Uw zorgvraag        Thuiszorg        Locaties        Zorg aanvragen        Huurwoningen        Werken bij

ThuiszorgMeer informatie?


Neem dan contact op met het wijkteam

bij u in de buurt.Thuiszorg bij dementie

Als u te maken krijgt met dementie, dan gaat u een onzekere periode tegemoet. Geheugenverlies en toenemende vergeetachtigheid is ingrijpend voor uzelf en voor de mensen om u heen. Zonnehuis Thuis kan u helpen met goede ondersteuning en begeleiding thuis.

Samen met u en uw familie zorgen wij voor een goede balans tussen uw zelfstandigheid en de hulp die u nodig heeft.

Begeleiding dementie

Wanneer de diagnose dementie is gesteld, kunt u begeleiding krijgen van onze medewerkers van Zonnehuis Thuis. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met dementie en hun naasten.

De medewerkers helpen u en uw familie om te gaan met de ziekte en de gevolgen die u daarbij ervaart in uw dagelijks leven. De wijkverpleegkundige is een vast aanspreekpunt en regelt dat de zorg goed op elkaar wordt afgestemd. U krijgt van ons zowel emotionele als praktische ondersteuning. Verder kunnen wij u helpen met uw persoonlijke verzorging en verpleging.

Mantelzorgers

Uw contact met uw mantelzorgers wordt waarschijnlijk intenser als u meer hulp nodig heeft. Zij kennen als geen ander uw levensstijl en kunnen u helpen deze voort te zetten. Wij betrekken uw mantelzorgers graag bij de zorg- en dienstverlening. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Wij letten ook goed op de omstandigheden van de mantelzorger. 

Wonen in een Zonnehuis of Woonhaven

Wanneer thuis wonen niet meer lukt, kunt u terecht bij een van onze Zonnehuizen of Woonhavens. Hier bieden wij speciaal voor ouderen met dementie een woonomgeving die huiselijk en veilig is. U woont dan in een prettige omgeving en heeft 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding. Wij bieden houvast in de vorm van een dagritme en een zinvolle daginvulling. 

Alzheimer Café Zuidhorn

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst in Zuidhorn voor mensen die te maken hebben met dementie. In het Alzheimer Café wordt informatie verstrekt en kunnen mensen hun ervaringen met elkaar delen in een aangename, veilige sfeer. De bijeenkomsten zijn elke eerste donderdag van de maand, met uitzondering van juni, juli en augustus, van 19.30-21.30 uur. Bij onze nieuwsberichten kunt u meer informatie vinden over de bijeenkomsten en de onderwerpen. Alzheimer Café gaat uit van Alzheimer Nederland.

Contact

Wilt u meer weten over wat Zonnehuis Thuis voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het wijkteam bij u in de buurt.