Sannah en Wouter: betekenisvol vakantiewerk

 

Wouter de Jager (18 ) over vakantiewerk als helpende

Ik zit in het tweede jaar van het Menso Altingcollege en volg de drie jarige mbo opleiding voor verpleegkundige. Als ik klaar ben, wil ik door naar het hbo. Ik werkte bij supermarkt Lidl en wilde graag een baantje in de zorg, die goed bij mijn opleiding paste. Ik woon op nog geen tien minuten fietsen van Zonnehuis Sint Jozef in Sappemeer.

Solliciteren was de volgende zet
Ik schreef vorig jaar een sollicitatiebrief, kreeg een Teams uitnodiging en op 12 juli 2021 was mijn eerste werkdag als helpende. Ik kreeg een 3-uren contract aangeboden en heb net weer een verlenging gehad. In de zomervakantie werkte ik wel vijf of zes dagen van vijf uur per dag. Ik help bewoners met opstaan, aankleden, wassen, eten geven. En af en toe hielp ik in de gezamenlijke huiskamer. Daar zorgde ik ook voor eten en drinken en deed ik een spelletje.

Prachtig werk, waarom?
Ik hou ervan om mensen te helpen. En de waardering die je ervoor krijgt. Bewoners bedanken je graag. Je kunt het soms ook al zien door de glimlach op hun gezicht. Door net dat kleine beetje meer te doen met persoonlijke verzorging, zijn ze de hele dag blij dat bijvoorbeeld hun haar zo goed zit.  Dit jaar ga ik ook weer vakantiewerk doen. Naast de schoolvakanties, werk ik ook af en toe in het weekend. En dat is leuk verdienen, want het salaris is wel het dubbele van in de supermarkt.

Sannah Dijk (18) over vakantiewerk als schoonmaker

In de zomervakantie van 2021 heb ik drie weken lang als vakantiekracht gewerkt bij Zonnehuisgroep Noord. Ik werkte vier ochtenden per week van 07.45 uur tot 12.00 uur bij Zonnehuis de Hoorn in Marum. Ideaal, want ik woon ook in Marum.

Leuk, dankbaar en waardevol
Het schoonmaakwerk is eigenlijk heel gewoon. Je maakt de kamers van bewoners schoon of je maakt algemene ruimtes schoon. Je moet denken aan stoffen, stofzuigen, dweilen. Maar je zit gewoon in een hele leuke omgeving. Je hebt altijd mensen om je heen. Het was heel gezellig. En dankbaar; er is tijd voor een praatje. En het verdient nog lekker bij ook.

Lief en geïnteresseerd
Ik heb gewoon een hart voor ouderen. Ze vinden het leuk als je een praatje met ze maakt en ze vragen zelf ook van alles. Als ik klaar ben met de HAVO, wil ik sowieso de zorg in. Het fijne is, dat ik nu al best een beeld heb, van de omgeving waarin ik later wil gaan werken. Je krijgt al een beetje mee hoe de zorg met de bewoners omgaat.

Hoe ging je sollicitatie?
Ik moest een motivatiebrief schrijven. Daarna werd ik uitgenodigd via een online Teams gesprek om kennis te maken. En vrij vlot daarna kon ik aan de slag. Ik werk nu nog steeds bij Zonnehuis de Hoorn. Ik heb een contract voor gemiddeld drie uur per week. De ene week is het wat meer, de andere week wat minder.

Interesse?
Bekijk al onze opties voor leuk en zinvol vakantiewerk.

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

 

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op