Thuiszorg in de laatste levensfase

Als u te horen heeft gekregen dat u niet meer lang heeft te leven, wilt u waarschijnlijk het liefst thuis blijven. Zonnehuis Thuis kan u thuis begeleiden en verzorgen. Wij bieden u deskundige, toegewijde en warme zorg.

U houdt de regie en krijgt de ondersteuning die nodig is om in alle waardigheid, op uw eigen manier en samen met uw naasten om te gaan met het naderende levenseinde.

Samen met u, uw mantelzorgers en de huisarts bespreken we hoe we deze levensfase zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Begeleiding palliatieve zorg

De wijkverpleegkundige zal u en uw familie begeleiden en adviseren over de mogelijkheden. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen in hun laatste levensfase en hun naasten. Zij helpen u en uw familie om te gaan met het feit dat u niet meer lang heeft te leven. De wijkverpleegkundige is voor u een vast aanspreekpunt en regelt dat de zorg goed op elkaar wordt afgestemd. Wij bieden zowel emotionele als praktische ondersteuning.

Familie

Ook voor uw familie staan wij klaar. Voor alle vragen rondom de ziekte en andere gerelateerde onderwerpen zoals angst, verdriet, het afscheid, nemen wij de tijd. Wij proberen het voor u en uw naasten in de eigen veilige omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. 

Verblijf in een Zonnehuis of Hospice De Mantel

Soms is het niet mogelijk om thuis in de vertrouwde omgeving te sterven. In dat geval bestaat de mogelijkheid om in een Zonnehuis of in Hospice de Mantel te verblijven. Hospice de Mantel maakt onderdeel uit van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn. 

Contact

Wilt u meer weten over wat Zonnehuis Thuis voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het wijkteam bij u in de buurt.