medewerkers
 

 

Werken bij Zonnehuis Oostergast

“Zonnehuis Oostergast, groot in kleinschaligheid”

Het Zonnehuis in Zuidhorn kent een lange en rijke geschiedenis. Al in 1961 wordt de eerste steen in Zuidhorn gelegd en in 1963 opent het ‘Noordelijk Zonnehuis’ in Zuidhorn als tweede verpleeghuis in de provincie Groningen. Destijds voor 163 bewoners met een lichamelijke aandoening. We zijn trots op onze lange en rijke geschiedenis. Lees meer over de historie van het Zonnehuis.

Zonnehuis Oostergast bestaat nu uit acht gebouwen en ligt midden in de nieuwbouwwijk Oostergast, op loopafstand van het centrum van Zuidhorn en van het treinstation. Ongeveer 300 cliënten wonen tijdelijk of langdurig in diverse moderne gebouwen; individueel of in een groep. Mensen zo lang mogelijk de regie laten houden over hun eigen leven, in een aantrekkelijke, levendige omgeving. Dat is in een notendop de filosofie achter deze toonaangevende locatie. De bewoners wonen aan een gewone straat met eigen huisnummer. In deze nieuwe wijk zijn vrijwel alle woonvormen aanwezig, van royale, vrije sector huurappartementen tot zorgappartementen met intensieve verpleging. Het is qua concept en omvang uniek in Nederland. Lees meer over de woonzorgmogelijkheden in Zonnehuis Oostergast.

Middenin bevindt zich het gebouw Dorpsplein met diverse voorzieningen. Bewoners doen hun boodschappen in het winkeltje en gaan naar het activiteitencentrum, de kapper, het restaurant of grand café. Op het overdekte plein worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Er rijdt een speciale bus over het terrein om bewoners te vervoeren, de Zonexpress. Er is ook veel aandacht voor groen. Er is een prachtige beleeftuin met zitjes en er zijn balkons, terrassen en speeltoestellen. Sfeer en beleving staat voorop! Naast de wonen, zorg en behandeling bieden wij ook dagbesteding voor mensen die zelfstandig wonen.

Jij bent

Als zorgmedewerker weet jij als geen ander hoe belangrijk jouw zorgverlening voor jouw cliënten is. Van de dagelijkse routine werkzaamheden tot dat stukje extra aandacht dat je graag geeft om voor hen de dag de moeite waard te maken. Samen met jouw team geef je houvast en zekerheid aan onze cliënten. De dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt in de vorm van een lieve glimlach een schouderklopje of het fijne contact, daar word ook jij blij van!

Voor diverse zorgteams van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn hebben wij volop ruimte voor collega’s die onze cliënten een lach op het gezicht toveren. Word jij ons nieuwe zonnetje in huis?

Wil je weten wat het werken bij Zonnehuis Oostergast zo mooi en uitdagend maakt? Lees de verhalen van jouw mogelijk toekomstige collega’s door op de afbeeldingen te klikken of bekijk meteen de openstaande vacatures op onze website.

 


 

Laat je inspireren door de ervaringsverhalen van jouw toekomstige collega's

 

 

 

 

 

  

 

 

Bekijk hier onze andere vacatures

 

 

 

Lees meer over werken bij Zonnehuisgroep Noord:

Verhalen van onze medewerkers