Ontdek de zorg met Pepijn Zark - HBO Verpleegkundige Zonnehuis Thuis

Ik hoop dat ik waarde toevoeg aan de dag van de cliënt. Ze voegen in ieder geval wel waarde toe aan mijn dag.

Pepijn Zark (25) zit in het 4e jaar van de HBO-V opleiding en werkt al 32 uur per week als HBO Verpleegkundige bij wijkteam Delfzijl van Zonnehuis Thuis. Na zijn stage, van september 2021 tot februari 2022, kon Pepijn bij Zonnehuis Thuis blijven. En dat deed hij maar al te graag. "Ik was eraan toe om echt te gaan werken en praktijkervaring op te doen en ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik kan veel leren en mezelf ontwikkelen. "

Nooit aan thuiszorg gedacht

Twee jaar geleden zat werken in de thuiszorg bij Pepijn niet in zijn top drie favorieten. Maar nu staat zijn huidige baan met stip op nummer één. "Ik krijg de kans om veel op te pakken en me zowel als mens als in mijn baan verder te ontwikkelen. Mijn werk is ontzettend gevarieerd. Ik loop mee op kantoor, maar ook met de looproutes. Ik vind het uitdagender bijvoorbeeld dan in een verpleeghuis, waar ik ook wel gewerkt heb. Ik doe verpleegtechnische handelingen, die ik nog nergens anders heb kunnen doen. 

De cliënt in de wijk als spil

De wijk is steeds meer een spil. Er wordt veel samengewerkt om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Je krijgt met diverse organisaties te maken.

Zorg zit in mij

Pepijn verzorgt graag mensen en wordt bij van de interactie. Zijn moeder werkte ook in de zorg. De keuze voor een zorgopleiding was voor Pepijn een logische stap. "Delfzijl zie ik als een uitdagend gebied. Ik ben zelf opgegroeid in de gemeente Hogeland. Ik spreek als een van de weinige jongeren nog goed Groningings en ik vind het heel leuk om met cliënten Gronings te praten." Pepijn merkt ook dat cliënten het waarderen dat hij Gronings spreekt. Ze geven regelmatig aan dat ze het gezellig vonden dat hij er was en ook nog in het Gronings kan praten. Ik hoop dat ik waarde toevoeg aan de dag van de cliënt. Ze voegen in ieder geval wel waarde toe aan mijn dag.

Tip; ontdek de zorg

Ga een dag meelopen of doe een verkennende stage in de zorg. Als je iets verder kijkt, dan denken dat zorg alleen maar mensen wassen draait, dan ontdek je hoe gevarieerd en boeiend het kan zijn. En ontdek misschien, net als ik, wel je droombaan! 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

 

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op