Logopedie

De logopedist kan u helpen als u beperkingen ervaart op het gebied van communicatie en/of kauwen en slikken, ontstaan door een (progressieve) ziekte of na een beroerte.  

Advies en behandeling

Bij communicatiebeperkingen kunt u denken aan problemen met begrijpen, spreken, lezen en schrijven die vaak een grote impact hebben op uw dagelijks leven en sociale contacten.  

Bij kauw- en slikproblemen kunt u onder andere denken aan:  

  • hoesten tijdens en/of na het eten en drinken  
  • moeizaam doorslikken  
  • angst om te slikken 

Wanneer u zelfstandig woont, kan de behandeling plaatsvinden bij u thuis of in onze locatie Zuidhorn of Delfzijl. Als u bij ons in een Zonnehuis of Woonhaven woont of op de revalidatieafdeling verblijft, dan kunt op deze locatie logopedie krijgen. 

Specialisatie

De logopedisten van Zonnehuisgroep Noord zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen die een hulpvraag hebben ten gevolge van bijvoorbeeld een beroerte, ziekte van Parkinson, dementie of een andere neurologische aandoening. We werken waar nodig samen met andere behandelaars, zoals een diëtist of ergotherapeut. 

De logopedisten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Daarnaast zijn er binnen de vakgroep logopedisten een aantal logopedisten geregistreerd als Afasietherapeut en aangesloten bij ParkinsonNet. 

Contact

T: 0594 - 508 508
E-mail: zhelogopedie@zonnehuisgroepnoord.nl
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur. Er is dagelijks een logopedist aanwezig van 8.30-17.00 uur.
 

 

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord