Behandeling

De behandelaars van Zonnehuis Experts bieden specialistische behandeling, advisering en begeleiding bij onze locaties, maar ook bij u thuis.

Wanneer u bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of tijdens revalidatie tijdelijk extra behandeling nodig heeft, helpen zij u graag. Ook als thuis -door het ouder worden- de dagelijkse handelingen moeilijker worden, kunt u gebruik maken van onze diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten.

 

Kennis en ervaring

Onze behandelaars hebben ruime kennis en ervaring met complexe ziektebeelden, ook als er problemen ontstaan door het ouder worden. Ze zijn specifiek geschoold in de behandeling van:

  • mensen met chronische ziektebeelden; o.a. Parkinson, MS, ALS, COPD en dementie
  • mensen met niet-aangeboren hersenletsel; o.a. na beroerte (CVA) of hartstilstand
  • mensen die revalideren na een ongeluk, val of operatie

 

Behandeling in een Zonnehuis of Woonhaven

Als u in een Zonnehuis woont en een Wlz-indicatie heeft voor zorg zonder behandeling, dan is de huisarts uw behandelend arts. Met een Wlz-indicatie voor zorg met behandeling, is onze specialist ouderengeneeskunde uw behandelend arts. We bieden op dit moment nog niet in alle Zonnehuizen zorg met behandeling. Als u in een Woonhaven woont, staat u onder behandeling van onze specialist ouderengeneeskunde.

U kunt indien nodig de volgende behandelingen krijgen:

Ook kunt u terecht bij een:


Behandeling bij u thuis

Heeft u medische zorg nodig, maar woont u zelfstandig? Dan is uw huisarts de behandelend arts. De huisarts of wijkverpleegkundige kunnen een beroep doen op onze specialist ouderengeneeskunde voor consultatie. Indien nodig kunt u ook terecht bij onze fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut of diëtist. 


Verwijzing en vergoeding

Voor behandeling is een verwijzing nodig. Deze kunt u krijgen via een huisarts, specialist ouderengeneeskunde of medisch specialist. De behandeling wordt vergoed vanuit de Wlz-indicatie (zorg met behandeling) of door de zorgverzekeraar. U kunt voor meer informatie over de vergoeding contact opnemen met uw zorgverzekeraar.


Zonnehuis Experts

We bieden de behandeling aan onder de naam Zonnehuis Experts. Veel van onze behandelaren zijn geschoold in het werken met ouderen met specifieke ziektebeelden zoals Parkinson of dementie en chronisch zieken. Onze behandelaren werken nauw samen en kunnen snel onderling afstemmen als er behandeling nodig is van een andere discipline.


Contact

Wilt u meer weten over mogelijkheden van behandeling? Neem dan contact met ons op via:

Regio Westerkwartier
Zonnehuis Oostergast (Kompaan)
Atlasstraat 8, 9801 VA Zuidhorn
Telefoon 0594 508 508 (ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur)

Regio Eemsdelta 
Zonnehuis BetingeStaete
Ede Staalstraat 1, 9933 KJ Delfzijl 
Telefoon 06 55 00 44 45 (ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur)
Mail behandelteamdelfzijl@zonnehuisgroepnoord.nl 

Meer informatie leest u in onze folder