Personenalarmering

Het bevalt u goed in uw eigen woning. Misschien maakt u zich wel eens zorgen dat er iets met u gebeurt als u alleen bent? Met onze personenalarmering heeft u een veilig gevoel. Met één druk op de knop kunt u in geval van nood hulp oproepen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. 

Zonnehuisgroep Noord werkt samen met de meldbank van TSN op het gebied van personenalarmering. In deze samenwerking verzorgt TSN de techniek (apparatuur) en de ontvangst van de melding via de alarmcentrale. Zonnehuis Thuis biedt professionele alarmopvolging. 

In en rond uw huis

Wij sluiten op uw vaste telefoon een alarmmelder aan. Zelf draagt u een alarmknop om uw hals of arm. Het zendertje dat hierin zit, werkt in en rond uw huis. Dus ook als u in de tuin, het schuurtje of tuinhuisje bent, blijft u bereikbaar. 

Alarmcentrale

Als u merkt dat u hulp nodig heeft en u niet in staat bent om op een andere manier hulp in te schakelen, drukt u op de knop. Hierdoor krijgt u contact met de alarmcentrale. De medewerker zorgt ervoor dat er zo spoedig mogelijk iemand naar u toekomt. U heeft zelf de keuze wie als eerste bij u komt kijken: een familielid/bekende of professionele hulp.

Sleutelkastje bij uw voordeur

De sleutel van uw woning zit in een sleutelkastje bij uw voordeur. Door middel van het intoetsen van een code kan de sleutel uit het sleutelkastje worden gehaald. Zo is hulp altijd vertrouwd dichtbij. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van een sleutelkastje.

Privacy

We kunnen alleen contact met u opnemen als u zelf op de alarmknop drukt. Wij kunnen u nooit via het alarmtoestel afluisteren. We gebruiken alleen gegevens die u zelf doorgeeft.

Wat kost personenalarmering?

Aansluiting van personenalarmering brengt eenmalig kosten met zich mee. Daarnaast betaalt u een maandelijks bedrag voor de personenalarmering (huur van de apparatuur en aansluiting op de alarmcentrale) en een maandelijks bedrag voor professionele opvolging door onze thuiszorg Zonnehuis Thuis, indien u hiervoor kiest (zie tarievenlijst).

Vergoeding

Informeer bij uw huisarts, verzekeraar of thuiszorgmedewerker.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over personenalarmering en professionele alarmopvolging door de thuiszorgteams van Zonnehuis Thuis? Neem dan contact op met het wijkteam bij u in de buurt.