Revalidatie

Als u na een ziekenhuisopname aanvullende zorg en/of behandeling nodig heeft, kunt u in Delfzijl of Zuidhorn revalideren. Wij ondersteunen u op een professionele wijze bij uw herstel na bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie, ongeval, ziekte of beroerte. Zodat u na uw revalidatietraject weer zo goed en zo snel mogelijk zelfstandig kunt functioneren. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan op uw mogelijkheden en wensen.

Tijdens de revalidatie schenken we niet alleen aandacht aan bewegen, maar indien nodig ook aan spreken, slikken, geheugenproblemen en de verwerking van een ongeval of ziekte. Oefenen wordt zoveel mogelijk ingepast in zorg en andere activiteiten die u in uw dagelijks leven doet. Ook kijken we of u eventueel hulpmiddelen en voorzieningen nodig heeft, voor nu of later.

Uw behandeling

De zorgcoördinator is uw aanspreekpunt en bespreekt met u en uw naasten de zorg en het – tijdelijke - verblijf. Het team van behandelaars bestaat uit specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, maatschappelijk werkers, diëtisten, activiteitenbegeleiders en geestelijk verzorgers. Zij werken volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen. Het multidisciplinair team van zorgmedewerkers en behandelaars heeft jarenlange ervaring op het gebied van onder andere revalidatie. De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor uw behandeling en houdt de regie.

'Alles is revalidatie'

Het doen van de dagelijkse dingen in het leven is ook revalidatie, wij stimuleren u en ondersteunen u hierbij. Zo wordt bijvoorbeeld de broodmaaltijd als buffet in de huiskamer klaargezet en maakt u zelf uw maaltijd klaar. Dit zelf doen is een goede oefening in uw revalidatieprogramma. De warme maaltijd wordt ook in de huiskamer geserveerd. U kunt dagelijks kiezen uit twee driegangenmenu’s. Dit kan tussen de middag of in overleg ’s avonds. Als u nog niet in staat bent om naar de huiskamer te gaan, dan brengen we de maaltijd naar uw kamer.

U bepaalt zelf wat u graag wilt bereiken

Alle afspraken over behandelingen en zorgverlening beschrijven wij in een zorgleefplan. Hierin staan ook uw persoonlijke en medische gegevens. U bepaalt zelf wat u met de revalidatie wilt bereiken. Niet uw klacht, maar uw kracht staat hierin centraal. Wat voor u belangrijk en haalbaar is om weer naar huis te kunnen. Bijvoorbeeld traplopen als u thuis boven slaapt of zelfstandig koken. Uw revalidatiedoelen zijn het uitgangspunt voor de behandelaars en zorgmedewerkers. Samen met u leggen wij het revalidatieplan vast, bespreken we dit regelmatig en zullen we het waar nodig aanpassen aan uw vooruitgang en omstandigheden.

Familie

Meestal is revalidatie intensief en vraagt het veel van u. Een goede motivatie en ook ondersteuning van naasten is belangrijk. Zij worden zoveel mogelijk betrokken bij uw revalidatieproces. De dagelijkse dingen voortzetten is ook revalidatie, wij stimuleren en ondersteunen u hierbij. U kunt ook, met naasten, oefenen tijdens dagelijkse activiteiten naast uw behandeling. Bezoek is de hele dag welkom, maar het is belangrijk om rekening te houden met de therapietijden.

Revalidatieprogramma’s

Orthopedische revalidatie: Na bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie, een amputatie of een ongeval. Doel is uw mobiliteit en stabiliteit te herwinnen. Orthopedische revalidatie zal die verbeteren, pijn verminderen, belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen vergroten en spierkracht versterken.

CVA-revalidatie: Een beroerte heeft vaak grote gevolgen, zoals verlamming, moeite met spreken, geheugenproblemen of een andere manier van lopen. CVA-revalidatie is het opnieuw aanleren van handelingen, zoals lopen, praten, aankleden of eten. U wordt daarbij gestimuleerd en geactiveerd.

Algemene revalidatie: Bijvoorbeeld bij hart- en longproblemen, bij kanker, bij de ziekte van Parkinson, maar ook bij algehele achteruitgang. Soms gaat lichamelijke ziekte gepaard met geestelijke problemen als dementie of delier, ook dan is diagnostiek en revalidatie bij ons mogelijk. 

Weer naar huis

Wij doen er alles aan om u te helpen bij uw herstel, zodat u zo snel mogelijk weer naar huis kunt. Ook kan de behandeling bij u thuis voortgezet worden, eventueel met ondersteuning van thuiszorg. Onze ergotherapeuten adviseren bijvoorbeeld over huisaanpassingen.

Mocht blijken dat terugkeer naar huis moeilijk haalbaar is, dan kijken we samen naar andere mogelijkheden en/of passende woningen. Onze maatschappelijk werkers adviseren en helpen bijvoorbeeld met indicatieaanvragen voor zorg.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie over de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) in Delfzijl en Zuidhorn kunt u  contact met ons opnemen. Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 09.00 en 17.00 uur bellen via 0594 - 50 85 01 of mailen via contact@zonnehuisgroepnoord.nl. Voor spoedzorg kunt u buiten kantooruren en op feestdagen bellen via 0596 - 686 686.

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord