Kleurrijke kunstwerkjes van meneer Keuning

Meneer Keuning woont achtenhalf jaar bij het Centrum voor gerontopschiatrische zorg in Zuidhorn. Hij heeft er een eigen kamer. Meneer Keuning is 77 jaar. Hij staat niet op de voorgrond, is aangenaam gezelschap in de huiskamer en houdt van lekker eten, vooral zalm is zijn favoriet.

Creatief talent

Hij is een charmante en broze man die een rugzak met ervaringen met zich meedraagt. Vroeger onderwijzer op een basisschool in Roden en actief met houtbewerking en met vrijwilligerswerk. Er staat nog een prachtig door hemzelf gemaakt kastje op zijn kamer. Het ouder worden heeft gezorgd voor de nodige beperkingen, maar ook voor vindingrijkheid en creativiteit. In goede periodes leest, puzzelt en tekent meneer Keuning graag. Hij maakt prachtige, kleurrijke tekeningen. Per tekening is hij wel drie of vier weken bezig. Het geeft hem een goed gevoel. En terecht. Veel medewerkers hebben al een werk van hem in huis hangen.

Kleurrijk

Het papier is vastgeplakt op de tafel. Meneer Keuning kan namelijk nog slechts één hand gebruiken en zo verschuift het papier niet. Heel geconcentreerd is hij bezig met oliepastel op papier. Hij gebruikt felle kleuren en contrasten. Je ziet dat het telkens een prachtig kunstwerk gaat worden. Op zijn kamer hangen ook vier prachtige, kleurige kunstwerkjes. “Ik heb er al zo’n 30 of 40 gemaakt in opdracht”, vertelt hij trots.

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

 

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord