Woonhaven BetingeStaete in Delfzijl

In Woonhaven BetingeStaete in Delfzijl wonen ouderen met dementie. De Woonhaven biedt een veilige en huiselijke plek met zorg, begeleiding en behandeling in een gesloten setting. Woonhaven BetingeStaete maakt deel uit van Zonnehuis BetingeStaete.
 

Wij bieden 24-uurs zorg, begeleiding en behandeling. Daarbij zorgen we samen met de cliënt en familie voor een goede balans tussen de eigen regie en de hulp die nodig is.


Zonnehuis BetingeStaete ligt in Delfzijl-Noord, naast het winkelcentrum De Wending. Middenin de samenleving, met winkels om de hoek, de zorg binnen handbereik en de zee vlakbij. Wijkbewoners en andere gasten zijn van harte welkom. In het gebouw ziet u aan de kleuren en decoraties dat er een binding is met de zee en de zeevaart. Er is een bushalte vlakbij en het station van Delfzijl is op loopafstand. Bezoekers kunnen vlakbij de Woonhaven parkeren.

Zorg bij dementie

Geheugenverlies en toenemende vergeetachtigheid is ingrijpend, niet alleen voor degene die het overkomt, maar ook voor de mensen om hen heen. Wij kunnen de cliënt en familie hierin begeleiden Onze medewerkers zijn deskundig op het gebied van dementie. Zij bieden geborgenheid, rust en stabiliteit. Wij verdiepen ons in de levensloop, het karakter en de gewoontes van de bewoner, van zowel nu als vroeger. Bewoners krijgen ondersteuning om de dingen te doen die ze thuis gewend waren.

Woonhaven

Iedere cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer met badkamer. Deze kan de cliënt naar eigen smaak inrichten. Er zijn in totaal 28 zit-slaapkamers. Daarnaast is er een gemeenschappelijke huiskamer waar cliënten naar toe kunnen gaan. De bewoners kunnen samen eten in de huiskamer en ondernemen daar diverse activiteiten. Bewoners kunnen in de tuin van de Woonhaven buiten zitten of onder begeleiding in de belevingstuin. Medewerkers en vrijwilligers runnen samen met de bewoners het huishouden.

Samenwonen met de partner is niet mogelijk in de Woonhaven. Het is wel mogelijk voor partners om in Zonnehuis BetingeStaete te wonen en dan overdag naar de Woonhaven te komen. Cliënten kunnen een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen. 

Activiteiten

Wij organiseren diverse activiteiten, zoals geheugentraining, gymnastiek en creatieve middagen. Door hier aan mee te doen blijven de vaardigheden waarover de cliënt beschikt zo lang mogelijk behouden. De bewoner bepaalt zelf de dagindeling. Wij sluiten aan op de mogelijkheden en wensen van de bewoners. 

Behandeling

Voor de behandeling krijgt de cliënt te maken met een specialist ouderengeneeskunde en psycholoog. Indien nodig kan de cliënt terecht bij een fysiotherapeut, ergotherapeut, muziektherapeut, logopedist, bewegingstherapeut, diëtist, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger.

Apotheek
 De bij Woonhaven BetingeStaete betrokken apotheek:
Apotheek Wildersgang
Ede Staalstraat 3
9933 KJ Delfzijl
Apotheker: Drs. H. Otterman

De rol van familie

We vinden het belangrijk om familie en vrienden actief bij het leven van de bewoners te betrekken. Zij kunnen zo vaak langskomen als ze willen. Wij willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Eventueel kunnen ze mee eten. Aandacht en praktische hulp van naasten ondersteunen wij van harte. Wij bespreken regelmatig met de bewoner en naasten welke wensen en verwachtingen er zijn en hoe wij hieraan tegemoet kunnen komen.

Vrijwilligers

In Zonnehuis BetingeStaete helpen ongeveer 100 vrijwilligers mee. Zonder deze vrijwilligers zouden wij veel activiteiten niet kunnen organiseren. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners. Wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. 

Contact

Wilt u meer weten over Woonhaven BetingeStaete? Neem dan contact op met Cliëntenservice via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Adres Woonhaven BetingeStaete

Ede Staalstraat 1
9933 KJ Delfzijl 
T 0596 693 000

Woonhaven BetingeStaete is 24 uur per dag bereikbaar voor dringende zaken. De receptie is geopend van 9.00 – 15.00 uur.

 

 

 

Meer weten?

 

Neem dan contact met ons op
via 0594 508 501 of via e-mail:
contact@zonnehuisgroepnoord.nl.