Abdikarim Abdulle l Helpende l Woonzorgappartementen l Zonnehuis Oostergast

 

Ik loop altijd te fluiten op de gang

Met trots stellen wij onze hartverwarmer en ‘laiverd’ Abdi aan je voor. Hij werkt op dit moment met veel plezier als Helpende bij de woonzorgappartementen van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn.

Van Somalië via Zwolle naar Groningen

Maar voor zijn bijzondere verhaal nemen we je mee terug naar 2004, het jaar waarin hij vanuit Somalië moest vluchten en vervolgens op Nederlandse bodem landde. Daar sta je dan, in een land vol vreemden en je hebt geen idee wat de toekomst zal brengen. Abdi kwam terecht in een asielzoekerscentrum in Zwolle, waar hij ruim een jaar heeft gewoond.

Gelukkig kreeg hij, via verschillende overplaatsingen in Zuidlaren en Burgum, in 2006 een huisje toegewezen in Leens. Een klein dorpje helemaal in het noorden van Groningen, waar hij als enige getinte man moest zien te settelen. Abdi is erg vriendelijk en wist al snel een kennissenkring op te bouwen.

In 2009 is hij getrouwd met zijn grote liefde die hij nog kende uit Somalië. Zijn vrouw is destijds naar Zweden gevlucht en ze hebben elkaar weer gevonden via Facebook. De liefde bloeide op en samen kregen ze twee dochters. Helaas voelde zijn vrouw zich niet thuis in Leens, waarop ze besloten hebben om apart van elkaar te gaan wonen. Regelmatig gaat Abdi op bezoek bij zijn vrouw en kinderen in Stockholm. Hij mist zijn familie wel, maar is ook ontzettend gelukkig met het leven dat hij in Nederland heeft opgebouwd.

Geliefd bij collega's en bewoners

Na het succesvol afronden van zijn inburgeringscursus mocht hij in 2008 de opleiding Helpende volgen. Een nieuwe wereld ging voor hem open toen hij zijn eerste stage in het Oldeheem te Kloosterburen mocht doen. Met zijn open en vrolijke karakter wist hij al snel de harten van vele cliënten te winnen. Het diploma Helpende had hij in no time op zak en hij kreeg een vast contract bij Zonnehuis de Marne in Leens.

Dat hij door collega’s en bewoners geliefd is, bleek wel toe hij in 2010 officieel Nederlands burger werd. Niemand wilde de ceremonie missen die plaats vond in het gemeentehuis van gemeente De Marne. De burgemeester had nog nooit meegemaakt dat iemand in zo’n korte periode al zo’n grote kennissenkring had weten op te bouwen!

Sinds 2016 werkt Abdi bij de woonzorgappartementen van Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn. “Nieuwe bewoners moeten vaak even wennen als ze mij binnen zien komen. Maar na een paar grapjes en gezellig de afwas te hebben gedaan is het ijs snel gebroken. Ik loopt altijd even binnen bij de koffietafel en als ik zwaai, dan zwaait iedereen vrolijk terug. Ik heb altijd zin om te werken en ben blij om te merken hoe bewoners mijn werk waarderen. Wat ben ik gelukkig met de kansen die ik heb gekregen!” Bij ons afscheid liep Abdi fluitend over de gang nog even binnen bij de koffietafel. Vrolijke geluiden kwamen ons tegemoet. Wat zijn wij blij met een medewerker zoals Abdi!

 #helpende #laiverd #zonnetjeinhuis

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

 

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op