Ergotherapie

Lukt het u niet meer om uw dagelijkse activiteiten te doen, zoals wassen en aankleden, eten, boodschappen doen of uw hobby uitvoeren? Ergotherapie kan u helpen! De ergotherapeut onderzoekt met u wat de mogelijkheden zijn om activiteiten die voor u belangrijk zijn uit te blijven voeren.

Wanneer kan de ergotherapeut helpen?

De ergotherapeut geeft advies en biedt hulp als het u niet meer lukt om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren.  Hierbij kunt u denken aan:  

  • moeite met wassen en aankleden  
  • moeite met koken, eten en drinken  
  • moeite met schrijven  
  • moeite met het uitvoeren van hobby’s  

De ergotherapeut geeft advies over woningaanpassingen, vervoersmogelijkheden of hulpmiddelen. Daarnaast adviseert de behandelaar de mantelzorger(s) over hun rol bij de begeleiding van ouderen met specifieke ziektebeelden (denk aan dementie).

Advies en behandeling

Tijdens het eerste gesprek bespreken we de problemen die u ervaart en wat u het meest belangrijk vindt om zelfstandig te kunnen doen. De therapeut stelt daarna een behandelplan op. Daarin staat welke doelen u wilt bereiken en wat u daarvoor nodig hebt. 

De behandeling kan bestaan uit adviezen, training en/of het omgaan met hulpmiddelen. Ook kan de ergotherapeut u informeren over mogelijke vergoedingen (hulpmiddelen) en begeleiden bij het aanvragen van hulpmiddelen, bijvoorbeeld bij de gemeente of zorgverzekering. Dit varieert van woningaanpassingen tot vervoershulpmiddelen. 

De behandeling duurt gemiddeld een half uur tot een uur. Het aantal behandelingen hangt af van uw behoefte en de voortgang van de behandeling. 

Contact

T 0594 - 508 508
E-mail: 
zheergotherapie@zonnehuisgroepnoord.nl
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur.

 

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord