Zorg bij dementie

Ouderen met dementie kunnen bij ons terecht voor zorg, begeleiding en behandeling. De zorg die u kunt afnemen is afhankelijk van uw situatie en wensen. Woont u nog thuis? U kunt dan thuiszorg bij ons afnemen. Als thuis wonen niet meer lukt, kunt u wonen in een van onze Zonnehuizen of Woonhavens.

Thuiszorg

U wilt het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zonnehuis Thuis kan u helpen met goede ondersteuning thuis. U krijgt begeleiding en advies over de mogelijkheden met betrekking tot de zorg.

Wonen in een Zonnehuis of Woonhaven

Als zelfstandig wonen niet meer lukt, kunt u terecht in een van onze Zonnehuizen of Woonhavens. U woont dan in een prettige omgeving en heeft 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding.

Zonnehuizen
In een Zonnehuis kunt u gebruik maken van vele faciliteiten. U krijgt begeleiding in een groep. Een groot deel van de dag heeft u gezelschap van andere bewoners, maar u heeft een eigen kamer of appartement. In de groep heeft u houvast in de vorm van een vaste dagindeling. Samen met de andere deelnemers in de groep onderneemt u activiteiten. De casemanager dementie in het Zonnehuis begeleidt u en uw naasten.

Woonhavens
Een Woonhaven is een kleinschalige, huiselijke en veilige woonomgeving voor mensen met dementie in een gesloten setting. De Woonhaven bestaat uit een aantal kamers/appartementen met een gemeenschappelijke huiskamer. U eet samen met de andere bewoners in de huiskamer. Daar ondernemen de bewoners ook gezamenlijke activiteiten, zoals geheugentraining, gymnastiek of creatieve middagen. In uw zit-slaapkamer kunt u zich terugtrekken en uw eigen dingen doen of bezoek ontvangen.

Behandeling

Als u in een Zonnehuis woont en een indicatie heeft voor behandeling, dan staat u onder behandeling van onze specialist ouderengeneeskunde. Indien nodig kunt u bij ons onder andere fysiotherapie, ergotherapie, muziektherapie, logopedie of bewegingstherapie krijgen. Ook kunt u terecht bij een psycholoog, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger. In de Woonhaven krijgt u altijd behandeling van een specialist ouderengeneeskunde en psycholoog.

Woont u nog zelfstandig en heeft u een indicatie voor behandeling? Wij kunnen u dan fysiotherapie, logopedie of ergotherapie bieden of behandeling door een diëtist.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zorg bij dementie? Neem dan contact op met Cliëntenservice via 0594 - 508 501 of via e-mail: contact@zonnehuisgroepnoord.nl. Voor thuiszorg kunt u direct contact opnemen met het wijkteam in uw buurt.

 

 

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
        Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
        Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord