Behandeling

De behandelaars van Zonnehuis Experts bieden specialistische behandeling, revalidatie, advisering en begeleiding aan mensen die wonen in een van onze zonnehuizen en woonhavens of tijdelijk verblijven bij ons verblijven voor revalidatie. En aan thuiswonende mensen in de omgeving van onze Zonnehuizen. Dit doen we vanuit verschillende locaties en met verschillende disciplines. 

Wanneer u bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of tijdens revalidatie behandeling nodig heeft, helpen onze behandelaars u graag. Ook als door het ouder worden de dagelijkse handelingen moeilijker worden, kunt u gebruik maken van onze diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. 

Kennis en ervaring

Onze behandelaars hebben ruime kennis en ervaring met complexe ziektebeelden, ook als er problemen ontstaan door het ouder worden. Veel van onze behandelaars zijn geschoold in het werken met ouderen met specifieke ziektebeelden zoals Parkinson of dementie en chronisch zieken. Onze behandelaren werken nauw samen en kunnen snel onderling afstemmen als er behandeling nodig is van een andere discipline. Ze zijn specifiek geschoold in de behandeling van: 

  • mensen met chronische ziektebeelden; onder andere Parkinson, MS, ALS, COPD en dementie
  • mensen met niet-aangeboren hersenletsel; onder andere na beroerte (CVA) of hartstilstand
  • mensen die revalideren na een ongeluk, val of operatie

U kunt indien nodig de volgende behandelingen krijgen:

Ook kunt u terecht bij een:

  • Psycholoog
  • Maatschappelijk werker
  • Geestelijk verzorger

Behandeling als u thuis woont

Heeft u behandeling nodig en woont u nog thuis? Dan is uw huisarts de behandelend arts. Uw huisarts kan een beroep doen op onze behandelaars en specialist ouderengeneeskunde voor consultatie. U kunt ook terecht bij onze fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut of diëtist. 

Verwijzing en vergoeding

De Zonnehuis Experts  werken op verwijzing van de huisarts of specialist. Dit geldt voor zowel thuiswonende cliënten als voor onze cliënten die in een woonzorgcentrum wonen met een WLZ-indicatie. De verwijzing is een voorwaarde voor eventuele vergoeding van de behandeling. 

Een verwijzing kunt u krijgen via een huisarts, specialist ouderengeneeskunde of medisch specialist. De behandeling wordt vergoed vanuit de WLZ-indicatie of door de zorgverzekeraar. 

Diagnostiek en behandeling bij u thuis, door een van onze eerstelijns behandelaars, wordt vaak volledig of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, afgezien van het eigen risico of niet nagekomen* afspraken. Heeft u meer behandelingen nodig dan vergoed wordt door uw zorgverzekering? Dan moet u de behandeling zelf betalen. U kunt voor meer informatie over de vergoeding contact opnemen met uw zorgverzekeraar. 

*Te laat (minimaal 24 uur van tevoren) of niet afgezegde afspraken (ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist of diëtist) worden bij u in rekening gebracht en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. 

Lees hier wat onze tarieven voor eerstelijns behandeling bij u thuis zijn.  

Voor verdere informatie over kosten en vergoedingen verwijzen we u naar onze website pagina over zorgaanvragen.

Contact

Wilt u meer weten over mogelijkheden van behandeling? Neem dan contact met ons op via:

Regio Westerkwartier
Zonnehuis Oostergast (Kompaan)
Atlasstraat 8, 9801 VA Zuidhorn
Telefoon 0594 - 508 508 (ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur)
Mail behandelteamzuidhorn@zonnehuisgroepnoord.nl

Regio Eemsdelta 
Zonnehuis BetingeStaete
Ede Staalstraat 1, 9933 KJ Delfzijl 
Telefoon 0594 - 508 508 (ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur)
Mail behandelteamdelfzijl@zonnehuisgroepnoord.nl 

Meer informatie leest u in onze folder

 

 

 

Contact

Izarstraat 1, Zuidhorn
       Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
       Open in Google Maps

Izarstraat 1, Zuidhorn
         Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn
         Open in Google Maps

 

Volg ons op

© Zonnehuisgroep Noord