Woonhaven Opwierde in Appingedam

In Woonhaven Opwierde in Appingedam wonen ouderen met dementie. De Woonhaven biedt een veilige en huiselijke plek met zorg, begeleiding en behandeling in een gesloten setting.

Wij bieden 24-uurs zorg, begeleiding en behandeling. Daarbij zorgen we samen met de cliënt en familie voor een goede balans tussen de eigen regie en de hulp die nodig is.


Zorg bij dementie

Geheugenverlies en toenemende vergeetachtigheid is ingrijpend, niet alleen voor degene die het overkomt, maar ook voor de mensen om hen heen. Wij kunnen de cliënt en familie hierin begeleiden Onze medewerkers zijn deskundig op het gebied van dementie. Zij bieden geborgenheid, rust en stabiliteit. Wij verdiepen ons in de levensloop, het karakter en de gewoontes van de bewoner, van zowel nu als vroeger. Bewoners krijgen ondersteuning om de dingen te doen die ze thuis gewend waren.

Woonhaven

Woonhaven Opwierde is in ‘het Hart van Opwierde’ gevestigd. Het maakt onderdeel uit van de vernieuwing van de wijk Opwierde. Deze nieuwe locatie komt tegemoet aan de behoefte van cliënten aan meer privacy. Alle cliënten hebben een ruime eigen kamer, badkamer en toilet. Die kunnen ze met eigen meubels en spullen inrichten, zodat het vertrouwd en veilig voelt. Daarnaast zijn er drie gezellige gemeenschappelijke huiskamers met knusse zithoeken, een ruime eettafel, groot kookeiland en uitzicht op een mooie beschutte binnentuin.

Bij kleinschalig wonen vormen medewerkers en cliënten als het ware een huishouden, net als thuis. Ze doen van alles samen. Bijvoorbeeld boodschappen, de afwas en de was doen, koken, eten, tv-kijken, muziek luisteren. Dagelijkse dingen die de cliënten thuis ook gewend waren. Het middelpunt vormt de sfeervol ingerichte huiskamer. Het is een aangename plek om samen de dag door te brengen. Cliënten die wat voor zichzelf willen doen, kunnen zich terugtrekken in hun appartement.

Samenwonen met de partner is niet mogelijk. Het is mogelijk om een telefoonverbinding en internetaansluiting te regelen. Huisdieren zijn welkom in Woonhaven Opwierde.

Voorzieningen

Op de begane grond zijn drie –afzonderlijke- woongroepen met in totaal 24 zorgappartementen waar mensen met dementie wonen. In de buurt van het pand zijn voorzieningen aanwezig, zoals de Jumbo supermarkt, een eatcorner, de ASWA (welzijnswerk), sportvelden, de Brede School en een fysiotherapie praktijk. Boven de zorgappartementen zijn 25 huurappartementen gevestigd van woningcorporatie Woongroep Marenland.

Aptoheek
De bij Woonhaven Opwierde betrokken apotheek:
Apotheek Salentijn
Stadshaven 1
9902 DA Appingedam
Apotheker: R.N. Chaudhry MSc

Activiteiten

Wij organiseren diverse activiteiten, zoals geheugentraining, gymnastiek en creatieve middagen. Door hier aan mee te doen blijven de vaardigheden waarover de cliënt beschikt zo lang mogelijk behouden. De bewoner bepaalt zelf de dagindeling. Wij sluiten aan op de mogelijkheden en wensen van de bewoners. 

De rol van familie

We vinden het belangrijk om familie en vrienden actief bij het leven van de bewoners te betrekken. Zij kunnen zo vaak langskomen als ze willen. Wij willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Eventueel kunnen ze mee eten. In overleg kan familie indien gewenst blijven logeren in de kamer van de cliënt. Aandacht en praktische hulp van naasten ondersteunen wij van harte. Wij bespreken regelmatig met de bewoner en naasten welke wensen en verwachtingen er zijn en hoe wij hieraan tegemoet kunnen komen.

Contact

Wilt u meer weten over Woonhaven Opwierde? Neem dan contact op met Cliëntenservice via 0594 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.

Adressen Woonhaven Opwierde

Burgemeester Klauckelaan 18, 9902 KZ Appingedam
Wethouder Olthoflaan 2a, 9902 LB Appingedam
Burgemeester Hooft van Iddekingesingel 1, 9902 NA Appingedam

 

Meer weten?

 

Neem dan contact met ons op via
0594 508 501 of

via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl.